Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο +0,20% ο DAX

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο +0,20% ο DAX
Οι μετοχές της Deutsche Bank ενισχύθηκαν κατά 5% στην έναρξη της συνεδρίασης
Σχετικά Άρθρα
(upd 4) Συνεχείς διακυμάνσεις με ήπιες μετοχές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα, ενώ η αδυναμία των ενεργειακών εταιρειών λόγω των χαμηλότερων τιμών αργού συνέβαλε στην πτώση.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,20% στις 14.911,08 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει κέρδη 0,36% στις 7.416,46 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC βρίσκεται στις 6.904,36 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,16%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,52% στις 27.428,30 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,12% στις 435,61 μονάδες

Οι μετοχές της Deutsche Bank ενισχύθηκαν κατά 5% στην έναρξη της συνεδρίασης. Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη γ' τριμήνου ύψους 1,031 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προσδοκίες, παρά την πτώση κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στην επενδυτική μονάδα της τράπεζας.

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν σήμερα 25/10 οι ασιατικές αγορές με τις γεωπολιτικές ανησυχίες στη Μέση Ανατολή να παραμένουν…
Ψήφισμα της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC) της Κίνας σχετικά με το θέμα της πρόσθετης έκδοσης κρατικών ομολόγων εγκρίθηκε την Τρίτη σε συνεδρίαση, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Η κινεζική κυβέρνηση θα εκδώσει επιπλέον κρατικά ομόλογα ύψους 1 τρισεκατομμυρίου γιουάν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.
Εν τω μεταξύ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida επέμεινε ότι η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του πληθωρισμού και την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας
Οι επενδυτές περιμένουν επίσης το σημάδι του Οκτωβρίου στις ιαπωνικές τιμές καταναλωτή, το οποίο θα δημοσιευτεί την Παρασκευή 27/10.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,60%, ο δείκτης Shanghai την Κίνα έκλεισε στο +0,40%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +0,46%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -0,85% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,04%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης