Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Τα διπλά πρότυπα των αμερικανών και του Biden εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τον παγκόσμιο νότο

New York Times: Τα διπλά πρότυπα των αμερικανών και του Biden εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τον παγκόσμιο νότο
Όπως σημειώνουν οι New York Times, τους τελευταίους 20 μήνες, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden επέκρινε ενεργά τη Ρωσία για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, ωστόσο, τώρα που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν δημιουργώντας «νέα εμπόδια» στις προσπάθειές της να «κατακτήσει» την παγκόσμια κοινή γνώμη
Ο Παγκόσμιος Νότος βλέπει διπλά μέτρα και πρότυπα στον χειρισμό της Δύσης στη Λωρίδα της Γάζας και την Ουκρανία, γεγονός που πλήττει τις προσπάθειες του δυτικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ να ανακόψει την διείσδυση της Ρωσίας, σύμφωνα με άρθρο των New York Times.
Όπως σημειώνουν οι New York Times, τους τελευταίους 20 μήνες, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden επέκρινε ενεργά τη Ρωσία για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, ωστόσο, τώρα που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν δημιουργώντας «νέα εμπόδια» στις προσπάθειές της να «κατακτήσει» την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα οδηγήσει σε μια αυξανόμενη δυσφορία μεταξύ της Δύσης και χωρών όπως η Βραζιλία ή η Ινδονησία.
Αυτό θα περιπλέξει περαιτέρω τη διεθνή συνεργασία για την Ουκρανία, όπως και τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Eurasia Clifford Kupchan.
Έτσι, ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo καταδίκασε τη «συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του παλαιστινιακού λαού» και ο μόνιμος εκπρόσωπος της Βραζιλίας στον ΟΗΕ εξέφρασε την απογοήτευσή του που οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο στο ψήφισμά τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Άραβες ηγέτες, επέκριναν τα διπλά μέτρα και μέτρα της Δύσης σε ομιλίες τους στη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στο Κάιρο.
Η κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης έχει αυξήσει τη δυσαρέσκεια στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική με το γεγονός ότι η Δύση αντιμετωπίζει την Ουκρανία ως ειδική περίπτωση επειδή βρίσκεται στην Ευρώπη , επισημαίνουν οι New York Times.
Σύμφωνα με την αναλύτρια Hannah Notte του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, υπάρχει η αντίληψη στον Παγκόσμιο Νότο ότι η Δύση ενδιαφέρεται περισσότερο για τους Ουκρανούς πρόσφυγες παρά για τον πονεμένο λαό της Υεμένης, της Γάζας, του Σουδάν ή της Συρίας .
Αυτό βοηθά να καταδειχθεί γιατί η Δύση απέτυχε να πείσει χώρες όπως η Ινδία και η Τουρκία να υποστηρίξουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης