Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικόβλητοι στην Ουκρανία: Δεν πάμε καλά – Το ελικόπτερο για την φυγή του Zelensky είναι έτοιμο... και η τούρτα δηλητήριο

Πανικόβλητοι στην Ουκρανία: Δεν πάμε καλά – Το ελικόπτερο για την φυγή του Zelensky είναι έτοιμο... και η τούρτα δηλητήριο
Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky έχει έτοιμο ελικόπτερο για να διαφύγει όταν πέσει η Ουκρανία - Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να δολοφονήσουν 77 Ρώσους πιλότους με δηλητηριασμένη τούρτα
(upd 29) Ενώ η Ουκρανική αντεπίθεση πάγωσε ούσα πλήρως αποτυχημένη με 100.000 νεκρούς σε 17 εβδομάδες – ρεκόρ Γκίνες αυτοκαταστροφής – η διοίκηση του Ουκρανικού στρατού ανησυχεί ότι η Δύση παγώνει την βοήθεια και ο στρατός θα βρεθεί σε αδιέξοδο…
Αξιωματούχοι της Ουκρανικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι όλα τα πυρομαχικά του κόσμου δεν φθάνουν για να αντιμετωπίσουν τον ανελέητο βομβαριδισμό των ρώσων. 
Ορισμένοι Ουκρανοί αναφέρουν ότι ο Zelensky έχει ελικόπτερο να αποδράσει αλλά ποια θα είναι η τύχη των άλλων Ουκρανών που θα μείνουν;
Εν τω μεταξύ σε παρέμβαση του ο Musk τονίζει ότι η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να θυσιάζει τους Ουκρανούς και να κάνει ειρήνη με τη Ρωσία
Το Politico
ανησυχεί ότι μπορεί να μπλοκαριστεί το σχέδιο του Biden για οικονομική βοήθεια 106 δισεκ. σε Ουκρανία και Ισραήλ.
Το πάρτι στα κέρδη των βιομηχανιών όπλων καλά κρατεί... τον Φεβρουάριο του 2022, ένα πυρομαχικό 155mm κόστιζε περίπου 2.000 ευρώ, αλλά τώρα η τιμή έχει εκτοξευθεί στα 3.600 ευρώ.... ο δυστυχής Ουκρανικός λαός θα πληρώνει για 10ετίες (σημείωση ΒΝ).

Σκόνη… και οι ATACMS, αναχαίτισαν 2 πυραύλους οι Ρώσοι – Καταρρίψεις 4 μαχητικών

Σκόνη γίνονται και οι αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS καθώς το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως αναχαίτισε και κατέρριψε δύο πυραύλους για πρώτη φορά.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, δύο αμερικανικής κατασκευής τακτικοί πύραυλοι ATACMS, ένας αντιαεροπορικός πύραυλος S-200 που μετατράπηκε για επίγειους στόχους, καθώς και δύο πύραυλοι HARM και δύο συστήματα πολλαπλών πυραύλων HIMARS κατασκευής ΗΠΑ εξουδετερώθηκαν» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Επιπλέον, έγινε γνωστό πως τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά MiG-29, ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 και ένα εκπαιδευτικό μάχης L-39 σε περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, στην Kherson και στην Περιφέρεια του Dnepropetrovsk.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ αποφάσισαν πρόσφατα να στείλουν στην Ουκρανία τους πυραύλους ATACMS (εμβέλειας 165 χιλιομέτρων), στους οποίους πόνταρε ιδιαίτερα το Κίεβο προκειμένου να μπορέσει να πλήξει ρωσικές θέσεις πολύ πίσω από τις γράμμες άμυνας των Ρώσων, τις οποίες μέχρι σήμερα αδυνατούν να διασπάσουν.
Οι Ουκρανοί ευελπιστούσαν πως με τους ΑΤACMS θα έπλητταν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και θα μπορούσαν να ανατρέψουν την εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων.
Ωστόσο και αυτές οι ελπίδες τους διαψεύδονται.
Άλλωστε οι Ρώσοι, διά στόματος του προέδρου Vladimir Putin, είχαν εμφανιστεί βέβαιοι πως οι ATACMS σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν ικανοί να αλλάξουν τις σημερινές ισορροπίες στο πεδίο της μάχης.

Shoigu (Υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Λιγοστεύουν οι στρατιωτικές δυνατότητες των Ουκρανών – Καταρρίψαμε 24 μαχητικά σε 5 ημέρες


Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ολοένα και λιγότερες στρατιωτικές δυνατότητες υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος υποστήριξε πως τις τελευταίες πέντε ημέρες η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 24 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη.
«Έχουμε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, τα οποία κατέρριψαν 24 αεροπλάνα σε 5 ημέρες» είπε ο Shoigu σε Ρώσους στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίσκεψη τους στη βόρεια στρατιωτική διοίκηση της ζώνης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Όπως είπε ο Shoigu, «ο εχθρός έχει ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες, και γίνονται λιγότερες χάρη αποκλειστικά στο δικό σας μαχητικό έργο».
Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες έχει αυξηθεί και ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που συλλαμβάνονται και παραδίνονται.
Σύμφωνα με τον Shoigu, οι Ουκρανοί παραδίδονται οικειοθελώς περιγράφοντας την κακή ψυχολογική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα παρατούν οι Ουκρανοί

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι στρατιώτες είπαν πως «ο εχθρός είναι σε πανικό».
«Γνωρίζουμε τις κινήσεις και τις εξόδους τους.
Τους χτυπάμε.
Δεν γλιτώνουν» ανέφεραν στον Shoigu οι Ρώσοι στρατιωτικοί.

Η Ρωσία άρχισε τις πυρηνικές δοκιμές

Σε κόκκινο συναγερμό έχει θέσει η Ρωσία όλες τις στρατηγικές αποτρεπτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών της όπλων.
Την Τετάρτη (25/10/2023) η Ρωσία πραγματοποίησε άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής, την οποία παρακολούθησε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin.
Ο Ρώσος ηγέτης συμμετείχε στην άσκηση από το κέντρο επιχειρήσεων του Κρεμλίνου και άκουσε τις αναφορές του υπουργού Άμυνας Sergey Shoigu και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov.
Αρχίζουμε άμεσα τις προετοιμασίες για ένα πυρηνικό χτύπημα, δήλωσε ο Shoigu.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τις μονάδες επίγειων, ναυτικών και αερομεταφερόμενων στοιχείων των ρωσικών δυνάμεων πυρηνικής αποτροπής, ανέφερε το Κρεμλίνο.
Στο πλαίσιο της άσκησης στρατηγικής αποτροπής, η Ρωσία εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Yars (ICBM) από το κοσμοδρόμιο Plesetsk, ανέφερε το Κρεμλίνο.
«Ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύτηκε δοκιμαστικά από το κοσμοδρόμιο του Plesetsk, προς το πεδίο δοκιμών Kura στην Kamchatka», ανέφερε το γραφείο Τύπου σε δήλωση.
Σύμφωνα με τον Shoigu, το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην πραγματοποίηση ενός μαζικού πυρηνικού χτυπήματος από στρατηγικές επιθετικές δυνάμεις ως απάντηση σε εχθρική πυρηνική επίθεση.
Επίσης στην άσκηση συμμετείχαν το στρατηγικό υποβρύχιο πυραύλων του Βόρειου Στόλου «Tula», καθώς και δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-95MS.
Ο βαλλιστικός πύραυλος Sineva εκτοξεύτηκε από τη Θάλασσα του Barents από το Tula.
Επιπροσθέτως τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS εκτόξευσαν πυραύλους αέρος.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ελέγχθηκε το επίπεδο εκπαίδευσης των στρατιωτικών σωμάτων διοίκησης και ελέγχου, οι ηγετικές ικανότητες, καθώς και το επιχειρησιακό προσωπικό στην οργάνωση της διοίκησης και του ελέγχου των υφισταμένων στρατευμάτων.

Medvedev: Η Ρωσία ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της

Η Ρωσία θα αυξήσει τη δύναμη των ενόπλων δυνάμεών της για να προστατεύσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την ασφάλειά της, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Dmitry Medvedev.
«Για την αποτελεσματική υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ασφάλειας του κράτους μας θα αποφασιστεί ένα πακέτο μέτρων για την αύξηση της δύναμης των ενόπλων δυνάμεων», είπε σε ειδική σύσκεψη.
Ο Medvedev σημείωσε ότι υπάρχουν σχέδια να σχηματιστεί 1 ακόμη σώμα στρατού, 7 μεραρχίες, 19 ταξιαρχίες, 49 συντάγματα και 1 στολίσκος το 2024.
Η κατάσταση στον κόσμο παραμένει τεταμένη, η οποία περιλαμβάνει τόσο την περιοχή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης όσο και τα γειτονικά κράτη της Ρωσίας, όπου το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ενισχύει το στρατιωτικό του δυναμικό, συνέχισε ο Medvedev.
«Η κατάσταση στον κόσμο και γύρω από τη Ρωσία παραμένει τεταμένη.
Αυτό ισχύει τόσο για την περιοχή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης όσο και για τις γειτονικές χώρες, όπου η συμμαχία του ΝΑΤΟ ενισχύει συνεχώς το στρατιωτικό του δυναμικό», είπε ο Medvedev.

Elon Musk (Tesla, X): Η Δύση να σταματήσει να θυσιάζει τους Ουκρανούς και να κάνει ειρήνη με τη Ρωσία

Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν να θυσιάζουν παράλογα Ουκρανούς στη σύγκρουση με τη Ρωσία, να βρουν μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση και να αποκαταστήσουν τις κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk στο κοινωνικό του δίκτυο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter).
Και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;
Λοιπόν, πολλά από τα λουλούδια της ουκρανικής νεολαίας θυσιάζονται στα χαρακώματα για κανένα εδαφικό κέρδος» τόνισε ο Musk.
«Νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσουμε να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία και νομίζω ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε τις κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία», επεσήμανε ο επιχειρηματίας.
Ο Elon Musk σημείωσε επίσης ότι η παράταση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας τον κίνδυνο να ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Στις 5 Οκτωβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin ανέφερε ότι το Κίεβο έχασε πάνω από 90.000 στρατιώτες – έχουν φθάσει ήδη τους 100.000 - και περισσότερα από 550 τανκς μέσα σε τέσσερις μήνες.
Στις 15 Οκτωβρίου, ο Putin είπε ότι η ουκρανική αντεπίθεση είχε τελείως αποτύχει, αν και η Ουκρανία ετοίμαζε νέες ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις σε ορισμένα σημεία της γραμμής εμπλοκής.

Ρωσική ασπίδα στη Μαύρη Θάλασσα: Έτοιμα για περιπολία τα MiG-31 με τους Kinzhal

Έτοιμα να αρχίσουν τις περιπολίες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα είναι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 που φέρουν τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal όπως αναφέρουν Ρώσοι στρατιωτικοί.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο αρμόδιους στρατιωτικούς αξιωματούχους, το μόνο που απομένει είναι η πολιτική εντολή.
Παρόλο αυτά το Tass υποστηρίζει πως δεν έχει επιβεβαιώσει και επισήμως τις δηλώσεις αυτές του Ρώσου στρατιωτικού, ο οποίος υπογράμμισε πως τα MiG-31 θα συνοδεύονται και από μαχητικά Su-27.
Υπενθυμίζεται πως στις 18 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin είχε δώσει σαφή εντολή στις ρωσικές αεροδιαστημικές υπηρεσίες να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό συνεχείς περιπολίες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, με ρωσικά MiG-31 που θα φέρουν τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι ρώσοι κατάλαβαν τι συμβαίνει με τους πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός χειρίζεται τους πυραύλους ATACMS με τον ίδιο τρόπο που χειρίζεται τα βλήματα HIMARS και τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.
Θυμάστε για το HIMARS και το Storm Shadow;
Οι Ρώσοι έβγαλαν συμπεράσματα και τα αντιμετώπισαν.
Δεν έχουμε ακούσει για αυτά τα συστήματα τελευταία», σημείωσε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ίδιο συμβαίνει και με το ATACMS που μεταφέρθηκε στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις - έχουν απομείνει ελάχιστα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν περίπου 12 κομμάτια, μόνο τρία απομένουν.
Ενώ μιλάμε για θαυματουργά όπλα αγνοήσαμε πιο βασικά πράγματα, όπως διαθεσιμότητα εκπαιδευμένου προσωπικού και στρατηγικής.
Η Ουκρανία δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο κατέληξε ο Larry Johnson.

Pyne (Πεντάγωνο): Χαμένη υπόθεση η Ουκρανία - Η Ρωσία θα πάρει και άλλα εδάφη

Η αποτυχημένη αντεπίθεση του Κιέβου ώθησε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την πολιτική τους για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, δήλωσε στο Sputnik ο David T. Pyne, μελετητής της Ομάδας Εργασίας EMP και πρώην αξιωματoύχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Το μέγεθος και το ποσοστό της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το καθεστώς του Κιέβου έχει μειωθεί δραστικά, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.
Το πιο πρόσφατο πακέτο βοήθειας, το 48ο του είδους του, ανήλθε σε μόλις 200 εκατομμύρια δολάρια, όσο το ποσό που καταγράφηκε το 2021 πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Αναφερόμενος στην τρέχουσα μείωση των παραδόσεων τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία από τη Δύση, ο Pyne εκτίμησε ότι οι δυτικοί ηγέτες «καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία είναι απίθανο να μπορέσει να ανακτήσει επιπλέον εδάφη από τη Ρωσία λόγω του γεγονότος ότι έχει υποστεί καταστροφικές απώλειες κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής της και ότι σίγουρα θα αποτύχει να επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους».
«Νομίζω ότι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία είναι μια χαμένη υπόθεση και ότι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος είναι με μια συμβιβαστική ειρηνευτική συμφωνία κατόπιν διαπραγματεύσεων.
Νομίζω ότι κατανοούν ότι πλησιάζει γρήγορα η ώρα που η Ουκρανία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να επιδιώξει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης, καθώς η προθυμία της Δύσης να στηρίξει την Ουκρανία συνεχίζει να μειώνεται ιδιαίτερα όσον αφορά τη λαϊκή υποστήριξη του αμερικανικού λαού», σύμφωνα με την Pyne.

Βίαιη εκκένωση αμάχων στο Kupyansk

Υλοποιείται ουκρανικό σχέδιο για τη βίαιη εκκένωση 275 παιδιών από 10 οικισμούς στο Kupyansk της περιοχής Kharkiv, δήλωσε ο Oleg Sinegubov, επικεφαλής της ουκρανικής περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.
«Ετοιμάζουμε μια απόφαση για την εκκένωση των οικογενειών με παιδιά από 10 οικισμούς των κοινοτήτων Kupyanskaya, Kondrashevskaya και Kurilovskaya στην περιοχή Kupyansk.
Υπάρχουν 275 παιδιά εκεί», είπε στο Telegram.
Ο Sinegubov είπε ότι τα παιδιά μπορούν να φύγουν μόνο όταν συνοδεύονται από τουλάχιστον έναν από τους γονείς ή κηδεμόνες τους.
Ο αξιωματούχος συνέστησε επίσης τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από την κοινότητα Borovskaya στην περιοχή Izyum.
«Σήμερα ζουν εκεί 8.900 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 844 παιδιών», είπε.
Το ουκρανικό υπουργείο Επανένταξης δήλωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι από τον Απρίλιο οι αρχές είχαν εκκενώσει βίαια 856 παιδιά από την περιοχή του Kharkiv και από τις ελεγχόμενες από το Κίεβο εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και της Περιφέρειας Zaporizhia, συμπεριλαμβανομένων 79 παιδιών από 17 οικισμούς στην περιοχή Kupyansk.
Η Ουκρανία απομακρύνει ανθρώπους από ορισμένες περιοχές υπό τον έλεγχό της για λόγους ασφαλείας.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής -αστικής διοίκησης της περιοχής του Kharkiv Vitaliy Ganchev δήλωσε νωρίτερα ότι οι κάτοικοι της περιοχής συχνά δεν ήθελαν να εκκενώσουν.
Είπε ότι οι προσπάθειες εκκένωσης σχετίζονται με τις προετοιμασίες του ουκρανικού στρατού για άμυνα.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε αδιέξοδο, σε λίγο δεν θα έχει όπλα να πολεμήσει

Ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορεί πλέον να προχωρήσει και να διεξάγει μάχιμες επιχειρήσεις, καθώς η Δύση έχει δώσει προτεραιότητα στο Ισραήλ, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
Όλα πρέπει να τελειώσουν, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος. Στην πραγματικότητα, η βοήθεια έχει σταματήσει.
Ακόμη και οι οβίδες των 155 χιλιοστών που ήταν για την Ουκρανία μεταφέρονται στο Ισραήλ..
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η σύγκρουση ούτε από οικονομικής, ούτε υλικής ούτε στρατιωτικής σκοπιάς.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, το Ανώτατο Συμβούλιο της Ουκρανίας μπορεί να σταματήσει τις μάχες αίροντας τον στρατιωτικό νόμο και κηρύσσοντας κατάπαυση του πυρός.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας Alexander Kamyshin είπε στο Politico ότι όλη η ικανότητα όπλων στον κόσμο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην τρέχουσα σύγκρουση.
Κάλεσε επίσης τη Δύση να επιταχύνει την παραγωγή πυρομαχικών.

Από 2.000 ευρώ... ξαφνικά 3.600 ευρώ... το βλήμα...

Η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall, με τη σειρά της, αύξησε τις τιμές για βλήματα 155 χιλιοστών, περισσότερο από 1,5 φορές από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Τον Φεβρουάριο του 2022, ένα πυρομαχικό 155mm κόστιζε περίπου 2.000 ευρώ, αλλά τώρα η τιμή έχει εκτοξευθεί στα 3.600 ευρώ.... ο δυστυχής Ουκρανικός λαός θα πληρώνει για 10ετίες (σημείωση ΒΝ)

Ο Zelensky έχει έτοιμο ελικόπτερο για να διαφύγει όταν πέσει η Ουκρανία – Ειρήνη πριν την πρωτοχρονιά ειδάλλως χάος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky έχει ένα ελικόπτερο έτοιμο για να διαφύγει, ενώ οι Ουκρανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν ειρήνη πριν από την Πρωτοχρονιά, τόνισε ο Oleg Soskin
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, οι νέες πραγματικότητες που συνδέονται με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και η αδυναμία της Δύσης να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Κίεβο καθιστούν αναπόφευκτη την ήττα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην Δύση δεν νοιάζονται πλέον για την Ουκρανία και δεν ενδιαφέρονται πια για τον Putin.
Τώρα εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε την Ουκρανία», είπε ο Soskin.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, η Ουκρανία μπορεί να σωθεί μόνο με την άμεση παύση των εχθροπραξιών και τη σύναψη ειρήνης πριν από την Πρωτοχρονιά, διαφορετικά ο πληθυσμός της χώρας «θα πάψει να υπάρχει».
Ο Ουκρανικός στρατός θα ηττηθεί, το μέτωπο θα καταρρεύσει, όλες οι πόλεις θα καταληφθούν, όλοι θα καταστραφούμε. Καταλάβετε ένα απλό πράγμα: υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα ναι, έχουμε χάσει το 14% της επικράτειας μέχρι στιγμής.
Αλλά μέχρι στιγμής μόνο 14% και αν χάσουμε περισσότερα;
Ποιος θα είναι υπεύθυνος για αυτό;
Ο Zelensky, είμαι σίγουρος, έχει ένα ελικόπτερο, θα φορτώσει αμέσως την οικογένεια και αυτό είναι θα εξαφανιστεί.
Οι άλλοι Ουκρανοί τι θα απογίνουν αναφέρει ο Oleg Soskin

Politico: Οι εντάσεις στη Γερουσία των ΗΠΑ απειλούν το αίτημα του Biden για τα 106 δισεκ βοήθεια προς Ουκρανία και Ισραήλ

Το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Biden για περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ ενδέχεται να απορριφθεί στη Γερουσία λόγω τριβών στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, γράφει το Politico.
«Το αίτημα του προέδρου Biden για χρηματοδότηση 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εθνική ασφάλεια είναι προβληματικό...
Οι διαιρέσεις του GOP στη Γερουσία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόρριψη του αιτήματος ή να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές», γράφει το Politico.
Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι διχασμένοι σχετικά με το εάν η βοήθεια προς το Ισραήλ και την Ουκρανία πρέπει να συνδεθεί, με πολλούς να πιέζουν για μεγαλύτερη έμφαση στη μεταναστευτική πολιτική.
Ο Biden έχει ζητήσει από το Κογκρέσο 61,3 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια για την Ουκρανία και 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ.

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Η Γερμανία έχει παράσχει στην Ουκρανία βοήθεια 24 δισεκ. ευρώ

Η Γερμανία έχει παράσχει 24 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική και πολιτική βοήθεια στην Ουκρανία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και έχει επίσης προετοιμάσει άλλα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ ως μέρος ενός πακέτου χειμερινής βοήθειας για την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Scholz.
Η πολιτική και στρατιωτική μας βοήθεια από την αρχή του πολέμου ανέρχεται σε 24 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αυτό καθιστά τη Γερμανία τον δεύτερο μεγαλύτερο υποστηρικτή της Ουκρανίας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Scholz στο γερμανο-ουκρανικό οικονομικό φόρουμ.
Σύμφωνα με τον Scholz, για να διασφαλίσει την προστασία του ουκρανικού ουρανού τον ερχόμενο χειμώνα, η Γερμανία παρέχει πακέτο βοήθειας ύψους 1,4 δισ. ευρώ.
«Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα άλλο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot, ένα άλλο σύστημα αεράμυνας IRIS-T, καθώς και αρκετά ακόμη αντιαεροπορικά αυτοκινούμενα πυροβόλα Gepard

Mysl Polska (Πολωνικό περιοδικό): Η οικονομική ολιγαρχία των ΗΠΑ παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Η αμερικανική οικονομική ολιγαρχία παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να διατηρήσει την πρόσβαση στον κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Edward Karolczuk, αρθρογράφος του πολωνικού περιοδικού Mysl Polska.
«Οι διαπραγματεύσεις για οποιαδήποτε λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία σημαίνουν το τέλος των καλών συμφωνιών και την εξάντληση του κρατικού προϋπολογισμού με χρηματοοικονομικά κεφάλαια».
Σύμφωνα με το Mysl Polska, οι Αμερικανοί κατασκευαστές όχι μόνο μετέτρεψαν την Ουκρανία σε κέντρο πώλησης όπλων για να παρακάμψουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές, αλλά χρησιμοποίησαν επίσης τη σύγκρουση για να «αντλήσουν» χρήματα από τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες για να υποστηρίξουν δεξαμενές σκέψης και επιχειρηματικούς θεσμούς που συνδέονται με κορυφαίες εταιρείες και στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα.
«Ρώσοι και Ουκρανοί αλληλοσκοτώνονται για το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως ηγετική ιμπεριαλιστική καπιταλιστική οικονομία, θα παραμείνουν στην κορυφή του κόσμου ως ηγεμόνας ή αν οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να μοιραστούν τα κέρδη τους με την Κίνα».
Νωρίτερα, ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών του Κιέβου Alexander Kamyshin είπε στο Politico ότι όλα τα όπλα στον κόσμο δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην τρέχουσα σύγκρουση.
Κάλεσε επίσης τη Δύση να επιταχύνει την παραγωγή πυρομαχικών.

New York Times: Τα διπλά πρότυπα των αμερικανών και του Biden εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τον παγκόσμιο νότο

Ο Παγκόσμιος Νότος βλέπει διπλά μέτρα και πρότυπα στον χειρισμό της Δύσης στη Λωρίδα της Γάζας και την Ουκρανία, γεγονός που πλήττει τις προσπάθειες του δυτικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ να ανακόψει την διείσδυση της Ρωσίας, σύμφωνα με άρθρο των New York Times.
Όπως σημειώνουν οι New York Times, τους τελευταίους 20 μήνες, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden επέκρινε ενεργά τη Ρωσία για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, ωστόσο, τώρα που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν δημιουργώντας «νέα εμπόδια» στις προσπάθειές της να «κατακτήσει» την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα οδηγήσει σε μια αυξανόμενη δυσφορία μεταξύ της Δύσης και χωρών όπως η Βραζιλία ή η Ινδονησία.
Αυτό θα περιπλέξει περαιτέρω τη διεθνή συνεργασία για την Ουκρανία, όπως και τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Eurasia Clifford Kupchan.
Έτσι, ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo καταδίκασε τη «συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του παλαιστινιακού λαού» και ο μόνιμος εκπρόσωπος της Βραζιλίας στον ΟΗΕ εξέφρασε την απογοήτευσή του που οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο στο ψήφισμά τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Άραβες ηγέτες, επέκριναν τα διπλά μέτρα και μέτρα της Δύσης σε ομιλίες τους στη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στο Κάιρο.
Η κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης έχει αυξήσει τη δυσαρέσκεια στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική με το γεγονός ότι η Δύση αντιμετωπίζει την Ουκρανία ως ειδική περίπτωση επειδή βρίσκεται στην Ευρώπη , επισημαίνουν οι New York Times.
Σύμφωνα με την αναλύτρια Hannah Notte του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, υπάρχει η αντίληψη στον Παγκόσμιο Νότο ότι η Δύση ενδιαφέρεται περισσότερο για τους Ουκρανούς πρόσφυγες παρά για τον πονεμένο λαό της Υεμένης, της Γάζας, του Σουδάν ή της Συρίας .
Αυτό βοηθά να καταδειχθεί γιατί η Δύση απέτυχε να πείσει χώρες όπως η Ινδία και η Τουρκία να υποστηρίξουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να δολοφονήσουν 77 Ρώσους πιλότους με δηλητηριασμένη τούρτα

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το καθεστώς της Ουκρανίας και των μυστικών τους υπηρεσιών επιχείρησε νέα τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία.
Οι ουκρανικές υπηρεσίες ξεκίνησαν επιχείρηση με στόχο τη δηλητηρίαση 77 Ρώσων στρατιωτικών πιλότων και των συγγενών τους.
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της 20ής επετείου από την αποφοίτηση από την Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Πιλότων Armavir.
Εν μέσω των εορτασμών, ένας κούριερ ήρθε στο εστιατόριο και έφερε μια μεγάλη τούρτα 20 κιλών και ένα κουτί με μπουκάλια ουίσκι.
Όταν οι πιλότοι προσπάθησαν να μάθουν ποιος έστειλε τα δώρα για να τον ευχαριστήσουν, αποδείχθηκε ότι κανένας από τους φίλους τους δεν είχε στείλει τέτοια έκπληξη και προφανώς άρχισαν να υποψιάζονται….
Οι πιλότοι αναγνώρισαν αμέσως τον κούριερ χάρη στα πλάνα από τις υπαίθριες κάμερες παρακολούθησης.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο κούριερ είχε ήδη καταφέρει να αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για να πετάξει επειγόντως μακριά από την Επικράτεια του Κρασνοντάρ.
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Σταυρούπολης.
Μετά τη σύλληψή του, ομολόγησε ότι είχε προστεθεί ένα ισχυρό δηλητήριο στην τούρτα και σε πολλά μπουκάλια ουίσκι.
cake-1-768x1024.jpg

Weapons and Strategy: Οι ρωσικοί πύραυλοι ανησυχούν την αμερικανική αεράμυνα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν συστήματα ραντάρ πάνω από τον ορίζοντα (OHRLS) για την έγκαιρη ανίχνευση ρωσικών και κινεζικών πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, αλλά δεν ξέρουν πώς να τους καταρρίψουν, γράφει ο Stephen Bryan, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτική Ασφαλείας στο Ινστιτούτο Yorktown, στο άρθρο του για την πύλη Weapons and Strategy.
«Για πρώτη φορά σε τουλάχιστον 20 χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν και να εγκαταστήσουν τέσσερα συστήματα ραντάρ πάνω από τον ορίζοντα (OHRLS). Ταυτόχρονα, ο Καναδάς σχεδιάζει να αγοράσει δύο επιπλέον συστήματα για το βορειοδυτικό τμήμα του.
Το αποτέλεσμα έξι συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν έγκαιρη ανίχνευση και δυνατότητες παρακολούθησης ρωσικών και κινεζικών πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη ένα σαφές σχέδιο για το πώς να τους καταρρίψουν»
Ο σταθμός ραντάρ Over-the-horizon (OHRLS) είναι ένας σταθμός ραντάρ που έχει σχεδιαστεί για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου σε απόσταση έως και πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τον Brian, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς θα μπορούσαν να χρειαστούν πολλά χρόνια για να αναπτύξουν τέτοιους σταθμούς, καθώς δεν υπάρχει ακόμη σαφής κατανόηση για το πού θα τοποθετηθούν….
Εκτός από τα προβλήματα ανίχνευσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν συστήματα για να νικήσουν πυραύλους κρουζ καθώς εισέρχονται στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.
Νωρίτερα, αρθρογράφος της κινεζικής εφημερίδας Paper Tang Jun είπε ότι η επιτυχής δοκιμή του ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου κρουζ Burevestnik με πυρηνική κεφαλή προκαλεί ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες και «αποθαρρύνει τους αντιπάλους της Ρωσίας».

Οι Ουκρανοί δεν έχουν δυτικά άρματα μάχης στο Donetsk - Όλα είναι στη Zaporizhia

Tα ουκρανικά στρατεύματα δεν χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα οχήματα που παρέχονται από τη Δύση στις μάχες στην περιοχή του Νότιου Donetsk, καθώς έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Zaporizhia, δήλωσε ο Alexander Tarasyuk, στρατιωτικός της Ουκρανικής 79ης ξεχωριστής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, ο οποίος συνελήφθη στην νότια περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας.
«Η Zaporizhia είναι μια πιο ενδιαφέρουσα περιοχή.
Όλα τα ξένα τεθωρακισμένα οχήματα πηγαίνουν εκεί.
Στην περιοχή μας (νότιο Donetsk), δεν τα έχω δει καθόλου εδώ», είπε ο Ουκρανός στρατιωτικός.
Αποκάλυψε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν κυρίως εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής στην περιοχή του νότιου Donetsk.
Ο Tarasyuk παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του νότιου Donetsk όταν οι ουκρανικές θέσεις δέχθηκαν επίθεση.

Απέτυχε επίθεση των Ουκρανών στο Belgorod

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν περίπου 180 βλήματα σε κατοικημένες περιοχές της περιοχής του Belgorod την περασμένη ημέρα (24/10/2023), δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov στο κανάλι του στο Telegram.
Σημείωσε επίσης ότι το χωριό Krasny Khutor στην Περιφέρεια Belgorod βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις με έναν εκτοξευτήρα χειροβομβίδων.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση σε Kupyansk-Svatove-Kreminna από ρώσους

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 24 Οκτωβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν ανεπιτυχείς ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή Kupyansk κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και στο Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και στην περιοχή Svatove κοντά στο Makiivka (20 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση του Kupyansk και διεξάγονται μάχες κοντά στη Stepova Novoselivka (18 χλμ. νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην επίθεση κοντά στην Kreminna και κατέλαβαν ένα ουκρανικό οχυρό σε μια απροσδιόριστη τοποθεσία κοντά στην Kreminna…
Επίσης υπάρχουν μάχες στη δασική περιοχή Serebryanske κοντά στην Dibrova (5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 24 Οκτωβρίου και προχώρησαν οριακά.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά σε Synkivka, Ivanivka και Serhiivka (12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Svatove), καθώς και δυτικά της Kreminna κοντά στη Yampolivka και στην Dibrova.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κοντά στο Raihorodka (12 χλμ δυτικά του Svatove) και απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις από ορισμένες θέσεις που έχουν γίνει πλέον μια αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη»…

Νέα προέλαση ρώσων στην πόλη Avdiivka


Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 24 Οκτωβρίου και σημείωσαν επιβεβαιωμένες προόδους.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 23 και 24 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι στοιχεία της 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (1ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk) προχώρησαν σε μέρος του σωρού απορριμμάτων (βορειοανατολικά της Avdiivka) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά της Krasnohorivka (5 χλμ. βορειοανατολικά της Avdiivka) και βόρεια της σιδηροδρομικής γραμμής κοντά στην Krasnohorivka.
Ορισμένες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως τον σωρό απορριμμάτων, αν και το γεωγραφικό υλικό επιβεβαιώνει μόνο ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στη βορειοδυτική περιοχή του σωρού απορριμμάτων.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις κοντά σε Avdiivka, Stepove (8 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), Keramik (10 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Tonenke (5 χλμ δυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν στη σιδηροδρομική γραμμή δυτικά της Krasnohorivka και έκαναν περιορισμένες προόδους κοντά στο Vodyane (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka) και το Opytne (4 χιλιόμετρα νότια της Avdiivka).
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφεραν ότι στοιχεία της 15ης, 21ης και 30ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (όλες της 2ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή) αναπτύσσονται κοντά στην Avdiivka και ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να αναπτύξει πρόσθετα στοιχεία της 2ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων προς την κατεύθυνση Avdiivka…

Luhansk_Battle_Map_Draft_Ocotber_242023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_242023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_242023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_242023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_242023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_242023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης