Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ στρέφεται στη μεσολάβηση της Κίνας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατάει η Hamas

Το Ισραήλ στρέφεται στη μεσολάβηση της Κίνας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατάει η Hamas
Στις καλές σχέσεις της Κίνας με το Ιράν ποσβλέπει η ισραηλινή διπλωματία για την απελευθέωση των αιχμαλώτων
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Eli Cohen συνομίλησε με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Li, εν μέσω των προσπαθειών της Κίνας για άμεση κατάπαυση του πυρός, καθώς και για αποκλιμάκωση ευρύτερα στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ισαηλινής διπλωματίας γνωστοποίησε ότι «εξέφρασε τις προσδοκίες του Ισραήλ από την Κίνα», ζητώντας περαιτέρω από την Κίνα να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τη Hamas.
Επιπλέον, o Cohen εξέφρασε στον Κινέζο ομόλογό του την ανησυχία του «σχετικά με τον αντι-ισραηλινό και αντισημιτικό δημόσιο λόγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας».
Σημειώνεται ότι η Κίνα είχε νωρίτερα ζητήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την «συνολική κατάπαυση του πυρός χωρίς καθυστέρηση» καλώντας, παράλληλα, το Συμβούλιο «να αποσυρθεί η κατοχική δύναμη» και να επιτραπεί η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ενωμεταξύ, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στην Ουάσιγκτον αργότερα αυτή την εβδομάδα, σε μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί πριν από το ξέσπασμα του πολέμου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Blinken νωρίτερα αυτό το μήνα ζήτησε από την Κίνα να χρησιμοποιήσει τις καλές σχέσεις της με το Ιράν για να αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης