Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ έχουν δεχθεί 13 επιθέσεις μέσα σε μία εβομάδα σε Ιράκ και Συρία

Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ έχουν δεχθεί 13 επιθέσεις μέσα σε μία εβομάδα σε Ιράκ και Συρία
Το Ιράν «βλέπει» πίσω από τις επιθέσεις ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Pat Ryder ανακοίνωσε επισήμως ότι «οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού δέχθηκαν επίθεση τουλάχιστον δέκα διαφορετικές φορές στο Ιράκ και τρεις διαφορετικές φορές στη Συρία μέσω ενός μείγματος drones και ρουκετών» από τις 17 έως τις 24 Οκτωβρίου.
Κατά τη διάρκεια καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο ταξίαρχος αποκάλεσε τους αριθμούς «προκαταρκτικούς», ενώ δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες ούτε για πιθανούς τραυματισμούς.
Δεν επιβεβαίωσε επίσης μια επίθεση στην αεροπορική βάση Ain al-Asad στο Ιράκ, την οποία μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Γνωρίζουμε ότι οι ομάδες [που] διεξάγουν αυτές τις επιθέσεις υποστηρίζονται από το IRGC [Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν] και το ιρανικό καθεστώς. Αυτό που βλέπουμε είναι η προοπτική για πιο σημαντική κλιμάκωση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και του προσωπικού σε όλη την περιοχή στο πολύ εγγύς μέλλον, προερχόμενη από ιρανικές ομάδες και τελικά από το ίδιο το Ιράν» τόνισε σχετικά με την εμπλοκή της Τεχεράνης ο Ryder.
«Προετοιμαζόμαστε για αυτή την κλιμάκωση τόσο όσον αφορά την υπεράσπιση των δυνάμεών μας όσο και την αποφασιστική απάντηση» συμπλήρωσε σε παρόμοιο μήκος κύματος με τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών Antony Blinken.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης