Διεθνή

ΣΑ ΟΗΕ: Η Ρωσία «μπλοκάρει» το ψήφισμα των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, καταθέτει εναλλακτικό προσχέδιο

ΣΑ ΟΗΕ: Η Ρωσία «μπλοκάρει» το ψήφισμα των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, καταθέτει εναλλακτικό προσχέδιο
Η Μόσχα δεν θα υποστηρίξει το έγγραφο της Ουάσιγκτον, καθώς δεν περιέχει ρήτρα για την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός
Η Μόσχα έχει αναπτύξει και καταθέτει μια εναλλακτική λύση στο αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, δήλωσε ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στον οργανισμό Vasily Nebnzya σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Προκειμένου το Συμβούλιο Ασφαλείας να μπορέσει ακόμα να πραγματοποιήσει την αποστολή του, ετοιμάσαμε ένα εναλλακτικό σχέδιο ψηφίσματος, που συντάχθηκε με βάση αποδεδειγμένη ανθρωπιστική γλώσσα και ενσωματώνει σημαντικά στοιχεία από τα αμερικανικά, βραζιλιάνικα και πρώτα ρωσικά προσχέδια», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, απαντώντας ουσιαστικά στον αμερικανό ομόλογό του.
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας επεσήμανε, επίσης, ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν έχουν κανένα λόγο να μην εγκρίνουν το υπό κατάθεση σχέδιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν η διακοπή ενός νέου γύρου βίας «δεν είναι μέρος των σχεδίων τους».
Ο Nebenzya ζήτησε επίσης από τη βραζιλιάνικη προεδρία να θέσει το ρωσικό προσχέδιο σε ψηφοφορία αμέσως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, «εκτός, φυσικά, εάν οι Αμερικανοί συνάδελφοι προτιμούν να αποσύρουν το προσχέδιό τους».
Τόνισε ότι η Μόσχα δεν θα υποστηρίξει το έγγραφο της Ουάσιγκτον, καθώς δεν περιέχει ρήτρα για την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός.
Σύμφωνα με το κείμενο, το νέο ρωσικό έργο απαιτεί:
-άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός·
-την άρση της εντολής να μετακινηθούν οι κάτοικοι της Γάζας στα νότια της Λωρίδας.
-την οργάνωση «ανθωπιστικών παύσεων» και «διαδρόμων»
-την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των αμάχων ομήρων.

Επιπλέον, το έγγραφο καταδικάζει την επίθεση της Hamas που σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου, την σύλληψη ομήρων, καθώς και τις αδιάκριτες επιθέσεις κατά αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης