Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon: Οι κεντρικές τράπεζες έπεσαν έξω, η κατάσταση θυμίζει '70 – Dalio: Απαισιοδοξία για το 2024

Dimon: Οι κεντρικές τράπεζες έπεσαν έξω, η κατάσταση θυμίζει '70 – Dalio: Απαισιοδοξία για το 2024
Τί ανέφεραν οι δύο πανίσχυροι άνδρες του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Σχετικά Άρθρα
Οι κεντρικές τράπεζες έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για την παγκόσμια οικονομία και τον αντίκτυπο των μέτρων που έλαβαν, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Jamie Dimon, παρομοιάζοντας, μάλιστα, την τρέχουσα κατάσταση με αυτή της δεκαετίας του '70, όταν οι κυβερνήσεις -και κυρίως οι ΗΠΑ- χαρακτηρίζονταν από υψηλές δαπάνες.
Τούτου λεχθέντος, μιλώντας ο Future Investment Initiative στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, κάλεσε τις κεντρικές τράπεζες να είναι πιο ταπεινές στις προβλέψεις τους για το 2024, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο αυτές και οι κυβερνήσεις μπορούν να διαχειριστούν τον πληθωρισμό και τις επιπτώσεις του.
Βέβαια, δεν φάνηκε ανήσυχος για την ταχεία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής: «Δεν νομίζω ότι έχει κάποια διαφορά το αν τα επιτόκια ανεβαίνουν κατά 25 μονάδες βάσης ή περισσότερο. Είτε ολόκληρη η καμπύλη ανέβει 100 μονάδες βάσης, να είστε προετοιμασμένοι για αυτό. Δεν ξέρω αν θα συμβεί».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων συμβουλος της Bridgewater Associates, Ray Dalio, χαρακτήρισε ως «απαισιόδοξες» τις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία το 2024, επικαλούμενος το πολύ υψηλό χρέος, την απουσία μιας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων αλλά και τα φυσικά φαινόμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης