Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Υπό την εποπτεία ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας

Ρωσία: Υπό την εποπτεία ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας
Δεν φοβόμαστε νέες κυρώσεις από τη Δύση υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Η Ρωσία εδώ και καιρό γνωρίζει ότι οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας είναι υπό τη «στενή εποπτεία» των ΗΠΑ και της Βρετανίας ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, σχολιάζοντας δημοσίευμα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο Ουκρανοί κατάσκοποι φέρονται να έχουν στενές σχέσεις με τη CIA προκειμένου να κάνουν σκιώδη πόλεμο κατά της Ρωσίας.
«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας έχουν κατ’ επανάληψη αναφερθεί στις πληροφορίες που έχουμε για τη στενή εποπτεία των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
Οι υπηρεσίες μας γνωρίζουν γι’ αυτό πολύ καιρό και αρκετά καλά, είμαστε ενήμεροι γι’ αυτό» υπογράμμισε ο Peskov.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Washington Post, αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρείχαν εκτεταμένη στήριξη στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών SBU και GUR, που σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα ήταν υπεύθυνες για σειρά επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας το 2022 της Darya Dagina, κόρης γνωστού Ρώσου εθνικιστή.

Δεν φοβόμαστε νέες κυρώσεις

Η ρωσική οικονομία έχει προσαρμοστεί καλά σε χρόνια δυτικών κυρώσεων και άρα δεν φοβάται μπροστά στην προοπτική νέων τέτοιων μέτρων, τόνισε ο Peskov.
«Η Ρωσία ζει σε καθεστώς κυρώσεων για αρκετά μεγάλο διάστημα, για δεκαετίες, και έχει προσαρμοστεί επαρκώς σε αυτό, άρα τέτοιοι χρονικοί ορίζοντες, όπως το πέντε με δέκα χρόνια, δεν μας φοβίζουν.
Όσο για νέα πακέτα, ναι, ετοιμάζονται, είναι αρκετά γνωστό αυτό και προβλέψιμο…
Μπορούμε απλά να περιμένουμε για να δούμε τι θα σκεφθούν οι αντίπαλοί μας» υποστήριξε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης