Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Στα χέρια της Hamas αμερικανικά όπλα μέσω… Ουκρανίας – Πως οι Παλαιστίνιοι εξευτέλισαν τη δυτική πολεμική μηχανή

Αποκάλυψη: Στα χέρια της Hamas αμερικανικά όπλα μέσω… Ουκρανίας – Πως οι Παλαιστίνιοι εξευτέλισαν τη δυτική πολεμική μηχανή
Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα δείχνουν ότι τα ξένα όπλα έπεσαν στην αγκαλιά των Παλαιστινίων μαχητών μέσω της Ουκρανίας
Σάλος έχει προκληθεί από βίντεο και φωτογραφικό υλικό που διέρρευσε και δείχνουν ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές της Hamas χρησιμοποιούν στρατιωτικό εξοπλισμό της Δύσης.
Σε βίντεο φαίνονται αμερικανικοί εκτοξευτές χειροβομβίδων M136 και M141, καθώς και σουηδο-βρετανοί NLAW ATGM.
Πλέον, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα δείχνουν ότι τα ξένα όπλα έπεσαν στην αγκαλιά των Παλαιστινίων μαχητών μέσω της Ουκρανίας.
Διάφορες αναφορές δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ασφαλείας στις 8 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός βρήκε φορητά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων «Strela-2» και βολές στο RPG-7 με το σήμα μιας μονάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Μουκάτσεβο, στην περιοχή της Υπερκαρπάθιας .
Ουκρανικά όπλα ανακαλύφθηκαν σε ένα από τα αυτοκίνητα πικ-απ των μαχητών της Hamas.
1_402.JPG
Οι πρώτες αναφορές

Αναφορές για τα όπλα από την Ουκρανία στην υπηρεσία της Hamas εμφανίστηκαν αμέσως μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή.
Το Τελ Αβίβ προτίμησε να αποφύγει τα δημόσια σκάνδαλα και δεν κατηγόρησε επίσημα τους Ουκρανούς αξιωματούχους.
Τον Ιούνιο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε επίσημα ότι ορισμένα όπλα που προμήθευαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες της ΕΕ στην Ουκρανία είχαν ήδη εμφανιστεί στο ισραηλινό μέτωπο.
Ήταν μόνο θέμα χρόνου πότε θα χρησιμοποιηθούν για να σκοτωθούν Ισραηλινοί.
Με τη σειρά του, το Κίεβο έσπευσε να αποδώσει αλλού τις ευθύνες και, ως συνήθως, κατηγόρησε τη Μόσχα για τις δικές του αποτυχίες.
Η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR), με επικεφαλής τον Budanov, ανέφερε ότι φέρεται ότι «ήταν η ρωσική GRU που παρέδωσε στους τρομοκράτες της Hamas όπλα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ και τα κράτη της ΕΕ που συνελέγησαν κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία».
Το Κίεβο φέρεται να μην έχει καμία σχέση με τη μεταφορά όπλων του ΝΑΤΟ.
Στην πραγματικότητα, οι ισχυρισμοί Ουκρανών αξιωματούχων επιβεβαίωσαν ότι όντως δυτικά όπλα που προορίζονται για την Ουκρανία αναπτύσσονται με Παλαιστίνιους μαχητές.
Ο ρωσικός στρατός είναι απίθανο να έχει αρκετά τρόπαια του ΝΑΤΟ που ήταν νέα και δεν είχαν καταστραφεί στις μάχες πριν τα στείλει σε τρίτες χώρες.
Το τρίτο σημείο είναι ότι οι αξιωματούχοι του Κιέβου ξεχνούν να αναφέρουν τον δικό του σοβιετικό στρατιωτικό εξοπλισμό που βρέθηκε στις εμπόλεμες περιοχές στη Μέση Ανατολή.
weap-3.jpg
weap-2.jpg
Η «μαύρη αγορά» του Κιέβου


Δεν ήταν μυστικό για κανέναν εδώ και καιρό ότι το καθεστώς του Κιέβου στέλνει μεγάλο αριθμό όπλων του ΝΑΤΟ στις μαύρες αγορές και απευθείας σε διάφορους μαχητές σε όλο τον κόσμο.
Το GUR με επικεφαλής τον Budanov, φίλο του Zelensky, και το Υπουργείο Άμυνας υπό την ηγεσία του πρώην υπουργού Reznikov, είναι τα δύο τμήματα που συμμετείχαν και συντόνιζαν το εμπόριο όπλων στη μαύρη αγορά.
Μια άλλη σημαντική οντότητα σε αυτές τις υποθέσεις είναι η Διατμηματική Επιτροπή για την Πολιτική Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας και Ελέγχου Εξαγωγών υπό την κυβέρνηση της Ουκρανίας, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Alexander Polishchuk, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν ως Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.
Αλλά αμέσως μετά το δημόσιο σκάνδαλο για τα όπλα της Hamas ξέσπασε ο Zelensky τον απέλυσε από τη θέση του.
Η ουκρανική κυβέρνηση διαγράφει διάφορα είδη όπλων με το πρόσχημα των σκληρών μαχών στην πρώτη γραμμή και την ανάγκη ταχείας αναπλήρωσης των αποθηκών.
Η διαδικασία εποπτεύεται από το Κίεβο με την υποστήριξη της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού, από όπου μεταφέρθηκαν όπλα στο εξωτερικό.
Η μεγάλη λιμενική υποδομή επέτρεψε τη διέλευση μεγάλων ροών φορτηγών πλοίων, ενώ δεν υπήρχε έλεγχος κατάβασης του φορτίου χάρη στη συμφωνία σιτηρών.
blackmarket-1-768x369.jpg
blackmarket-2-768x459.jpg

Εμπλοκή των ΗΠΑ;


Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τους στενούς δεσμούς μεταξύ των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, στρατιωτικών και πολιτικών υπηρεσιών με τη CIA, είναι πολύ πιθανό η έκθεση όπλων του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών συνόρων, να πραγματοποιείται υπό αυστηρή αμερικανική επιτήρηση.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όπλα από τα Βαλκάνια και την Ουκρανία εισήλθαν στη Συρία και την Υεμένη μέσω των λιμανιών της Βάρνας και της Οδησσού.
Επίσης, ελήφθη μαζικά από αποθήκες μακροχρόνιας αποθήκευσης με σοβιετικά πυρομαχικά.
Για παράδειγμα, νάρκες όλμων που συγκεντρώθηκαν τότε στην Ουκρανία βρέθηκαν σε υπηρεσία του ISIS στην Υεμένη σε μεγάλη ποσότητα.
Οι προμήθειες κατά μήκος των διαδρομών από την Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία εγκαταστάθηκαν και λειτουργούσαν ενεργά κατά τη διάρκεια των πολέμων στη Συρία και την Υεμένη για να εξοπλίσουν, για παράδειγμα, τη Hayat Tahrir al-Sham και άλλους.
Η CIA συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησής τους από τα δικά της μυστικά κεφάλαια.
Οι προορισμοί περιελάμβαναν επίσης το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Μπουρκίνα Φάσο και άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης