Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωθυπουργός Παλαιστίνης: ΗΠΑ και Ευρωπαίοι δίνουν άδεια στο Ισραήλ να σκοτώνει

Πρωθυπουργός Παλαιστίνης: ΗΠΑ και Ευρωπαίοι δίνουν άδεια στο Ισραήλ να σκοτώνει
Kαταδίκασε «απόψεις που προσφέρουν πολιτική κάλυψη στο Ισραήλ για να διαπράττει σφαγές»
Σχετικά Άρθρα
Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Mohammad Shtayyeh καταδίκασε τις απόψεις που δίνουν «στο Ισραήλ άδεια να σκοτώνει», τη στιγμή που ΗΠΑ και Ευρώπη αρνούνται να δώσουν ξεκάθαρο μήνυμα για τον τερματισμό των επιθέσεων στη Γάζα.
«Αυτά που ακούμε από το στόμα των ηγετών της κατοχής [σ.σ. Ισραήλ] σχετικά με τις ετοιμασίες για χερσαία εισβολή σημαίνουν περισσότερα εγκλήματα, θηριωδίες και αναγκαστικές εκτοπίσεις», δήλωσε ο κ. Shtayyeh κατά την έναρξη συνεδρίασης της παλαιστινιακής κυβέρνησης στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Καταδικάζουμε απόψεις που αποτελούν χορήγηση άδειας (στο Ισραήλ) για να σκοτώνει, προσφέροντας πολιτική κάλυψη προκειμένου να διαπράττει σφαγές και να σκορπά καταστροφή στη Γάζα», πρόσθεσε, η κυβέρνηση του οποίου δεν ασκεί καμία εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της Χαμάς.
Joe Biden και ηγέτες δυτικών δυνάμεων επανέλαβαν χθες 22/10 την υποστήριξή τους στο Ισραήλ, καλώντας ταυτόχρονα για σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
«Οι ηγέτες επανέλαβαν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να αμυνθεί απέναντι στην τρομοκρατία, ζητώντας τον σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, κυρίως για την προστασία των αμάχων», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης