Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Να καθυστερήσει η εισβολή του Ισραήλ θέλουν οι ΗΠΑ – Φοβούνται το Ιράν

New York Times: Να καθυστερήσει η εισβολή του Ισραήλ θέλουν οι ΗΠΑ – Φοβούνται το Ιράν
Οι ΗΠΑ θέλουν περισσότερο χρόνο και για τη διαπραγματεύση της απελευθέρωσης των ομήρων
Σχετικά Άρθρα
Να καθυστερήσει την χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας καλούν το Ισραήλ οι ΗΠΑ προκειμένου να προλάβουν να προετοιμαστούν καλύτερα έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν επιθέσεις από οργανώσεις που έχουν τη στήριξη του Ιράν.
Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ φοβούνται πως οι επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων στη Μέση Ανατολή θα αυξηθούν, αφού το Ισραήλ κάνει πράξη την απειλή του και εισβάλλει στη Γάζα.
Αμερικάνοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως οι επιθέσεις αυτές μπορεί να γίνουν από περιφερειακές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Πέρα όμως από λόγους ασφαλείας, η κυβέρνηση Biden ζητά από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu να αναβάλλει την επιχείρηση προκειμένου να μπορέσει να κερδίσει χρόνο όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Hamas αλλά και για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό των Παλαιστινίων.
Ωστόσο, το δημοσίευμα ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν απαιτεί από το Ισραήλ, αλλά αντιθέτως εξακολουθεί να υποστηρίζει το δικαίωμα του στην άμυνα και να στηρίζει μια χερσαία επίθεση για τη διάλυση της Hamas.
Όπως αναφέρεται, τις θέσεις αυτές των ΗΠΑ φέρεται να μετέφερε ο υπουργός Άμυνας, Lloyd Austin, ο οποίος έχει καθημερινά τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Yoav Gallant σχετικά με την προμήθεια όπλων αλλά και την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης