Τελευταία Νέα
Διεθνή

Andrey Yusov (Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας): Η κατάσταση στην Avdiivka είναι πολύ δύσκολη

Andrey Yusov (Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας): Η κατάσταση στην Avdiivka είναι πολύ δύσκολη
Σύμφωνα με τον Yusov, η Avdiivka, η οποία αυτή τη στιγμή ελέγχεται από τα ουκρανικά στρατεύματα «έχει πράγματι στρατηγική σημασία»
Η Ουκρανία παραδέχτηκε ότι η τρέχουσα κατάσταση στη στρατηγικής σημασίας περιοχή Avdiivka στο Donetsk είναι πολύ δύσκολη.
«Η κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Avdiivka, είναι δύσκολη», δήλωσε ο Andrey Yusov, εκπρόσωπος της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με τον Yusov, η Avdiivka, η οποία αυτή τη στιγμή ελέγχεται από τα ουκρανικά στρατεύματα «έχει πράγματι στρατηγική σημασία» για την Ουκρανία.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky επισκέφθηκε το ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα της Περιφέρειας Kherspon και ενημερώθηκε για την κατάσταση σε στρατηγικά σημαντικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Avdiivka.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν μετατρέψει την πόλη Avdiivka σε προπύργιο τους, χρησιμοποιώντας την για να βομβαρδίσουν τις πόλεις Donetsk, Makeyevka, Yasinovataya και τα περίχωρά τους.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν τις εφεδρείες με στόχο να περικυκλώσουν και να καταλάβουν την Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις διοχετεύουν πρόσθετες δυνάμεις στο μέτωπο Avdiivka παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις
Μια άλλη ρωσική πηγή που φέρεται να υπηρετούσε στην κατεύθυνση Avdiivka ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν διεξήγαγαν αντεπιθέσεις στον απροσδιόριστο τομέα του μετώπου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 21 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν πρόσφατα προελάσεις νοτιοανατολικά του Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν εκκαθαρίσει πλήρως την περιοχή του σωρού απορριμμάτων Avdiivka και ότι η περιοχή είναι επί του παρόντος μια αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη».
Είναι δύσκολο να διεξαχθεί πόλεμος ελιγμών σε μια στατική γραμμή του μετώπου με μεγάλο αριθμό προσωπικού και οχυρωμένες περιοχές και στις δύο πλευρές.
Τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα όπλα ακριβείας έχουν καταστήσει τα τεθωρακισμένα οχήματα όλο και πιο ευάλωτα και έχουν κάνει τις χερσαίες επιθέσεις όλο και πιο δύσκολες.
Οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ξεπεράσουν τα ουκρανικά ναρκοπέδια κοντά στην Avdiivka και δεν είναι σε θέση να καταστρέψουν πλήρως την ουκρανική επιμελητεία, επιτρέποντας στην ουκρανική διοίκηση να μεταφέρει γρήγορα προσωπικό σε κρίσιμες περιοχές.
Ρωσικές πηγές έχουν υποστηρίξει προηγουμένως ότι οι ουκρανικές αμυντικές οχυρώσεις αποτελούν σημαντική πρόκληση για τις ρωσικές προελεύσεις γύρω από την Avdiivka.
Αυτές οι προκλήσεις είναι πολύ παρόμοιες με εκείνες που αντιμετώπισαν οι ουκρανικές δυνάμεις στη νότια Ουκρανία τις πρώτες εβδομάδες της συνεχιζόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης τον Ιούνιο του 2023.
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μεταφέρουν προσωπικό στην κατεύθυνση Avdiivka για να υποστηρίξουν τις επιθετικές προσπάθειες.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει προσωπικό από το ρωσικό έδαφος απευθείας στην κατεύθυνση Avdiivka για να αντικαταστήσει τις απώλειες προσωπικού.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μετέφερε πρόσφατα πολλά ρωσικά συντάγματα που αποτελούνται από κινητοποιημένο προσωπικό στην κατεύθυνση Avdiivka, υποδεικνύοντας ότι η Ρωσία πιθανότατα δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης