Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στους Ουκρανούς, τρέχουν σαν μαϊμούδες με χειροβομβίδα – Ήρθαν και μαύροι μισθοφόροι – CIA: Αποδυναμώθηκαν οι ΗΠΑ

Πανικός στους Ουκρανούς, τρέχουν σαν μαϊμούδες με χειροβομβίδα – Ήρθαν και μαύροι μισθοφόροι – CIA: Αποδυναμώθηκαν οι ΗΠΑ
Larry Johnson (πρώην CIA): Αποδυναμωμένη η θέση των ΗΠΑ στην διεθνή σκηνή, ο πόλεμος κατά της Ρωσίας την έπληξε - Η Ουκρανία μπορεί αλόγιστα να επιτεθεί στη Ρωσία με πυραύλους ATACMS – Είναι σαν μαϊμού με χειροβομβίδα
(upd21) Ο Ουκρανικός στρατός τελεί υπό καθεστώς υστερίας και πανικού…
Όχι μόνο καταστράφηκαν οι βασικές τους Ταξιαρχίες αλλά στην προσπάθεια τους να βρουν νέες εφεδρείες για να τις ρίξουν στις μάταιες μάχες, επιστρατεύουν παιδιά και μαύρους, αφροαμερικάνους μισθοφόρους…
Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι δραματική αφού με βάση τον Yan Gagin σύμβουλο του επικεφαλής του Donetsk τις τελευταίες εβδομάδες ο Ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες καταστροφές σκοτώθηκαν χιλιάδες…
Πρώην στέλεχος της CIA εκτιμάει ότι ο αμερικανικός παράγοντας αλλά και ο αμερικανικός στρατός έχει αποδυναμωθεί, ο πόλεμος με την Ρωσία όχι μόνο κατέστρεψε την Ουκρανία αλλά αποδυνάμωσε την συλλογική λύση…
Οι εκτιμήσεις των δυτικών για το μέλλον της Ουκρανίας είναι άκρως απαισιόδοξες…
Πάντως ο Ρωσικός στρατός προελαύνει στο βόρειο μέτωπο αλλά εσχάτως κερδίζει εδάφη και στο νότιο μέτωπο στην Zaporizhia...
O Zelensky
ο κρυμμένος πρόεδρος της Ουκρανίας ζητάει από τον Ουκρανικό στρατό να προχωράει 500 μέτρα με 1 χιλιόμετρο την ημέρα αλλά στην πράξη καμία πρόοδος δεν υπάρχει και οι νεκροί από την αντεπίθεση έφθασαν τους 100.000...
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν με επιτυχία στα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Vremevka και προχώρησαν κατά 500 μέτρα κοντά στο χωριό Priyutnoye στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος We Are Together with Russia.
Κάποιοι προχωρούν 500 μέτρα την ημέρα αλλά σίγουρα δεν είναι οι Ουκρανοί.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν τα χτυπήματα

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν ξανά στις 23 Οκτωβρίου 2023 σε νευραλγικά χτυπήματα στην Οδησσό καταστρέφοντας κρίσιμες υποδομές των Ουκρανών.
Επίσης στις 22 Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλο ένα κύμα χτυπημάτων στις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Ένας από τους στόχους που επλήγησαν από ρωσικούς πυραύλους ήταν η αποθήκη της μεγαλύτερης ουκρανικής ιδιωτικής εταιρείας ταχυδρομείου και ταχυμεταφορών στην περιοχή του Kharkiv.
Πλάνα από την περιοχή επιβεβαίωσαν ότι τα ρωσικά χτυπήματα κατέστρεψαν τις αποθήκες της εταιρείας Nova Poshta στο χωριό Korotych που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Kharkiv.
Το Κίεβο παραδοσιακά προσπάθησε να κατηγορήσει τον ρωσικό στρατό για άλλη μια επίθεση σε αστική εγκατάσταση.
Σύμφωνα με τον Zelensky, 6 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν στις εγκαταστάσεις ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Ωστόσο, πλάνα από το σημείο που κοινοποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης δεν επιβεβαίωσαν θύματα αμάχων.

Yan Gagin (Donetsk): Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί τις τελευταίες εβδομάδες, δραματικές οι απώλειες σε όπλα

Τις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες, ο ουκρανικός στρατός υπέστη χιλιάδες απώλειες, δήλωσε ο σύμβουλος του αρχηγού του Donetsk, ο Yan Gagin.
Ο ρωσικός στρατός προχωρά ενεργά σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα με επιτυχία στις κατευθύνσεις Bakhmut και Donetsk.
Από την έναρξη των ενεργών επιχειρήσεων από την Ρωσία, εδώ και δύο έως τρεις εβδομάδες, ο εχθρός έχει χάσει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό προσωπικού - αυτός ο αριθμός υπολογίζεται σε χιλιάδες.
Και αν μιλάμε για απώλεια εξοπλισμού, τότε μιλάμε για εκατοντάδες μονάδες», σημείωσε ο Gagin.
Σύμφωνα με τον Yan Gagin, τα αποθέματα ξένων όπλων του Κιέβου «αρχίζουν να μειώνονται».
«Και χωρίς νέα βοήθεια, η Ουκρανία, φυσικά, δεν θα επιβιώσει σε καμία περίπτωση.
Το καταλαβαίνουμε.
Και το καταλαβαίνουν, έτσι στο Κίεβο ανησυχούν, θέλουν να ελκύσουν την προσοχή του αφεντικού τους που είναι ο Biden.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, τις τελευταίες 24 ώρες η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 550 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα, τέσσερα αυτοκίνητα και ένα οβιδοβόλο Msta-B στην κατεύθυνση μόνο του Donetsk.

Η Ουκρανία μπορεί αλόγιστα να επιτεθεί στη Ρωσία με πυραύλους ATACMS – Είναι σαν μαϊμού με χειροβομβίδα

Το Κίεβο μπορεί να χρησιμοποιήσει αλόγιστα τους πυραύλους ATACMS για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, αλλά υπάρχουν αντίμετρα τόνισε ο σύμβουλος του αρχηγού του Donetsk, ο Yan Gagin.
«Γενικά, το καθεστώς Zelensky είναι σαν μαϊμού με χειροβομβίδα, πιθανότατα θα χτυπήσει αλόγιστα όλα τα αντικείμενα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την κατασκευή της αεράμυνας σημαντικών αντικειμένων.
Νομίζω ότι το υπουργείο Άμυνας θα ανταπεξέλθει σε αυτό το έργο», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Yan Gagin, η Ουκρανία προμηθεύτηκε μια μικρή παρτίδα ATACMS, αλλά το Κίεβο θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πυραύλους «στο μέγιστο».
«Κατά τη γνώμη μου, οι πύραυλοι ATACMS παραδόθηκαν (στο Κίεβο) νωρίτερα - πριν καταλάβουμε ότι ήταν εκεί.
Επειδή ο νέος στρατιωτικός προϋπολογισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε εγκριθεί εδώ και πολύ καιρό…
Νέες παραδόσεις τέτοιων πυραύλων, πιστεύει ο Yan Gagin, δεν θα πραγματοποιηθούν σύντομα.
Εάν πραγματοποιηθούν περαιτέρω παραδόσεις τέτοιων όπλων, φυσικά, αυτό θα φέρει νέες απειλές στις εγκαταστάσεις μας, ακόμη και σε μεγαλύτερα βάθη στο πίσω μέρος
Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ρωσία έχει μηχανισμούς να ανταποκριθεί σε τέτοιες προκλήσεις.

Vladislav Shevchuk (80η Ταξιαρχία Ουκρανίας): Δραματική έλλειψη στρατιωτών - Αναγκαία σκληρή και μαζική κινητοποίηση

Για δραματική έλλειψη στρατιωτών στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κάνει λόγο ο Vladislav Shevchuk, διοικητής της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνει μια σκληρή και μαζική κινητοποίηση, στην οποία θα πρέπει να κληθούν και γυναίκες.
«Στην Ουκρανία ξεμένουμε καθημερινά από στρατιώτες.
Η κινητοποίηση θα πρέπει να γίνει πιο μαζική και με πιο αυστηρή προσέγγιση» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Ουκρανός στρατιωτικός, ο οποίος υποστηρίζει πως «δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι» και ότι «όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάτσουν στα μετόπισθεν, δεν θα τα καταφέρουν».
«Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι γιατί αν και έχουμε έναν πλήρης κλίμακας πόλεμο, για κάποιο λόγο δεν έχουμε και μια πλήρης κλίμακας κινητοποίηση.
Ο καθένας που θεωρεί τον εαυτό του Ουκρανό πολίτη, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών, πρέπει να κινητοποιηθεί…
Οι Αρχές και η πολιτικό-στρατιωτική διοίκηση αργά ή γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωπες και με αυτό» υποστήριξε ο Shevchuk, ο οποίος κάλεσε τη νέα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας να προχωρήσει σε πιο αυστηρές διαδικασίες.

Αφροαμερικανοί μισθοφόροι εμφανίστηκαν στην Ουκρανία

Πηγές από τις ειδικές δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, ανέφεραν την παρουσία Αφροαμερικανών μεταξύ των μισθοφόρων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Συναντήσαμε πολλούς Πολωνούς σε διάφορες κατευθύνσεις, παρατηρήσαμε Αφροαμερικανούς.

Βρίσκουμε τα τρόπαια, τα μελετάμε, καταλαβαίνουμε ότι τα όπλα μας είναι συχνά πολύ καλύτερα, αν και μπορεί να είναι λίγο ξεπερασμένα, είναι τα πιο πρακτικά και έχουν καλύτερη απόδοση».
«Είχαμε παραδείγματα όταν ο εχθρός ήξερε ποια ταξιαρχία βρισκόταν απέναντί του και μας φοβόταν.
Κατά κανόνα τρέχουν, κρύβονται…

Mykola Azarov (Πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Ο πραγματικός εφιάλτης των Ουκρανών, δεν θα αντέξουν

Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται για την Ουκρανία η αδυναμία κινητοποίησης περαιτέρω στρατιωτών υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov.
«Η κινητοποίηση στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για τους Ουκρανούς.
Στην Ουκρανία, οι εφεδρείες εξαντλούνται και στο μέτωπο ο στρατός ζητά εναλλαγή στρατιωτών, κάτι που δεν μπορεί να γίνει λόγω έλλειψης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας» υπογραμμίζει ο Azarov, αναφέροντας πως υπό αυτά τα δεδομένα, τα στρατολογικά γραφεία άρχισαν να προσελκύουν πρώην κρατούμενους, επειδή πολλοί φεύγουν από τη χώρα με κάθε τρόπο.
«Έτσι, ενώ οι ουκρανικές αρχές χρησιμοποιούν βία εναντίον του λαού τους, όλο και λιγότεροι υποστηρικτές απομένουν στη χώρα και όλο και λιγότεροι εθελοντές εμφανίζονται στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Αυτό σημαίνει ότι με τέτοια συναισθήματα στην κοινωνία, η Ουκρανία έχει εξαιρετικά μικρή πιθανότητα να αντέξει» υποστήριξε ο Azarov.

Ρωσία: Συμφωνούμε απόλυτα με τον Biden για τη νέα τάξη πραγμάτων – Δεν θα έχουν λόγο οι ΗΠΑ

Συμφωνούμε απόλυτα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden για την οικοδόμηση μιας νέας τάξης πραγμάτων αλλά οι ΗΠΑ δεν θα είναι ανάμεσα σε αυτές που θα τη δημιουργήσουν
, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Όπως είπε, οι ΗΠΑ επιθυμούν μια «αμερικανο-κεντρική» παγκόσμια τάξη, η οποία όμως – όπως ανέφερε – δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Biden υποστήριξε ότι η ανθρωπότητα χρειάζεται μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
«Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Biden.
Είναι μια σπάνια περίπτωση που συμφωνούμε απόλυτα με αυτά που είπε.
Πράγματι ο κόσμος χρειάζεται μια νέα τάξη πραγμάτων, βασισμένη σε εντελώς διαφορετικές αρχές, απαλλαγμένη από προσπάθειες συγκέντρωσης όλων των μηχανισμών παγκόσμιας διακυβέρνησης στα χέρια ενός κράτους, απαλλαγμένη από τις προσπάθειες επιβολής των θελήσεων και των αποφάσεων του σε άλλες χώρες» υπογράμμισε ο Peskov.
Σύμφωνα με τον Peskov, η νέα παγκόσμια τάξη θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, στον αμοιβαίο σεβασμό και όφελος και στη μη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου.
«Ο κ. Biden είπε και κάτι ακόμα.
Ότι οι ΗΠΑ είναι σε θέση να οικοδομήσουν μια τέτοια τάξη πραγμάτων…
Αλλά εδώ διαφωνούμε.
Οι ΗΠΑ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και ανεξάρτητα από το τι λένε, εννοούν μια αμερικανο-κεντρική παγκόσμια τάξη.
Δηλαδή έναν κόσμο που θα περιστρέφεται γύρω από τις ΗΠΑ.
Δεν θα είναι όμως έτσι» υπογράμμισε ο Peskov.

Αποκάλυψη Washington Post: H CIA είχε άμεση εμπλοκή στο χτύπημα στη Γέφυρα της Κριμαίας

Τα drones που χρησιμοποίησε η Ουκρανία για να ανατινάξει τη Γέφυρα της Κριμαίας στις 8 Οκτωβρίου του 2022 αναπτύχθηκαν με την ενεργό συμμετοχή της CIA, ανέφερε σε ρεπορτάζ της η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Πιο συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα της WP αποκαλύπτει ότι «η SBU πραγματοποίησε ένα δεύτερο χτύπημα στη γέφυρα εννέα μήνες αργότερα, χρησιμοποιώντας ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν ως μέρος μιας μυστικής επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν η CIA και άλλες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας προειδοποίησαν εκ των προτέρων τους εκπροσώπους της CIA στο Κίεβο για τις μεγαλύτερες προγραμματισμένες επιθέσεις.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βομβαρδισμού στη γέφυρα της Κριμαίας, Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών, το Κίεβο έλαβε σύντομη απάντηση από την Ουάσιγκτον, σχετικά με την απροθυμία των ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε τέτοιες επιχειρήσεις, που εικάζεται ότι θα κλιμάκωναν το πολεμικό κλίμα.
«Και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να διατηρήσουν μια απόσταση μεταξύ της CIA και των θανατηφόρων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τους εταίρους της στο Κίεβο», ανέφερε επίσης, η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμους νυν και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Ουκρανίας.
Το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων αναφέρεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Κιέβου, τονίζοντας, ότι ούτε μία μεγάλη επιχείρηση των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών δεν πραγματοποιείται χωρίς «σιωπηρή ή οποιαδήποτε άλλη» άδεια από τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Ο αρχηγός της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, Vasily Malyuk, είχε παραδεχθεί δημόσια ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας τον Οκτώβριο 2022 έγινε από το Κίεβο.
«Αυτή είναι μια από τις πράξεις μας.
Εννοώ την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας στις 8 Οκτωβρίου του περασμένου έτους», είπε μιλώντας στην τηλεόραση.
Στην επίθεση του Οκτωβρίου 2022, ένα φορτηγό εξοπλισμένο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε στη γέφυρα, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα.
Η έκρηξη γκρέμισε δύο ανοίγματα του τμήματος του αυτοκινητόδρομου της γέφυρας και πυρπόλησε δεξαμενές καυσίμων σε ένα τρένο που κινούνταν στο σιδηροδρομικό τμήμα της γέφυρας.
Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας κατηγόρησε για την επίθεση την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας.
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή εντόπισε 12 άτομα που συμμετείχαν άμεσα στην επίθεση.
Ο αρχηγός των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών, Kirill Budanov, συνελήφθη ερήμην σε σχέση με την επίθεση.

Larry Johnson (πρώην CIA): Αποδυναμωμένη η θέση των ΗΠΑ στην διεθνή σκηνή, ο πόλεμος κατά της Ρωσίας την έπληξε

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αποδυνάμωσε τη θέση των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
Κατά τη γνώμη του, η ειδική επιχείρηση «οδήγησε στην καταστροφή» της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής τάξης που βασίζεται στην κυριαρχία των ΗΠΑ.
«Και μία από τις απροσδόκητες συνέπειες ήταν ότι η ειδική επιχείρηση κατέστρεψε εντελώς την παλιά παγκόσμια τάξη πραγμάτων στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες κυριαρχούσαν στη Μέση Ανατολή.
Όταν το Ισραήλ ήρθε σε σύγκρουση με την Hamas η Αμερική εργάστηκε στα παρασκήνια με την Ιορδανία, την Αίγυπτο ή τη Σαουδική Αραβία για να προσπαθήσει να εξομαλύνει τα πράγματα, να σταματήσει τις δολοφονίες και να χωρίσει τα αντιμαχόμενα μέρη.
Τώρα όλα είναι διαφορετικά.
Αυτές οι χώρες αγνοούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ουσιαστικά λέγοντάς τους να φύγουν», είπε ο Larry Johnson.
Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες άνευ προηγουμένου από τη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της επιχείρησης Al-Aqsa Flood, που ανακοινώθηκε από τη στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος της Hamas.
Επιπλέον, μετά από μαζικές επιθέσεις με ρουκέτες, οι μαχητές της οργάνωσης διείσδυσαν στις συνοριακές περιοχές στα νότια του εβραϊκού κράτους.
Σε απάντηση, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση Σιδερένια ξίφη κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.

Joseph Atkins (University of Mississippi): Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη, μόνο θάνατος αναδύεται από τον πόλεμο

Η Δύση κάνει ένα τρομερό λάθος συνεχίζοντας να βοηθά τις αρχές του Κιέβου, δήλωσε ο Joseph Atkins, καθηγητής στο University of Mississippi
Η συνέχιση αυτής της σύγκρουσης θα οδηγήσει μόνο σε νέους θανάτους.
Δεν θα κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο.
Τον έχουν ήδη χάσει.
Και ως εκ τούτου, η διατήρηση της χρηματοδότησής τους είναι απλώς τερατώδης και ανήθικη, τόνισε ο Joseph Atkins, καθηγητής στο University of Mississippi.
Κατά τη γνώμη του Joseph Atkins, η Δύση καθοδηγείται αποκλειστικά από πολιτικά κίνητρα στη σύγκρουση στην Ουκρανία Δεν πρόκειται μόνο για τον Biden και τον Λευκό Οίκο, αλλά και για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.
Αυτό εξυπηρετεί επίσης τον σκοπό τους.
Αυτοί οι πολιτικοί, ο Macron και άλλοι, ρισκάρουν το πολιτικό τους μέλλον.

Wolfgang Munchau (New Statesman): Η ΕΕ ραγίζει, η Ρωσία αντέχει και η Ευρώπη καταστρέφεται…

Η Ευρώπη έχει υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από τις αντιρωσικές κυρώσεις από ότι η ίδια η Ρωσία, η ΕΕ μπορεί να ραγίσει στο μέλλον, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Wolfgang Munchau σε άρθρο για τη βρετανική έκδοση του New Statesman.
Οι κυρώσεις προκάλεσαν μεγαλύτερη ζημιά στην ΕΕ παρά στη Ρωσία.
Οι δυτικοί ηγέτες υποτίμησαν πόσο δύσκολο είναι να απομονώσεις μια χώρα αυτού του μεγέθους, τόνισε ο Wolfgang Munchau.
Ο δημοσιογράφος Wolfgang Munchau αναφέρθηκε σε μια πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με την οποία η ρωσική οικονομία μέχρι το τέλος του 2023 θα ενισχυθεί περισσότερο από ότι η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.
Επιπλέον, ο Munchau πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει καταπονήσει τις δυνάμεις της ΕΕ στο όριο.
Πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν κοινή στρατηγική για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Ο Wolfgang Munchau είπε επίσης ότι το κόστος της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας μετά το τέλος της σύγκρουσης θα είναι πολύ υψηλότερο από ότι έχει υπολογιστεί.
«Πιστεύω ότι η ευρωπαϊκή ενότητα θα ραγίσει όταν έρθει η ώρα να κάνουμε μια συμφωνία με τη Μόσχα και να πληρώσουμε τεράστια ποσά για την αποκατάσταση της Ουκρανίας», κατέληξε ο Wolfgang Munchau.

Washington Post: Ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των Dugina και Tatarsky

Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες διέπραξαν δεκάδες φόνους, μεταξύ των οποίων η πολιτική επιστήμονας Dugina και ο στρατιωτικός διοικητής Vladlen Tatarsky, γράφει η Washington Post, επικαλούμενη πηγές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εγκλήματα που διέπραξε η SBU περιέπλεξαν τη δουλειά τους με τη CIA, προκαλώντας ένταση στην Ουκρανία και Ρωσία.
Η πολιτική επιστήμονας Dugina πέθανε το βράδυ της 20ης Αυγούστου 2022 σε έκρηξη αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο Μοζάισκ στην περιοχή Οντίντσοβο της περιοχής της Μόσχας.
Σύμφωνα με την FSB, πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και ο δράστης είναι η Ουκρανή υπήκοος Natalya Vovk.
Ο Vladlen Tatarsky (πραγματικό όνομα Maxim Fomin) πέθανε στις 2 Απριλίου του 2023 σε ένα καφέ στο Universitetskaya Embankment στην Αγία Πετρούπολη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εξερράγη μια βόμβα ενσωματωμένη σε αγαλματίδιο.
Η FSB είπε ότι η τρομοκρατική επίθεση οργανώθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και τους πράκτορές τους από τη ρωσική αντιπολίτευση στο εξωτερικό.
Η Trepova συνελήφθη την επόμενη μέρα.

Symington Smith (Επιτροπή σχέσεων με Κίνα): Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Ρωσία θα ανατρέψει τις ισορροπίες στην Ευρώπη


Η Ουάσιγκτον φοβάται ότι η Ρωσία θα διαταράξει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη που είναι ωφέλιμη γι' αυτήν, δήλωσε ο Symington Smith, μέλος της Αμερικανικής Εθνικής Επιτροπής Σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, σε άρθρο του για το περιοδικό National Interest.
Ο Symington Smith σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την υποστήριξη στην Ουκρανία ως «ένα στρατηγικό ελιγμό σε ένα γεωπολιτικό παιχνίδι».
Οι Αμερικανοί προσπαθούν να αποτρέψουν την εμφάνιση μιας νέας κυρίαρχης δύναμης στην Ευρώπη.
Η σημαντική επιρροή της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη ανατρέπει την ισορροπία, εξασφαλίζοντας δυνητικά τον έλεγχο της Ρωσίας στους ευρωπαϊκούς ενεργειακούς διαδρόμους και εμπορικούς δρόμους.
Αυτό είναι ένα ανησυχητικό μέλλον για την Αμερική.
Επίσης, σύμφωνα με τον Symington Smith, η Ουκρανία δεν είναι μόνο στρατηγική αλλά και ιστορικά σημαντικήγια τη Ρωσία.
Η ρωσική ηγεσία επιδιώκει να εξασφαλίσει τα δυτικά της σύνορα επειδή θυμάται τις εισβολές του Ναπολέοντα και του Χίτλερ, πιστεύει ο Symington Smith.
Ο Symington Smith τόνισες ότι η ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, θα πρέπει να λάβει υπόψη την ιστορική σύνδεση μεταξύ των δύο κρατών.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Andrey Yusov (Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας): Η κατάσταση στην Avdiivka είναι πολύ δύσκολη

Η Ουκρανία παραδέχτηκε ότι η τρέχουσα κατάσταση στη στρατηγικής σημασίας περιοχή Avdiivka στο Donetsk είναι πολύ δύσκολη.
«Η κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Avdiivka, είναι δύσκολη», δήλωσε ο Andrey Yusov, εκπρόσωπος της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με τον Yusov, η Avdiivka, η οποία αυτή τη στιγμή ελέγχεται από τα ουκρανικά στρατεύματα «έχει πράγματι στρατηγική σημασία» για την Ουκρανία.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky επισκέφθηκε το ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα της Περιφέρειας Kherspon και ενημερώθηκε για την κατάσταση σε στρατηγικά σημαντικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Avdiivka.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν μετατρέψει την πόλη Avdiivka σε προπύργιο τους, χρησιμοποιώντας την για να βομβαρδίσουν τις πόλεις Donetsk, Makeyevka, Yasinovataya και τα περίχωρά τους.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν τις εφεδρείες με στόχο να περικυκλώσουν και να καταλάβουν την Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις διοχετεύουν πρόσθετες δυνάμεις στο μέτωπο Avdiivka παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις
Μια άλλη ρωσική πηγή που φέρεται να υπηρετούσε στην κατεύθυνση Avdiivka ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν διεξήγαγαν αντεπιθέσεις στον απροσδιόριστο τομέα του μετώπου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 21 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν πρόσφατα προελάσεις νοτιοανατολικά του Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν εκκαθαρίσει πλήρως την περιοχή του σωρού απορριμμάτων Avdiivka και ότι η περιοχή είναι επί του παρόντος μια αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη»
Είναι δύσκολο να διεξαχθεί πόλεμος ελιγμών σε μια στατική γραμμή του μετώπου με μεγάλο αριθμό προσωπικού και οχυρωμένες περιοχές και στις δύο πλευρές.
Τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα όπλα ακριβείας έχουν καταστήσει τα τεθωρακισμένα οχήματα όλο και πιο ευάλωτα και έχουν κάνει τις χερσαίες επιθέσεις όλο και πιο δύσκολες.
Οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ξεπεράσουν τα ουκρανικά ναρκοπέδια κοντά στην Avdiivka και δεν είναι σε θέση να καταστρέψουν πλήρως την ουκρανική επιμελητεία, επιτρέποντας στην ουκρανική διοίκηση να μεταφέρει γρήγορα προσωπικό σε κρίσιμες περιοχές.
Ρωσικές πηγές έχουν υποστηρίξει προηγουμένως ότι οι ουκρανικές αμυντικές οχυρώσεις αποτελούν σημαντική πρόκληση για τις ρωσικές προελεύσεις γύρω από την Avdiivka.
Αυτές οι προκλήσεις είναι πολύ παρόμοιες με εκείνες που αντιμετώπισαν οι ουκρανικές δυνάμεις στη νότια Ουκρανία τις πρώτες εβδομάδες της συνεχιζόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης τον Ιούνιο του 2023.

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μεταφέρουν προσωπικό στην κατεύθυνση Avdiivka για να υποστηρίξουν τις επιθετικές προσπάθειες.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει προσωπικό από το ρωσικό έδαφος απευθείας στην κατεύθυνση Avdiivka για να αντικαταστήσει τις απώλειες προσωπικού.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μετέφερε πρόσφατα πολλά ρωσικά συντάγματα που αποτελούνται από κινητοποιημένο προσωπικό στην κατεύθυνση Avdiivka, υποδεικνύοντας ότι η Ρωσία πιθανότατα δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεγάλη ρωσική προέλαση κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένες προόδους.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά του Pershotravneve (21 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), νοτιοδυτικά του Yahidne (22 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και ανατολικά του Terny (17 χλμ δυτικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν επιτυχία στη δασική περιοχή Serebryanske (10 χλμ. νοτιοδυτικά της Kreminna).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 22 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), στο Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk), στη Nadiya (15 χλμ δυτικά του Svatove), στη Bilohorivka (12 χλμ νότια της Kreminna), στην περιοχή Serebryanske (10 χλμ νοτιοδυτικά της Κρεμίννας) και το Spirne (25 χλμ νότια της Kreminna).

Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Konstantyn Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σταμάτησαν προσωρινά τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Ivanivka προκειμένου να ανακόψουν τις Ουκρανικές αντεπιθέσεις….

Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna, αλλά δεν έκαναν καμία προέλαση.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά σε Synkivka, Ivanivka, Nadiya, Torske, τη δασική περιοχή Serebryanske και Dibrova (7 χλμ. νοτιοδυτικά της Kreminna).

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_222023.png
Luhansk_Battle_Draft_Map_October_222023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_222023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_222023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_222023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_October_222023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_October_222023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης