Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παίζουν με τη φωτιά οι ΗΠΑ στη Συρία – Σε θέσεις μάχης οι Ρώσοι για τις απερίσκεπτες ενέργειες των γερακιών

Παίζουν με τη φωτιά οι ΗΠΑ στη Συρία – Σε θέσεις μάχης οι Ρώσοι για τις απερίσκεπτες ενέργειες των γερακιών
Επικίνδυνες προκλήσεις από τα αμερικανικά αεροσκάφη στη Συρία
Τα μαχητικά αεροσκάφη και τα drones του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας στην περιοχή al-Tanf 10 φορές κατά τη διάρκεια της περασμένης ημέρας, δήλωσε ο Vadim Kulit, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντιτιθέμενων Μερών στη χώρα.
«Τρία ζεύγη F-15 και δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πολλαπλών χρήσεων MQ-1C παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας στην περιοχή al-Tanf, στην οποία εκτελούνται διεθνείς αεροπορικές διαδρομές, 10 φορές στις 21/10/2023», είπε.
Σύμφωνα με τον Kulit, τέσσερις παραβιάσεις των πρωτοκόλλων αποσύγκρουσης της 9ης Δεκεμβρίου 2019 που συνδέονται με τις πτήσεις από τα drones του συνασπισμού αναφέρθηκαν στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες.
«Ο συνασπισμός των ΗΠΑ συνεχίζει να δημιουργεί μία επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει αεροπορικά ατυχήματα ή επεισόδια και να κλιμακώσει την κατάσταση στον εναέριο χώρο της Συρίας», είπε.
Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στις υποδομές των αεροδρομίων στη Δαμασκό και στο Χαλέπι της Συρίας το πρωί της Κυριακής (22/10), διακόπτοντας τη λειτουργία τους, δήλωσε ο Kulit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης