Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Άμεση σύγκληση ευρείας ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή – Επίκαιρη όσο ποτέ η λύση των δύο κρατών

Κίνα:  Άμεση σύγκληση ευρείας ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Μέση Ανατολή – Επίκαιρη όσο ποτέ η λύση των δύο κρατών
Ο ειδικός απεσταλμένος της κινεζικής κυβέρνησης στη Μέση Ανατολή, Zhai Jun τότινσε ότι  η διέξοδος από τον φαύλο κύκλο της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης είναι η επιστροφή στο σχέδιο «δύο κράτη για δύο λαούς» και η ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
Τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να προωθήσουν την έγκαιρη σύγκληση μιας πιο έγκυρης, μεγαλύτερης επιρροής και μεγαλύτερης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης από ό,τι μέχρι σήμερα» δήλωσε ο ειδικός επιτετραμένος της κινεζικής κυβέρνησης στη Μέση Ανατολή, Zhai Jun
Ο ειδικός απεσταλμένος της κινεζικής κυβέρνησης στη Μέση Ανατολή, Zhai Jun, προέτρεψε τα Ηνωμένα Έθνη να συγκαλέσουν μια ειρυνευτική διάσκεψη, σημεντικου΄κύρους και μεγάλης κλίμακας το συντομότερο δυνατό για την επίλυση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.
«Τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να προωθήσουν την έγκαιρη σύγκληση μιας πιο έγκυρης, μεγαλύτερης επιρροής και μεγαλύτερης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης [από ό,τι μέχρι σήμαεα σήμερα]», δήλωσε ο Zhai Jun σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών τη Κυριακή 22 Οκτωβρίυο 2023.
Σύμφωνα με τον Zhai, η κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το παλαιστινιακό ζήτημα δεν μπορεί να αγνοηθεί ή να παραμεληθεί.
Τόνισε ότι η διέξοδος από τον φαύλο κύκλο της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης είναι η επιστροφή στο σχέδιο «δύο κράτη για δύο λαούς» και η ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
Στις 21 Οκτωβρίου, ο Zhai συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στο Κάιρο που ξεκίνησε η Αίγυπτος.
Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 κρατών και σειράς διεθνών οργανισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης