Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα επεμβαίνει με ισχυρό στρατιωτικό μήνυμα σε ΗΠΑ - Στέλνει εσπευσμένα 6 πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή

Η Κίνα επεμβαίνει με ισχυρό στρατιωτικό μήνυμα σε ΗΠΑ -  Στέλνει εσπευσμένα 6 πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει δύο αεροπλανοφόρα και συνοδά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα στέλνει σαφές μήνυμα σε ΗΠΑ και στέλνει έξι πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται και γενικεύεται η πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή.
Η 44η ναυτική δύναμη του κινεζικού στρατού έχει εμπλακεί σε επιχειρήσεις στην περιοχή και βρίσκεται στο Ομάν.
Η ναυτική δύναμη η οποία περιλαμβάνει ένα αντιτορπιλικό Type 052D, τη φρεγάτα Jingzhou και το πλοίο ανεφοδιασμού Qiandaohu, αναχώρησε από το Muscat του Ομάν για μια απροσδιόριστη τοποθεσία στις 21 Οκτωβρίου αφού συμμετείχε σε κοινή άσκηση με το ναυτικό της αραβικής χώρας.
Τα κινεζικά πλοία συμμετείχαν νωρίτερα σε αποστολές στον Κόλπο του Aden βόρεια της Σομαλίας.
Ωστόσο, παρέδωσε την αποστολή της στην 45η δύναμη συνοδείας, η οποία περιλαμβάνει ένα αντιτορπιλικό Type 052D, τη φρεγάτα Linyi και το πλοίο εφοδιασμού Dongpinghu.
Η ανάπτυξη της κινεζικής ναυτικής δύναμης έγινε εν μέσω μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής συσσώρευσης στη Μέση Ανατολή από τις ΗΠΑ, οι οποίες δίνουν άνευ όρων πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα.
china_oman.jpg

Ισχυρό στρατιωτικό μήνυμα Κίνας σε ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται πως το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει δύο αεροπλανοφόρα και συνοδά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Κίνα υιοθέτησε μια εντελώς διαφορετική αλλά ταυτόχρονα και προσεκτική προσέγγιση στον πόλεμο Ισραήλ- Hamas.
Ο Κινέζος ηγέτης Xi Jinping είπε στις 19 Οκτωβρίου ότι μια λύση δύο κρατών για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης είναι η «θεμελιώδης διέξοδος» από τον πόλεμο.
«Η κορυφαία προτεραιότητα τώρα είναι μια κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, για να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης ή ακόμα και μία έκρηξη εκτός ελέγχου και η πρόκληση σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης», δήλωσε ο Xi.
Η Κίνα εργάζεται πυρετωδώς τα τελευταία χρόνια για να επεκτείνει την επιρροή της στη Μέση Ανατολή βασιζόμενη κυρίως στη διπλωματία και την οικονομική συνεργασία.
Η στρατιωτική παρουσία της χώρας στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί μαζί με την επιρροή της και η αποστολή των πολεμικών πλοίων αποτελεί μήνυμα στις ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί των συμφερόντων της στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης