Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπερηχητική σε όλα η Ρωσία: Μετά το MiG 31 με τον Kinzhal, έτοιμος ο αόρατος και θανατηφόρος Avangard - Σπάει 27 φορές την ταχύτητα του ήχου

Υπερηχητική σε όλα η Ρωσία: Μετά το MiG 31 με τον Kinzhal, έτοιμος ο αόρατος και θανατηφόρος Avangard - Σπάει 27 φορές την ταχύτητα του ήχου
Ο πύραυλος Avangard μπορεί να ξεπεράσει κάθε αντιπυραυλική άμυνα ενώ ταξιδεύει με υπερηχητική ταχύτητα 27 Mach, ή περίπου 32.000 χιλιόμετρα ανά ώρα
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία προχωρά αποφασιστικά στην προετοιμασία και την ενίσχυση των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεών της.
Στο πλαίσιο αυτό ενισχύει το υπερηχητικό της οπλοστάσιο και μία στρατηγική μονάδα πυραύλων στην περιοχή του Orenburg εξοπλίστηκε με το υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Avangard.
Η μονάδα πυραύλων Yasnensky των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων στην περιοχή του Orenburg επανεξοπλίζεται με το πυραυλικό συγκρότημα Avangard, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε επίσης ένα αναλυτικό βίντεο που δείχνει τη διαδικασία του επανεξοπλισμού.

Το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει τέτοια τεχνολογία

Η περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει: «Στην περιοχή του Orenburg συνεχίζονται οι εργασίες για τον επανεξοπλισμό του πυραυλικού συγκροτήματος Yasnensky βασιζόμενο στον Avangard.
Πρόκειται για έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ολίσθησης που τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το 2022.
Η εξέλιξη αυτή συμπίπτει χρονικά με την εντεινόμενη χρήση των υπερηχητικών όπλων από τη Ρωσία, τεχνολογία την οποία δεν διαθέτει το ΝΑΤΟ, όπως γράφουν οι Eurasian Times.
Πρόσφατα η Ρωσία απέστειλε στη Μαύρη Θάλασσα τα MiG 31 οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, προκειμένου να διεξάγουν περιπολίες.
«Δεν πρόκειται για απειλή… Με βάση τις οδηγίες μου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις θα ξεκινήσουν μόνιμα περιπολίες στην ουδέτερη ζώνη του εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, και το αεροσκάφος MiG-31 θα είναι οπλισμένο με συστήματα Kinzhal», είχε ανακοινώσει ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin.
Ουσιαστικά είναι η απάντηση στις συχνές επιθέσεις της Ουκρανίας στην Κριμαία και στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας αλλά και στους λεονταρισμούς της Δύσης με απόπειρες παραβίασης του εναέριου χώρου της Ρωσίας.
Όταν ένας Kinzhal επιχειρεί, η καταστροφή του αντιπάλου πολεμικού πλοίου είναι εγγυημένη!
Η δήλωση του Putin ότι αεροσκάφη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων περιπολούν τώρα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στόχευε τη Βρετανία, η οποία έχει μιλήσει συχνά για τη μεταφορά πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα κατά παράβαση της Σύμβασης του Μοντρέ.
Αυτό που ο Putin είπε στην πραγματικότητα, αν και όχι με τα ίδια λόγια, είναι ότι η Ρωσία θα βουλιάξει τα πολεμικά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας εάν εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα ρωσικά αεροσκάφη MiG-31 είναι  ήδη εξοπλισμένα με πυραύλους Kinzhal, που έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων και ταχύτητα 9 Mach.
Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal εκτοξεύτηκαν για πρώτη φορά στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2022 και έκτοτε έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.
kinzhal_4.jpg
Σπάει 27 φορές την ταχύτητα του ήχου

Η έμφαση της Ρωσίας στην αύξηση της χρήσης υπερηχητικών πυραύλων έγινε επίσης εμφανής καθώς άρχισε να εξοπλίζει με Kinzhal και τα μαχητικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη της πρώτης γραμμής Su-34.
Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε σε στόχο εντός της Ουκρανίας, σηματοδοτώντας ότι η χρήση τους θα μπορούσε πλέον να αυξηθεί.
Σε αυτό το φόντο, ο οπλισμός της πυραυλικής μονάδας Yasno των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων με τον θανατηφόρο Avangard γίνεται ακόμη πιο σημαντικός.
Ο Avangard μπορεί να ξεπεράσει κάθε αντιπυραυλική άμυνα ενώ ταξιδεύει με υπερηχητική ταχύτητα 27 Mach, ή περίπου 32.000 χιλιόμετρα ανά ώρα.
avan_1.jpg

Το σύστημα αποκαλύφθηκε δημόσια από τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin το 2018 και έκτοτε προβλήθηκε ως ο ακρογωνιαίος λίθος των υπερηχητικών δυνατοτήτων της χώρας.
Μπορεί να κάνει ελιγμούς κατά την πτήση για να αποφευχθεί η αναχαίτιση.
Νωρίτερα, όταν το δεύτερο σύνταγμα του Avangard ανέλαβε καθήκοντα μάχης τον Δεκέμβριο του 2022, ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Alexei Leonkov δήλωσε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί η διαδρομή πτήσης του Avangard ή να δημιουργηθεί ένας πύραυλος αρκετά γρήγορος για να τον ανταγωνιστεί.
avan_2.jpg

Υποστήριξε ότι η αναχαίτιση του Avangard είναι αδύνατη.
Υπερηχητικός πύραυλος cruise Zircon

Στις 4 Ιανουαρίου 2023, η Ρωσία ανέπτυξε επιχειρησιακά τον υπερηχητικό αντιπλοϊκό πύραυλο cruise Zircon στο πλοίο Admiral Gorshkov μετά από εκτεταμένες δοκιμές.
Στις 16 Δεκεμβρίου 2021, στην τελευταία του δοκιμή πριν από την επιχειρησιακή ανάπτυξη, το πλοίο που επιχειρούσε στη Λευκή Θάλασσα, χτύπησε επιτυχώς έναν στόχο με ένα Zircon στο εκπαιδευτικό πεδίο Chizha στην περιοχή του Αρχάγγελσκ.
Το πυραυλικό σύστημα Zircon χαρακτηρίζεται 3K22, ενώ ο πύραυλος έχει την ονομασία 3M22.
Ο Zircon τροφοδοτείται από ramjet διπλής λειτουργίας, σε αντίθεση με o Kinzhal τροφοδοτείται από κινητήρα πυραύλων στερεού καυσίμου. Ο πύραυλος, μήκους 10 έως 11 μέτρων, πετά σε υψόμετρα που κυμαίνονται από 30 έως 40 χιλιόμετρα επιτυγχάνοντας ταχύτητες περίπου M10.
Η κεφαλή του πυραύλου βάρους 300 έως 400 κιλών, σε συνδυασμό με την υπερηχητική ταχύτητά του, του προσδίδουν τεράστια καταστροφική ενέργεια κατά την πρόσκρουση, διασφαλίζοντας την καταστροφή οποιουδήποτε πολεμικού πλοίου.

zircon_1.JPG

Ο Kinzhal πολύ πιο καταστροφικός από τον Zircon

Οι αντιπλοϊκές ικανότητες του Kinzhal αποτελούν πολύ μεγαλύτερη απειλή για τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα τα αεροπλανοφόρα, από το Zircon για τους ακόλουθους δύο λόγους.
O Kinzhal έχει μεγαλύτερη κεφαλή μεταξύ 710-800 κιλά και περίπου την ίδια ταχύτητα με το Zircon. Ως εκ τούτου, ο Kinzhal έχει περισσότερη καταστροφική δύναμη από τον Zircon.
Ο δεύτερος λόγος είναι πιο πειστικός. Ενώ οι πλατφόρμες εκτόξευσης Zircon μπορούν να παρακολουθηθούν και επομένως να αποφευχθούν παραμένοντας εκτός εμβέλειας, δεν γνωρίζουμε πότε μια πλατφόρμα εκτόξευσης Kinzhal, όπως ένα MiG-31K, Tu-22M3M ή Su-34, θα έρθει εντός εμβέλειας.
Η υπερηχητική ταχύτητα του πυραύλου αποκλείει την αναχαίτιση, και η καταστροφική ενέργεια που τροφοδοτούν οι κεφαλές θα μπορούσαν εύκολα να βυθίσουν ένα αεροπλανοφόρο με ένα χτύπημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης