Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα αεροδρόμια της Συρίας χτυπά το Ισραήλ - Δύο νεκροί στη Δαμασκό

Τα αεροδρόμια της Συρίας χτυπά το Ισραήλ - Δύο νεκροί στη Δαμασκό
Είναι η τρίτη φορά που το Ισραήλ πλήττει τα αεροδρόμια της Συρίας, από την έναρξη της νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
(Upd. 1) Τα αεροδρόμια της Συρίας έπληξε ξανά νωρίς το πρωί της Κυριακής 22/10 και τα έθεσε εκτός λειτουργίας.
Από την πυραυλική επίθεση σκοτώθηκαν  δύο εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στρατιωτική πηγή.
«Περίπου στις 05:25 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με στόχο τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού, προκαλώντας τον θάνατο δύο εργαζομένων της μετεωρολογικής υπηρεσίας που έχει την έδρά της στο αεροδρόμιο της Δαμασκού», δήλωσε η στρατιωτική πηγή.
«Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στις πίστες προσγείωσης των αεροδρομίων τα έχουν θέσει εκτός λειτουργίας»,πρόσθεσε.
Η στρατιωτική πηγή έκανε λόγο για «ταυτόχρονα» πλήγματα που προήλθαν «από τη Μεσόγειο, δυτικά της Λατάκειας, και από το κατεχόμενο συριακό Γκολάν».
Οι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Λατάκειας, επεσήμανε το συριακό υπουργείο Μεταφορών.
Αυτή είναι η τρίτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, που το Ισραήλ πλήττει τα αεροδρόμια της Συρίας και η δεύτερη που τα πλήττει ταυτόχρονα.
Στις 12 Οκτωβρίου ισραηλινά πλήγματα είχαν θέσει και πάλι εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού.
Εξάλλου το Σαββατοκύριακο 14-15/10 ισραηλινές επιδρομές είχαν στοχοθέτησαν το αεροδρόμιο του Χαλεπιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ οι συριακές αρχές είχαν επισημάνει ότι το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του συριακού εδάφους, από το 2011 όταν ξέσπασε στη χώρα ο εμφύλιος, πλήττονας βάσεις της Hezbollah και του συριακού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης