Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δολοφονήθηκε η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής στο Detroit – Αναζητούν τον δράστη

ΗΠΑ: Δολοφονήθηκε η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής στο Detroit –  Αναζητούν τον δράστη
Εντοπίστηκε μαχαιρωμένη σε κοντινή απόσταση έξω από το σπίτι της
Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής, Samantha Woll, στο Detroit και η τοπική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.
Η 40χρονη πρόεδρος της Συναγωγής Isaac Agree Downtown από το 2022 και σύμβουλος στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος βρέθηκε νεκρή στο δρόμο και τα ίχνη αίματος οδηγούσαν στο σπίτι της. Φέρει πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.
Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από την εβραϊκή κοινότητα μέσω ανάρτησης σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
«Είμαστε συγκλονισμένοι και θλιμμένοι στο άκουσμα του αδόκητου χαμού της Samantha Woll, προέδρου του συμβουλίου μας», αναφέρει η ανακοίνωση της εβραϊκής συναγωγής. «Επί του παρόντος, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα τις κοινοποιήσουμε όταν είναι διαθέσιμες», προστίθενται.
«Η Sam ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει», έγραψε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, η Dana Nessel, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

dana.JPG

«Συντετριμμένη» δήλωσε από την πλευρά της η Elissa Slotkin , μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την οποία είχε εργαστεί στο παρελθόν η Samantha Woll .


Έρευνες για τον δράστη

Η αστυνομία του Detroit έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το κίνητρο της δολοφονίας, που σημειώθηκε εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στις εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες στις ΗΠΑ, στη σκιά του πολέμου Ισραήλ- Hamas.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Detroit, James White, συνέστησε σε όλους «να παραμείνουν ψύχραιμοι και υπομονετικοί» όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά τα «πολλά αναπάντητα ερωτήματα».
«Είναι σημαντικό να μην εξαχθούν συμπεράσματα έως ότου επανεξεταστούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία», δήλωσε ο James White.
δτρ.JPG
Παράλληλα, η Εβραϊκή Ομοσπονδία του Detroit σημείωσε ότι για την υπόθεση Εβραίοι αξιωματούχοι ασφαλείας συνεργάζονται με τις Αρχές και «δεν έχουν κοινοποιηθεί στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι πρόκειται για στοχευμένη πράξη με κίνητρο τον αντισημιτισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης