Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 2.000 δολάρια την ουγγιά θα εκτοξεύσει την τιμή του χρυσού η κρίση στη Μέση Ανατολή

Στα 2.000 δολάρια την ουγγιά θα εκτοξεύσει την τιμή του χρυσού η κρίση στη Μέση Ανατολή
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε κατά σχεδόν 160 δολάρια από την έναρξη της σύγκρουσης
Σχετικά Άρθρα
Κατά 2,9% ενισχύθηκαν οι τιμές του χρυσού σε εβδομαδιαία βάση, καθώς ο πόλεμος Ισραήλ – Hamas έχει οδηγήσει τους επενδυτές στην αναζήτηση επιλογών που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε κατά σχεδόν 160 δολάρια από την έναρξη της σύγκρουσης.
Ο χρυσός διεύρυνε τα κέρδη του την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, ξεπερνώντας ενοσυνεδριακά το βασικό ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς οι φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή τροφοδότησαν την ελκυστικότητα του χρυσού ως ασφαλούς λιμανιού.
Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό προσέθεσαν 0,64% στα 1.993,10 δολάρια.
«Οι άνθρωποι στράφηκαν στον χρυσό και βρήκαν μια αίσθηση ασφάλειας εν μέσω γεωπολιτικών κινδύνων. Εάν υπάρξει κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, οι τιμές του χρυσού θα ξεπεράσουν τα 2.000 δολάρια», εξηγεί στο Reuters o ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Blue Line Futures στο Σικάγο.
Από τεχνικής πλευράς, «η αποτυχία να πυροδοτήσει μια καθυστερημένη σταθεροποίηση και διόρθωση προς τα κάτω, προς τα 1.946 δολάρια, θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές να κινηθούν υψηλότερα και τελικά να αμφισβητήσουν την αντίσταση γύρω από τα 2.075 δολάρια, το ονομαστικό υψηλό ρεκόρ από το 2020» σύμφωνα με το σημείωμα του Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.
Gold price rises to 11-week high on escalating Middle East conflict –  NORVANREPORTS.COM | Business News, Insurance, Taxation, Oil & Gas, Maritime  News, Ghana, Africa, World
Οι έμποροι αφομοιωνουν επίσης τα σχόλια του προέδρου της Fed Ξερομε Powell , ο οποίος άφησε ανοιχτή την πιθανή ανάγκη για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων, κάτι που θα αύξανε το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού με μηδενική απόδοση αλλά σημείωσε επίσης τους αναδυόμενους κινδύνους και την ανάγκη να κινηθούμε με προσοχή.
Στις φυσικές αγορές, οι έμποροι χρυσού στην Ινδία αναγκάστηκαν να προσφέρουν μεγαλύτερες εκπτώσεις, καθώς το άλμα των εγχώριων τιμών επιβράδυνε τη ζήτηση ενόψει μιας σημαντικής τοπικής γιορτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης