Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Αναμένουμε την κύρωση από τη Τουρκία της ένταξης στο ΝΑΤΟ έως το τέλος Νοεμβρίου 2023

Σουηδία: Αναμένουμε την κύρωση από τη Τουρκία της ένταξης στο ΝΑΤΟ έως το τέλος Νοεμβρίου 2023
Ο σουηδικός κυβερνητικός συνασπισμός είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stioltenberg θα φτάσει στη Στοκχόλμη στις 24 Οκτωβρίου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ulf Kristersson και τον υπουργό Άμυνας Pal Jonson
Η Στοκχόλμη αναμένει ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και η χώρα θα μπορέσει να ενταχθεί στη συμμαχία σε λίγες εβδομάδες, γράφει η εφημερίδα Expressen, επικαλούμενη πηγή του σουηδικού υπουργικού συμβουλίου.
«Αναμένουμε ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει τη διαδικασία επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας σύντομα και θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες» σημείωσε πηγή της Σουηδικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η σουηδική σημαία θα υψωθεί στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Δεν έχουμε λόγο να περιμένουμε διαφορετικά», σημείωσε
Ο σουηδικός κυβερνητικός συνασπισμός είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jen Stioltenberg θα φτάσει στη Στοκχόλμη στις 24 Οκτωβρίου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ulf Kristersson και τον υπουργό Άμυνας Pal Jonson.
Η Τουρκία και η Ουγγαρία είναι οι μόνες δύο χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει τα πρωτόκολλα για την ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία. 
H Τουρκία απαιτεί ιδιαίτερα από τη Στοκχόλμη να αρχίσει να εφαρμόζει στην πράξη έναν νέο νόμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να αποτρέπει αποτελεσματικά τέτοια περιστατικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης