Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Η Ουκρανία θα γίνει δεύτερο Αφγανιστάν για τους Αμερικανούς

Βόρεια Κορέα: Η Ουκρανία θα γίνει δεύτερο Αφγανιστάν για τους Αμερικανούς
«Οι ΗΠΑ υπηρετούν μόνο τα ηγεμονικά τους συμφέροντα, χωρίς να δίνουν σημασία στον υπόλοιπο κόσμο και την παγκόσμια σταθερότητα», επισημαίνει η Βόρεια Κορέα
Η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα οδηγήσει τις ΗΠΑ να υποστούν τελικά μια ήττα παρόμοια με αυτή που αντιμετώπισαν στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία Sin Hong-chol.
«Οι ΗΠΑ υπηρετούν μόνο τα ηγεμονικά τους συμφέροντα, χωρίς να δίνουν σημασία στον υπόλοιπο κόσμο και την παγκόσμια σταθερότητα.
Οι εγωιστικές μηχανορραφίες τους έχουν ανατρέψει την προοπτική λύσης στην Ουκρανία, φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά σε έναν άνευ προηγουμένου, σκληρό πόλεμο» είπε ο διπλωμάτης όπως αναφέρει το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).
«Ο πόλεμος των ΗΠΑ στην Ουκρανία, όπου ξοδεύουν αστρονομικά χρηματικά ποσά και καταπατούν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων σε μια προσπάθεια να οικοδομήσουν έναν μονοπολικό κόσμο, θα μείνει στην ιστορία ως ο δεύτερος πόλεμος που μοιάζει με το Αφγανιστάν», τόνισε ο διπλωμάτης.
Το 2021, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αποφάσισε να τερματίσει την επιχείρηση των Αμερικανών στο Αφγανιστάν που συνεχιζόταν από το 2001.
Το κίνημα των Ταλιμπάν ξεκίνησε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για να θέσει υπό τον έλεγχό του το Αφγανιστάν, αφού η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σχέδια αποχώρησης στρατεύματα από τη χώρα.
Τον Σεπτέμβριο του 2021, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν μια προσωρινή κυβέρνηση, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από καμία χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης