Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,7% για τον χρυσό λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, στα 1.994,40 δολάρια η ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,7% για τον χρυσό λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, στα 1.994,40 δολάρια η ουγγιά
Η τιμή του χρυσού ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τα 2.000 δολ. ανά ουγγιά…
Κέρδη σημείωσαν τα future του χρυσού την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου λόγω της έντασης στο γεωπολιτικό πεδίο, και δη εξαιτίας της ανάφλεξης που παρατηρείται σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, με τους επενδυτές να αναζητούν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.
Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 13,90 δολάρια ή 0,7%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.994,40 δολάρια η ουγγιά στο Comex, μένοντας μακριά από τα 2.009,20 δολάρια που έπιασε κατά τη συνεδρίαση.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 2,7%.
«Ο χρυσός ενισχύθηκε κυρίως από τις ροές όσων αναζήτησαν ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο τις τελευταίες δύο εβδομάδες εν μέσω των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή» σχολίασε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της City Index και του FOREX.com.
Τα "ελαφρώς ήπια" σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell την Πέμπτη επιβάρυναν ελαφρώς το αμερικανικό δολάριο, ενισχύοντας περαιτέρω τα μέταλλα και φέρνοντας πτώση την Παρασκευή στην αγορά ομολόγων, με το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ να κινείται στο 4,901%, ωστόσο από την αρχή της εβδομάδας έχει εκτιναχθεί κατά περίπου 30 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης