Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανός πρέσβης στην Ουγγαρία: Ιδιαίτερα ανησυχητικές οι καλές σχέσεις του Orban με τον Putin

Αμερικανός πρέσβης στην Ουγγαρία: Ιδιαίτερα ανησυχητικές οι καλές σχέσεις του Orban με τον Putin
Ο David Presman εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την συνάντηση Putin - Orban
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουγγαρία David Presman δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ουάσιγκτον «ανησυχεί για τη σχέση της Ουγγαρίας με τη Ρωσία», προσθέτοντας ότι βρίσκει την πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού Viktor Orban να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin «ανησυχητική», σύμφωνα με το Reuters.
Μάλιστα την Τετάρτη (18/10), ο Pressman κατηγόρησε τον Orbán στο X (πρώην Twitter) ότι «επέλεξε να σταθεί δίπλα σε έναν άνθρωπο του οποίου οι δυνάμεις είναι υπεύθυνες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ουκρανία και μόνος μεταξύ των Συμμάχων μας».
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη μέρα, ο Orbán είχε θεαθεί να δίνει τα χέρια με τον Πούτιν στο περιθώριο του διήμερου φόρουμ για τη 10η επέτειο της Πρωτοβουλίας Belt and Road της Κίνας, προκαλώντας την αντίδραση της Δύσης.
Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι, ο Orbán έχει επικριθεί για την αντίθεσή του στις πρωτοβουλίες της ΕΕ που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν το Κίεβο ενάντια στη Μόσχα.
Η κυβέρνησή του διατηρεί στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία από άλλες χώρες μέλη και θεωρείται ότι προωθεί ορισμένους από τους στόχους της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης της επέκτασης του ΝΑΤΟ
Άλλωστε η Ουκρανία έχει εγκαλέσει επισήμως την Ουγγαρία ότι χρηματοδοτεί ρωσικά εγκλήματα πολέμου μέσω ενεργειακών συμφωνιών, με κορυφαίο αξιωματούχο του Κιέβου να προεδιοποιεί ότι «μια σειρά από νέες συμφωνίες που ενισχύουν τους ενεργειακούς δεσμούς της Ουγγαρίας με τη Ρωσία θα παρατείνουν μόνο τον πόλεμο στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης