Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Το 30% των σπιτιών στη Γάζα έχουν καταστραφεί πλήρως – Τα νοσοκομεία στο χείλος του γκρεμού

ΟΗΕ: Το 30% των σπιτιών στη Γάζα έχουν καταστραφεί πλήρως – Τα νοσοκομεία στο χείλος του γκρεμού
Συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα
Τουλάχιστον το 30% του στεγαστικού τομέα στη Λωρίδα της Γάζας είτε έχει καταστραφεί είτε έχει καταστεί ακατοίκητο, ενώ τα νοσοκομεία είναι κατακλυσμένα από ασθενείς, ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.
«Από τις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον το 30% όλων των οικιστικών μονάδων στη Λωρίδα της Γάζας είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν καταστεί ακατοίκητα, είτε έχουν υποστεί ζημιές», ανέφερε ο Οργανισμός.
«Τα νοσοκομεία είναι στο χείλος του γκρεμού και είναι υπερπλήρη με ασθενείς, πολλοί που περιμένουν θεραπεία», σημείωσε.
Εξέφρασε την ανησυχία του «ότι 9.000 ασθενείς με καρκίνο στερούνται την επαρκή περίθαλψη λόγω των συνθηκών στο μοναδικό νοσοκομείο χημειοθεραπείας της Γάζας».
Εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια εν μέσω αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα.
«Οι ομάδες διάσωσης, κυρίως από την Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα, αγωνίζονται να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους εν μέσω συνεχών αεροπορικών επιδρομών, σοβαρών ελλείψεων σε καύσιμα για τη λειτουργία οχημάτων και εξοπλισμού και με περιορισμένη ή καθόλου σύνδεση με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας», το Γραφείο Συντονισμού του ΟΗΕ.
Η Γάζα δεν έχει ρεύμα εδώ και 10 μέρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης