Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απέτυχε για τρίτη φορά να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων ο Ρεπουμπλικάνος Jim Jordan

ΗΠΑ: Απέτυχε για τρίτη φορά να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων ο Ρεπουμπλικάνος Jim Jordan
Δεν είναι προς το παρόν σαφές αν ο Jordan θα εγκαταλείψει την προσπάθεια, ανοίγοντας τον δρόμο σε άλλους υποψηφίους
Ο σκληροπυρηνικός, Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Jim Jordan απέτυχε και στην τρίτη ψηφοφορία να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αποτέλεσμα το Σώμα αυτό να μην δύναται να ανταποκριθεί στο αίτημα του Αμερικανού προέδρου Joe Biden για παροχή βοήθειας στην Ουκρανία και το Ισραήλ.
Σε αυτήν την τρίτη ψηφοφορία, οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές που αντιτάσσονται στην υποψηφιότητα του Jordan αυξήθηκαν σε 25, από 22 που τον είχαν καταψηφίσει την Τετάρτη και 20 την Τρίτη.
Ο Jordan συγκέντρωσε μόνο 194 ψήφους, πολύ λιγότερες από τις 214 που χρειαζόταν.
Επειδή η Βουλή δεν έχει πρόεδρο εδώ και τρεις εβδομάδες, δεν μπορεί να περάσει το πακέτο ύψους 106 δισεκ. που ζητά ο Biden για την ασφάλεια των συνόρων και την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία και το Ισραήλ.
Δεν είναι προς το παρόν σαφές αν ο Jordan θα εγκαταλείψει την προσπάθεια, ανοίγοντας τον δρόμο σε άλλους υποψηφίους.
Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την ψηφοφορία, είπε ότι το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων είναι να αποκτήσει εκλεγμένο πρόεδρο η Βουλή «το συντομότερο δυνατόν».
Χθες, ορισμένοι συνάδελφοί του τον κάλεσαν να αποσυρθεί και κάποιοι είπαν ότι δεν θα τον ψηφίσουν εάν επιμείνει.
«Είναι σαφές ότι ο Jordan δεν διαθέτει και δεν θα αποκτήσει τις αναγκαίες ψήφους για να εκλεγεί πρόεδρος», σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Νιού Τζέρσι Tom Keane, σε μια ανακοίνωσή του.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Βουλή με 221 έδρες έναντι 212 για τους Δημοκρατικούς, όμως σήμερα ορισμένοι βουλευτές απουσίαζαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης