Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Oυκρανία ακυρώνει τη διενέργεια απογραφής πληθυσμού για το 2023

H Oυκρανία ακυρώνει τη διενέργεια απογραφής πληθυσμού για το 2023
Δόθηκε εντολη στην ουκρανική στατιστική υπηρεσία να αναβάλει την απογραφή μέχρι να τερματιστεί ο στρατιωτικός νόμος
Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας ακύρωσε την απόφαση για τη διεξαγωγή απογραφής πληθυσμού για το 2023 και αποφάσισε να επανέλθει σε αυτό το θέμα μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου στη χώρα, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Taras Melnichuk στο ουκρανικό κοινοβούλιο.
«Η διαταγή του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας <....> σχετικά με τη διεξαγωγή ολοκληρωτικής απογραφής του πληθυσμού της Ουκρανίας το 2023 κηρύχθηκε άκυρη» τόνισε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα μετά την σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο έλαβε τη σχετική απόφαση, ο Melnichuk έκανε γνωστό ότι «η κρατική στατιστική υπηρεσία της ουκρανία έλαβε οδηγίες ώστε να υποβάλει την πρόταση της για διεξαγωγή εξ' ολοκλήρου απογραφής πληθυσμού, μόνο όταν τερματιστεί ή αρθεί ο στρατιωτικός νόμος που ισχύει».
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2022, το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που απαιτεί τη διεξαγωγή απογραφής πληθυσμού τουλάχιστον μία φορά κάθε 10 χρόνια, σύμφωνα με τα πρότυπα που ακολουθεί η ΕΕ.
Η μοναδική απογραφή στην Ουκρανία από την ανεξαρτητοποίηση του κράτους έγινε μάλιστα το μακρινό 2001.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, 48.457.000 άνθρωποι ζούσαν στη χώρα.
Ενώ σύμφωνα εκτιμήσεις της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών για το 2021, ο πληθυσμός της Ουκρανίας ήταν περίπου 38 εκατομμύρια άνθρωποι.
Παράλληλα, ο πληθυσμός μειώνονταν συνεχώς λόγω της μετανάστευσης και της υπερβάλλουσας της θνησιμότητας έναντι του ποσοστού γεννήσεων.
Σε μία πιο πρόσφατη έρευνα, του Ιουνίου του 2023, το αναλυτικό κέντρο "Ουκρανικό Ινστιτούτο του Μέλλοντος" δημοσίευσε μια εκτίμηση σύμφωνα με την οποία ο πληθυσμός της Ουκρανίας μειώθηκε στα 29 εκατομμύρια άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης