Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απαράδεκτη η σύγκριση του Putin με τη Hamas που έκανε ο Biden

Ρωσία: Απαράδεκτη η σύγκριση του Putin με τη Hamas που έκανε ο Biden
«Η Hamas και ο Putin αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά έχουν κάτι κοινό» ανέφερε ο Joe Biden
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Joe Biden στις οποίες συνέκρινε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin με την παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών Hamas είναι «απαράδεκτες».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η παρούσα στιγμή είναι δυνητικά επικίνδυνη και ότι η απειλή για τους Ρώσους πολίτες θα αυξηθεί σημαντικά μόλις το Ισραήλ αρχίσει την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση στην Γάζα.
Το Ισραήλ δήλωσε ότι θέλει να εξαλείψει την Hamas, η οποία κυβερνά στην Λωρίδα της Γάζας και πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποίησε επιθέσεις μέσα σε ισραηλινές πόλεις και σε κιμπούτς, στις οποίες σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι.
Σε δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος Μπάιντεν προσπάθησε να συγκρίνει τις ενέργειες της Hamas με εκείνες του Putin, οι δυνάμεις του οποίου εξαπέλυσαν μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
«Η Hamas και ο Putin αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά έχουν κάτι κοινό.
Και οι δύο θέλουν να εξαλείψουν τις γειτονικές τους δημοκρατίες» είπε.
Ο Peskov είπε ότι «μια τέτοια ρητορική δεν είναι καθόλου κατάλληλη για υπεύθυνους αρχηγούς κρατών και μια τέτοια ρητορική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμάς - δεν δεχόμαστε ένα τέτοιο ύφος απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία και απέναντι στον πρόεδρό μας».
Ο Peskov αρνήθηκε να πει ποιος θα εκπροσωπήσει την Ρωσία στην σύνοδο κορυφής για το παλαιστινιακό που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στο Κάιρο, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στο υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης