Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία, όσα χρήματα και να δώσει η Δύση

Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία, όσα χρήματα και να δώσει η Δύση
Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε την αλήθεια λέει ο Αμερικάνος απόστρατος αντισυνταγματάρχης Daniel Davis
Είναι καιρός στη Δύση να αναγνωρίσουμε την αλήθεια, όσα χρήματα και να δώσουμε στην Ουκρανία, δεν πρόκειται να κερδίσει στρατιωτικά τη Ρωσία υποστηρίζει ο Αμερικάνος απόστρατος αντισυνταγματάρχης Daniel Davis.
«Δεν υπάρχει πιθανός δρόμος για στρατιωτική νίκη για το Κίεβο, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα θα διαθέσει το Κογκρέσο, από το πόσα τανκ θα παράσχουμε ή πόσες οβίδες πυροβολικού θα παράξουμε.
Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε αυτή την προφανή αλήθεια» αναφέρει σε άρθρο του στο Responsible Statecraft ο Davis, υποστηρίζοντας πως η Δύση δαπάνησε τεράστιους πόρους για την ουκρανική αντεπίθεση, η οποία όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αλλά οδήγησε και σε «εκπληκτικές απώλειες» σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Επιπλέον, υποστηρίζει πως το πολιτικό χάος στην Ουάσινγκτον λόγω των γεγονότων στο Κογκρέσο αλλά και η αστάθεια στη Μέση Ανατολή, θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από την δέουσα σημασία που απαιτείται για να κατανοηθεί εάν έχει νόημα να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Ουκρανία.

Δεν έχει νόημα άλλη βοήθεια

«Εάν η Ουκρανία απέτυχε να σπάσει τη ρωσική αμυντική γραμμή μετά από τέσσερις μήνες επιθέσεων, έξι μήνες προετοιμασίας, 46 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια και σημαντική υποστήριξη σε επίπεδο πληροφοριών, τότε σε ποια βάση μπορούν οι υπέρμαχοι της πρόσθετης χρηματοδότησης να υποστηρίξουν ότι η παροχή ενός νέου πακέτου δισεκατομμυρίων δολαρίων θα οδηγήσει σε επιτυχία, όταν όλες οι προηγούμενες προσπάθειες έχουν αποτύχει;» διερωτάται ο Davis, προσθέτοντας: «δεν υπάρχει καμία βάση σε αυτό το σκεπτικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης