Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Κορέα φοβάται πυρηνικό πόλεμο από τις ΗΠΑ και απειλεί με προληπτικό χτύπημα

Η Β. Κορέα φοβάται πυρηνικό πόλεμο από τις ΗΠΑ και απειλεί με προληπτικό χτύπημα
ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία έχουν προγραμματίσει κοινές αεροπορικές ασκήσεις για τις 22 Οκτωβρίου
Για προληπτικό χτύπημα κατά αμερικανικών στρατηγικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα προειδοποιεί η Β. Κορέα, η οποία υποστηρίζει ότι φοβάται την πρόκληση πυρηνικού πολέμου με αφορμή τις στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν ανακοινώσει ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.
Όπως αναφέρει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Β. Κορέα διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει προληπτικό χτύπημα κατά των αμερικανικών στρατηγικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα.
Η προειδοποίηση αφορά το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52, το οποίο αφού πραγματοποίησε ασκήσεις πάνω από την κορεατική χερσόνησο, προσγειώθηκε για πρώτη φορά στο έδαφος της Νότιας Κορέας.
«Στρατηγικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί στην εχθρική ζώνη συνιστούν το πρώτο αντικείμενο καταστροφής.
Η σελίδα εκείνη της ιστορίας, που έλεγε ότι το δικαίωμα για προληπτικό χτύπημα παρέμενε «μονοπωλιακή ιδιοκτησία» των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει γυρίσει»
αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του KCNA.

Αεροπορικές ασκήσεις στις 22/10

Η Β. Κορέα θεωρεί τις κοινές αεροπορικές ασκήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου, και στις οποίες προβλέπεται και η συμμετοχή του αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Β-52, ως κινήσεις των Αμερικάνων που αποσκοπούν στην πρόκληση ενός πυρηνικού πολέμου.
Τις ανησυχίες της Βόρειας Κορέας συμμερίζεται και η Ρωσία, η οποία εκτιμά ότι η επιδείνωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης στρατιωτικής δραστηριότητες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.
ΗΠΑ και Νότια Κορέα επιβάλλουν κυρώσεις και ασκούν πιέσεις στη Β. Κορέα προκειμένου να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες για την απόκτηση πυρηνικών όπλων, υποσχόμενες ότι θα παράσχουν οικονομική βοήθεια.

Είναι θέμα ασφάλειας

Ωστόσο, η Β. Κορέα απορρίπτει κατηγορηματικά αυτές τις προτάσεις, θέτοντας θέμα ασφάλειας της χώρας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας αναφέρει πως η θέση της Β. Κορέας ως παγκόσμιας πυρηνικής δύναμης είναι πλέον οριστική και μη αναστρέψιμη, ότι δεν χρειάζεται διεθνή αναγνώριση και ότι η κατοχή πυρηνικών όπλων δεν παραβιάζει καμία συνθήκη, ότι είναι ήδη κατοχυρωμένη στη νομοθεσία της χώρας και ότι είναι άκρως απαραίτητη για την προστασία της από τις εχθρικές πολιτικές των ΗΠΑ.
Μάλιστα επισημαίνεται πως η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Β. Κορέας έναντι των προκλητικών ενεργειών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης