Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ έρχεται χάος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ μιλούν για έξυπνη επένδυση και στέλνουν το Frankenstein - H Ρωσία είναι ανίκητη

Ενώ έρχεται χάος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ μιλούν για έξυπνη επένδυση και στέλνουν το Frankenstein - H Ρωσία είναι ανίκητη
Προκλητικό διάγγελμα Biden: Χρειαζόμαστε 60 έως 74 δισεκ. για έξυπνες επενδύσεις στην Ουκρανία και στήριξη στο Ισραήλ - Newsweek: Η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να καταλάβει ρωσικά εδάφη, τα χειρότερα είναι εμπρός για τους Ουκρανούς
(upd  29) Ενώ τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τον πλανήτη καθώς η ρητορική κλιμάκωσης αυξάνεται… για την Ουκρανία μετά την αποτυχία… τα χειρότερα είναι εμπρός…
Στο Ισραήλ οι αμερικανοί ζήτησαν να καθυστερήσει η εισβολή στην Γάζα ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η επιχείρηση...

Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος επισκέφθηκε το αρχηγείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Rostov-on-Don προφανώς για να ενημερωθεί για την πορεία της Ουκρανικής σύγκρουσης και τις τελευταίες εξελίξεις στην Kherson όπου οι Ουκρανοί έχουν πυκνώσει τις δραστηριότητες τους…
Ωστόσο στις 20 Οκτωβρίου ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε ανηλεώς Ουκρανικές θέσεις ενώ συνεχίζει την προέλαση στα βόρεια…
Ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε 60 έως 74 δισεκ. για Ισραήλ και Ουκρανία μιλώντας για έξυπνη επένδυση… προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις γιατί για αυτή την έξυπνη επένδυση θυσιάστηκαν 400.000 Ουκρανοί
Οι αναλύσεις ειδικά αμερικανών είναι απογοητευτικές για τον ουκρανικό στρατό για τον οποίο προβλέπουν ότι τα χειρότερα έρχονται…
Εν τω μεταξύ οι αμερικανοί στέλνουν το σύστημα Frankenstein για να ενισχύσουν την Ουκρανική αεράμυνα που μπάζει από παντού…

Προκλητικό διάγγελμα Biden: Χρειαζόμαστε 60 έως 74 δισεκ. για έξυπνες επενδύσεις στην Ουκρανία και στήριξη στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden σε προκλητικό διάγγελμα προς τους αμερικανούς, δήλωσε ότι στέλνει έκτακτο αίτημα στο Κογκρέσο για να χρηματοδοτήσει το Ισραήλ και την Ουκρανία με πρόσθετα κεφάλαια που υπολογίζονται μεταξύ 60 έως 74 δισεκ. δολάρια.
Θέλουμε να στηρίξουμε τους κρίσιμους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Ουκρανίας», είπε ο Biden σε ομιλία του προς το έθνος.
Δεν αποκάλυψε συγκεκριμένα στοιχεία, καλώντας τους νομοθέτες να του δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσει αδιάκοπα τις προμήθειες όπλων.
Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ «έξυπνη επένδυση» που θα «αποδώσει μερίσματα» για τις μελλοντικές γενιές.
Σύμφωνα με τον Biden,
η Ουάσιγκτον δεν θέλει ο αμερικανικός στρατός να πολεμήσει με τον ρωσικό στρατό, διαβεβαίωσε επίσης τους Αμερικανούς ότι ακόμα δεν σχεδιάζει να στείλει αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.
H βοήθεια που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ισραήλ, όπως είπε ο πρόεδρος, έχει σκοπό να δείξει στους αντιπάλους του στην περιοχή ότι «το Ισραήλ είναι ισχυρότερο από ποτέ» και «να αποτρέψει την επέκταση της σύγκρουσης».
Η αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας τα λόγια του Biden για «έξυπνη επένδυση», επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον εξαπατά τον κόσμο εδώ και πολύ καιρό, κρύβεται πίσω από τον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία.
Τόνισε ότι οι πόλεμοι αντιπροσώπευαν ανέκαθεν μια «έξυπνη επένδυση» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού δεν έλαβαν χώρα σε αμερικανικό έδαφος και ποτέ δεν ανησυχούσαν για το κόστος των άλλων. «Όπως λένε, τίποτα προσωπικό, μόνο επιχειρηματικό»…

Ρωσία: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Biden για Putin

Απαράδεκτες χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος στο διάγγελμα του στον αμερικανικό λαό, υποστήριξε πως η Hamas και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin επιδιώκουν να αφανίσουν Δημοκρατίες.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε ότι η τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ είναι μια δυνητικά επικίνδυνη στιγμή για την παγκόσμια κοινότητα, αναφέροντας πως η απειλή για τους Ρώσους πολίτες θα αυξηθεί σημαντικά, μόλις το Ισραήλ αρχίσει την πολυαναμενόμενη χερσαία επιχείρηση του στη Γάζα.
Μάλιστα ο Peskov είπε το Κρεμλίνο σχεδιάζει να οργανώσει μια μεγάλη συνέντευξη τύπου του Ρώσου προέδρου έως το τέλος του έτους. 

Lavrov: Με την αποστολή ATACMS δε θα καταφέρουν τίποτε περισσότερο από το να παρατείνουν την αγωνία της Ουκρανίας 

Η Ρωσία καλεί τις χώρες που παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία να σταματήσουν να τροφοδοτούν το καθεστώς του Κιέβου και να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πραγματικότητα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov στη ρωσική τηλεόραση.
«Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω τις εκτιμήσεις μας, οι οποίες λένε ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουμε αμέσως να τροφοδοτούμε το καθεστώς του Κιέβου και να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις λαμβάνοντας υπόψη την επιτόπια πραγματικότητα και τα βασικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που σκιαγραφήθηκαν στην αρχή της επιχείρησής μας στην Ουκρανία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι η αποστολή των αμερικανικών πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία είναι μάταιες προσπάθειες που απλώς παρατείνουν την αγωνία του καθεστώτος του Κιέβου.
«Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin το σχολίασε λεπτομερώς στο Πεκίνο· έκανε πολλές δηλώσεις σχετικά με τη ματαιότητα αυτών των προσπαθειών που θα παρατείνουν μόνο την αγωνία του καθεστώτος [Κίεβο], παρά το γεγονός ότι η Δύση προσπαθεί να το κρατήσει στη ζωή με κάθε κόστος», εξήγησε ο υπουργός επαναλαμβάνοντας την στάση του προέδρου του.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη (17/10), ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymr Zelensky επιβεβαίωσε πως οι πύραυλοι ATACMS έφθασαν στο Κίεβο εν κρυπτώ και παραβύστω, ενώ τα εν λόγω συστήματα χρησιμοποιήθηκαν επναειλημμένα στο πεδίο τις τελευταίες ημέρες από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Larry Johnson (CIA): Οι Ρώσοι προελαύνουν, η βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία τελειώνει

Την εκτίμηση πως ο ρωσικός στρατός περνά στην επίθεση στο ουκρανικό μέτωπο, τη στιγμή που το Κίεβο μαστίζεται από αυξανόμενα προβλήματα διατυπώνει ο πρώην αξιωματούχος της CIA, Larry Johnson.
«Η δυτική βοήθεια, που είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, θα μειωθεί.
Όσο υπάρχει μια αδύναμη ροή, οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να κρατηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Αλλά αυτό δεν θα σταματήσει την προέλαση των Ρώσων.
Όπως γνωρίζετε, έχουν πήγε στην επίθεση», είπε μιλώντας στο κανάλι Judging Freedom στο Youtube ο Johnson, ο οποίος εκτίμησε πως είναι βέβαιο πως η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα επηρεάσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Τώρα το Ισραήλ αποσπά την προσοχή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, η οποία αναπτύχθηκε στη Ρουμανία, και τη μετέφεραν, αν δεν κάνω λάθος, στην Ιορδανία.
Και δείτε όλα αυτά τα F-16 και τα άλλα αεροσκάφη που οι ΗΠΑ ανέπτυξαν σε βάσεις στην περιοχή, κάνοντας πολύ γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Ουκρανίας» υπογράμμισε ο Johnson.

Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία, όσα χρήματα και να δώσει η Δύση

Είναι καιρός στη Δύση να αναγνωρίσουμε την αλήθεια
, όσα χρήματα και να δώσουμε στην Ουκρανία, δεν πρόκειται να κερδίσει στρατιωτικά τη Ρωσία υποστηρίζει ο Αμερικάνος απόστρατος αντισυνταγματάρχης Daniel Davis.
«Δεν υπάρχει πιθανός δρόμος για στρατιωτική νίκη για το Κίεβο, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα διαθέσει το Κογκρέσο, από το πόσα τανκ θα παράσχουμε ή πόσες οβίδες πυροβολικού θα παράξουμε.
Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε αυτή την προφανή αλήθεια» αναφέρει σε άρθρο του στο Responsible Statecraft ο Davis, υποστηρίζοντας πως η Δύση δαπάνησε τεράστιους πόρους για την ουκρανική αντεπίθεση, η οποία όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αλλά οδήγησε και σε «εκπληκτικές απώλειες» σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Εάν η Ουκρανία απέτυχε να σπάσει τη ρωσική αμυντική γραμμή μετά από τέσσερις μήνες επιθέσεων, έξι μήνες προετοιμασίας, 46 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια και σημαντική υποστήριξη σε επίπεδο πληροφοριών, τότε σε ποια βάση μπορούν οι υπέρμαχοι της πρόσθετης χρηματοδότησης να υποστηρίξουν ότι η παροχή ενός νέου πακέτου δισεκατομμυρίων δολαρίων θα οδηγήσει σε επιτυχία, όταν όλες οι προηγούμενες προσπάθειες έχουν αποτύχει;» διερωτάται ο Davis, προσθέτοντας: «δεν υπάρχει καμία βάση σε αυτό το σκεπτικό».

Sapir (Γάλλος πανεπιστημιακός): Η Ουκρανία να δεχθεί απώλεια εδαφών για να συνεχίσει να υπάρχει

Οι σημερινές ουκρανικές αρχές θα πρέπει να αποδεχθούν την απώλεια εδαφών, εάν θέλουν να επιτύχουν την ειρήνη, να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και να αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης, δηλώνει ο Jacques Sapir, ειδικός στην παγκόσμια οικονομία και διευθυντής έρευνας της Ανώτατης Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales) στην ιστοσελίδα του τριμηνιαίου περιοδικού Front Populaire.
«Το μέγεθος των ανθρώπινων απωλειών μιλά από μόνο του για τον προφανή επείγοντα χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων, ακόμη και σε μικρότερη κλίμακα, για την εκεχειρία», πιστεύει.
Ο Sapir αναγνωρίζει ότι μια τέτοια επιλογή δεν θα γίνει δεκτή ούτε στην Ουκρανία, η οποία έχει χάσει το 20% της επικράτειάς της, ούτε στη Ρωσία, η οποία ανησυχεί για τον επανεξοπλισμό του Κιέβου, εάν η σύγκρουση παραταθεί.

Το παράδειγμα της Φινλανδίας

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Sapir πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμο για το Κίεβο να δει το παράδειγμα της Φινλανδίας, η οποία, μετά από συγκρούσεις με τη Σοβιετική Ένωση, επέλεξε την ειρήνη και παραχώρησε μια σειρά από εδάφη, «διατηρώντας έτσι την πολιτική της κυριαρχία και διασφαλίζοντας την οικονομική ανάπτυξη, καθώς και την εξομάλυνση των σχέσεων με έναν μεγάλο γείτονα.
«Η χώρα θα διατηρήσει την κυριαρχία της, όπως η Φινλανδία, με τις ελεύθερες εκλογές, αλλά θα πρέπει να αποδεχθεί την απώλεια εδαφών που κατέχει αυτή τη στιγμή η Ρωσία, την ουδετερότητα - δηλαδή, να εγκαταλείψει την επιθυμία της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ενδεχομένως στην ΕΕ και να κατοχυρώσει στο Σύνταγμα την ίση χρήση της ρωσικής και της ουκρανικής γλώσσας», είπε.
Επίσης, θεωρεί ότι το Κίεβο θα πρέπει να συμφωνήσει σε κάποια μορφή αποστρατιωτικοποίησης και περιορισμούς στην ποσότητα των βαρέων όπλων στον στρατό του.


Reuters: Το 50% ή 30 δισ από την νέα στήριξη στην Ουκρανία θα διατεθεί για την αναπλήρωση του αμερικανικού οπλοστασίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden σκοπεύει να ζητήσει από το Κογκρέσο των ΗΠΑ 60 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία, αλλά το 50% αυτού του ποσού δηλαδή 30 δισεκ θα διατεθεί για την αναπλήρωση των αμερικανικών αποθεμάτων, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές.
«Το ήμισυ των δαπανών των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία από το αίτημα του Biden στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την αναπλήρωση των στρατιωτικών αποθηκών των ΗΠΑ», αναφέρει το Reuters.
Σημειώνεται ότι ο Biden σκοπεύει να ζητήσει πάνω από 100 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Εκτός από τα 60 δισεκατομμύρια για την Ουκρανία, το αίτημα θα περιλαμβάνει 14 δισεκατομμύρια για βοήθεια στο Ισραήλ 10 δισεκατομμύρια για διάφορες ανθρωπιστικές βοήθειες, 14 δισεκατομμύρια για την ασφάλεια των συνόρων και άλλα 7 δισεκατομμύρια για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού ωκεανού.

Άγνοια στις ΗΠΑ για τα πρόσθετα όπλα στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί δυνατή την παράδοση όπλων και στρατιωτικών οχημάτων στην Ουκρανία που δεν έχουν αποσταλεί ποτέ στο παρελθόν,
αλλά το νέο αίτημα προϋπολογισμού για το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, δήλωσε ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan.
«Σε σχέση με την Ουκρανία, το αίτημα δεν διευκρινίζει συγκεκριμένα ποια οπλικά συστήματα θα παρασχεθούν», είπε ο αξιωματούχος.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι, «κατά τη διάρκεια του πολέμου, προσθέσαμε νέα οπλικά συστήματα με την πάροδο του χρόνου».

Ευχαριστίες Zelensky σε Biden για την… ακλόνητη δικομματική στήριξη των ΗΠΑ

Τις ευχαριστίες του στον Αμερικάνο πρόεδρο Joe Biden
για την «ακλόνητη» δικομματική υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky.
Οι δύο πρόεδροι συνομίλησαν τηλεφωνικά για το νέο πακέτο βοήθειας που ζήτησε από το Κογκρέσο ο Αμερικάνος πρόεδρος.
«Η ακλόνητη δικομματική υποστήριξη για την Ουκρανία στις ΗΠΑ είναι απίστευτα ενθαρρυντική για όλους τους μαχητές μας και για ολόκληρο το έθνος μας.
Η επένδυση της Αμερικής στην άμυνα της Ουκρανίας θα διασφαλίσει μακροπρόθεσμη ασφάλεια για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Zelensky.
Σημειώνεται πως ο Biden ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει μια νέα βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία καθώς και άλλων 14 δις δολαρίων για το Ισραήλ.

Ο Putin επισκέφθηκε το αρχηγείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Rostov-on-Don

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin, επισκέφθηκε το αρχηγείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Rostov-on-Don, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Valery Gerasimov
αναφέρθηκε στην κατάσταση των πραγμάτων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης.
«Έγιναν και άλλες συνομιλίες με εκπροσώπους της ανώτερης ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας».
Ο Putin έχει επανειλημμένα επισκεφθεί το αρχηγείο της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας στο Rostov-on-Don.
Ο Πρόεδρος ήρθε επίσης στην έδρα στα μέσα Μαρτίου - την ίδια εποχή που επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Μαριούπολη.
Ο Putin επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία στο αρχηγείο της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας στο Rostov-on-Don στις 31 Δεκεμβρίου 2022….

Ο διάδοχος του Surovikin

Ο στρατηγός Viktor Afzalov διορίστηκε νέος αρχιστράτηγος των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας για να διαδεχθεί τον στρατηγό – Αρμαγεδδών, Sergey Surovikin, αποκάλυψε στο TASS μια πηγή προσκείμενη στον κλάδο.
«Ο στρατηγός Afzalov έγινε ο νέος αρχιστράτηγος των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων», είπε η πηγή.
Πριν από το διορισμό του, ο Afzalov ήταν εν ενεργεία διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.
Ο Afzalov γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1968.
Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Αεράμυνας Puskin το 1989, το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο Αεράμυνας το 2000 και τη Στρατιωτική Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2010.
Τον Ιούλιο 2017 διορίστηκε διοικητής του στρατού της αεροπορίας και της αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Τον Αύγουστο του 2018, ανέλαβε αρχηγός του Κύριου Επιτελείου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Newsweek: Η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να καταλάβει ρωσικά εδάφη, τα χειρότερα είναι εμπρός για τους Ουκρανούς

Ο ουκρανικός στρατός έχασε την ευκαιρία να καταλάβει ρωσικά εδάφη, η επίθεση θα εκμηδενιστεί το φθινόπωρο και το χειμώνα, αναφέρει το Newsweek, επικαλούμενο εμπειρογνώμονες και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Φοβάμαι ότι θα πρέπει τώρα να παραδεχτούμε ότι η Ουκρανία δεν έχει πλέον την ευκαιρία να σημειώσει σημαντικά εδαφικά κέρδη», δήλωσε ο Frederick Mertens, στρατηγικός αναλυτής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας της Χάγης.
Όπως σημειώνει το Newsweek,
η φθινοπωρινή λάσπη και μαλακό έδαφος, και στη συνέχεια ο κρύος χειμώνας, δεν θα επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να διεξάγουν ενεργές μάχες και να προσπαθήσουν να προχωρήσουν, παρά τις δηλώσεις αξιωματούχων του Κιέβου ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα εγκαταλείψει τις ένοπλες συγκρούσεις.
Αν μιλάμε για ετοιμότητα μάχης, οι φθινοπωρινές βροχές και το κρύο του χειμώνα θα αλλάξουν τα πάντα και θα περιορίσουν τις δυνατότητες επίθεσης, παραδέχτηκε ο Ταγματάρχης Viktor Tregubov των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το Newsweek
διευκρίνισε επίσης ότι λόγω του λασπώδους εδάφους, τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams που παραδόθηκαν στην Ουκρανία πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.
Λόγω της μεγάλης μάζας, τα τεθωρακισμένα οχήματα θα κολλήσουν και θα χάσουν την κινητικότητά τους. Ειδικά οχήματα ρυμούλκησης θα χρησιμοποιούνται συνεχώς για την εκκένωση τους, αναφέρει το Newsweek.
Η χρήση τους δεν έχει κανένα νόημα…

Hill: Οι ΗΠΑ να μην θυσιάσουν το Ισραήλ για την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να αναστείλουν τη βοήθεια προς το Ισραήλ λόγω της υποστήριξης προς την Ουκρανία, δεδομένων των διαφορετικών βαθμών των συμμαχικών σχέσεων μαζί τους, γράφουν ο πρόεδρος του Heritage Foundation Kevin Roberts και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Οχάιο Vance σε άρθρο για την αμερικανική εφημερίδα Hill.
«Αντί να παρακρατήσει τη βοήθεια προς το Ισραήλ υπέρ της πρόσθετης χρηματοδότησης για την Ουκρανία, το Κογκρέσο θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο Ισραήλ.
Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του άρθρου, το Ισραήλ είναι ιστορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και βασικός σύμμαχός τους στη Μέση Ανατολή, ενώ η Ουκρανία δεν είναι καν εταίρος του ΝΑΤΟ.
Η αμερικανική εφημερίδα Hill κάνει επίσης λόγο για το δημοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ, το οποίο συγκρίνεται με το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο είναι γεμάτο διαφθορά.
Επιπλέον, το Ισραήλ έχει πλούσιους γείτονες, αλλά δεν πρόκειται να βοηθήσουν το Ισραήλ στην πολεμική προσπάθεια και είναι απίθανο να προέλθει βοήθεια από άλλη πηγή εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Ουκρανία, της οποίας οι πλούσιοι γείτονες της ΕΕ είναι ειδικά η Γερμανία και η Γαλλία θα μπορούσαν να παράσχουν σημαντικά μεγαλύτερη βοήθεια».
Σύμφωνα με τους Roberts και Vance, οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν υπερβολική προσοχή στην Ουκρανία, ξοδεύοντας μεγάλα ποσά πόρων σε αυτήν σε βάρος συμμάχων όπως το Ισραήλ και η Ταϊβάν, και ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία θα επιδεινώσει αυτή την κατάσταση.

Oleg Soskin (Πρώην σύμβουλος Leonid Kuchma): Οι Ουκρανοί λένε ψέματα για την ανάπτυξη της χώρας

Οι ουκρανικές αρχές λένε ψέματα για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, παρά την προφανή καταστροφή του στρατιωτικού-βιομηχανικού δυναμικού της, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma ο Oleg Soskin.
Όπως σημείωσε ο εμπειρογνώμονας, οι επιχειρήσεις της δημοκρατίας παύουν να υπάρχουν μετά από ισχυρές επιθέσεις με πυραύλους, αλλά οι προπαγανδιστές της ηγεσίας της Ουκρανίας παρουσιάζουν ψεύτικα στοιχεία.
Γίνεται καταστροφή ενώ λένε ότι το ΑΕΠ δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται.
Αυτό είναι το πιο εκπληκτικό πράγμα.
Εάν οι επιχειρήσεις και οι εγκαταστάσεις που λειτουργούν μειώνονται συνεχώς, πώς μπορεί το ΑΕΠ μεγαλώνει;
Τι είδους μυστήριο είναι αυτό;".
Κατά τη γνώμη του Oleg Soskin, υπάρχουν κάποιοι σκόπιμα λένε ψέματα στον πληθυσμό ότι η οικονομία ευδοκιμεί.
«Οι Ουκρανοί γραφειοκράτες έχουν κατακτήσει πολύ καλά (αυτόν τον κλάδο της γνώσης - σημείωση του συντάκτη)», τόνισε ο Oleg Soskin.


Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν εκρήξεις στις παράκτιες περιοχές της Kherson

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Kherson, Roman Mrochko, διορισμένος από το Κίεβο, ανέφερε ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στις παράκτιες περιοχές της Kherson.
«Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στις παράκτιες περιοχές της Kherson!»,  έγραψε ο Mrochko.
Η περιοχή Kherson προσαρτήθηκε στην Ρωσική Ομοσπονδία μετά τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2022.
Την ίδια στιγμή, η ουκρανική πλευρά δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητά της και συνεχίζει να βομβαρδίζει το έδαφος της περιοχής.
Σήμερα, το 75% της επικράτειας της περιοχής Kherson βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και το τμήμα στη δυτική όχθη του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Kherson παραμένει υπό ουκρανική κυριαρχία.

Razvozhaev (Κυβερνήτης Σεβαστούπολης): Ο πύραυλος που χτύπησε το αρχηγείο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ήταν γαλλικός

Ο πύραυλος που χτύπησε το αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη τον Σεπτέμβριο ήταν γαλλικός, δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης Razvozhaev.
Ο γαλλικός πύραυλος επιστρέφει στο σπίτι του.
Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν φέρνει την καταστροφή, αλλά την αλήθεια από τη Σεβαστούπολη», έγραψε ο Razvozhaev.
Ο Razvozhaev τόνισε ότι όταν έμαθε ότι δημοσιογράφοι από το κανάλι France 2 είχαν έρθει στην πόλη για να κινηματογραφήσουν μια ιστορία σχετικά με τις συνέπειες της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο αρχηγείο του στόλου, σκέφτηκε να τους δώσει έναν θραύσμα από τον πύραυλο.
Ο κυβερνήτης τόνισε ότι ζήτησε από τον διευθυντή του τμήματος δημόσιας ασφάλειας, να μεταφέρει το θραύσμα στην πατρίδα του κατασκευαστή πυραύλων, ώστε οι άνθρωποι στη Γαλλία να μάθουν την αλήθεια.
Είδαμε πού πετάνε οι γαλλικοί πύραυλοι με το φως της ημέρας - προς μια ειρηνική πόλη και πολίτες.
Για να ξέρουν οι Γάλλοι ποιους υποστηρίζει η ηγεσία της χώρας τους.
Δεν ξέρω αν οι δημοσιογράφοι είπαν τελικά για το δώρο μου.
Δεν μπόρεσα να βρω την ιστορία στον ιστότοπο τους.
Λένε ότι μεταδόθηκε διαδικτυακά και δεν τη δημοσίευσαν στον ιστότοπο.
Ελπίζω επειδή ήταν ντροπιαστικό», τόνισε ο κυβερνήτης.

Οι αμερικανοί στέλνουν το FrankenSAM σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία

Το Πεντάγωνο ενέκρινε ένα σχέδιο αεράμυνας ειδικά για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, στην Ουκρανία θα σταλούν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, που παράγονται με τρόπο άτυπο για την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ.

Ο ουκρανικός στρατός βιώνει «αντιαεροπορική πείνα».
Γεγονός είναι ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο drones καμικάζι Lancet μεγάλης εμβέλειας και η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί βόμβες ολίσθησης υψηλής ακρίβειας, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην πρώτη και τη δεύτερη γραμμή των σχηματισμών μάχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Για την προστασία του πεζικού και του εξοπλισμού, το Κίεβο αναγκάζεται να μετακινήσει τα συστήματα αεράμυνας του πιο κοντά στην πρώτη γραμμή, τα οποία στοχοποιούνται από τους ρώσους…

Οι ΗΠΑ θα στείλουν το FrankenSAM (προέρχεται από Frankenstein και SAM - πύραυλος επιφανείας-αέρος).
Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη και παραγωγή αυτοσχέδιων συστημάτων αεράμυνας από περιβλήματα, εξαρτήματα και εξαρτήματα από αποθήκες της Ουκρανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων.
Παλαιοί, παροπλισμένοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι χρησιμοποιούνται ως πυρομαχικά.
Το αμερικανικό τμήμα άμυνας, όπως γράφει το Associated Press, υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να κορεστούν γρήγορα οι μάχιμοι σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τουλάχιστον λίγη στρατιωτική αεράμυνα.
Και έτσι να προετοιμαστεί ο ουκρανικός στρατός για τη χειμερινή εκστρατεία.
Έτσι, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να σκοτώσουν τρία πουλιά με μια πέτρα: θα φορτώσουν την αμυντική τους βιομηχανία με παραγγελίες για τα «τέρατα του Frankenstein», θα απαλλαγεί από τα εκρηκτικά σκουπίδια και θα δείξει σε όλο τον κόσμο «υποστήριξη σε έναν σύμμαχο».

Σύμφωνα με το Associated Press, το Πεντάγωνο εργάζεται σε τρία έργα στο πλαίσιο του προγράμματος FrankenSAM.
Το πρώτο είναι σχεδόν έτοιμο.
Η Ουκρανία θα λάβει πρώτα ένα επίγειο σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς με πυραύλους AIM-9M Sidewinder.
Το σύστημα αυτό θα επιτρέψει να «ικανοποιηθεί η πιο σημαντική ανάγκη του Κιέβου για αεράμυνα» και να λυθούν τα σχετικά προβλήματα.
Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε για πρώτη φορά την παράδοση του Sidewinder τον Αύγουστο, μετά τη δημοσίευση των λεπτομερειών του επόμενου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας.
Τότε αυτό δημιούργησε πολλά ερωτήματα, γιατί ο πύραυλος ανήκει στην κατηγορία αέρος-αέρος.
Τα ελάχιστα ουκρανικά μαχητικά δεν είναι σε θέση να το εκτοξεύσουν χωρίς σοβαρές τροποποιήσεις στα ηλεκτρονικά του αεροπλάνου και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν τα πρώτα F-16 στην καλύτερη περίπτωση την άνοιξη.
Επιπλέον, το Sidewinder είναι αποτελεσματικό μόνο σε μικρές αποστάσεις και οι Ρώσοι πιλότοι, κατά κανόνα, δεν εμπλέκονται σε στενή μάχη, προτιμώντας να επιτίθενται από μακριά.

Το δεύτερο πνευματικό τέκνο του έργου FrankenSAM θα είναι ένα σύστημα αεράμυνας βασισμένο σε πρώιμες εκδόσεις των σοβιετικών συστημάτων Buk.
Το πρόγραμμα FrankenSAM είναι πιθανότατα μια προσωρινή λύση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκαθιστούν τώρα ενεργά τη στρατιωτική παραγωγή για να αναπληρώσουν τα άδεια οπλοστάσια τους, της Ουκρανίας και των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Μάταιες επιθέσεις στην Kherson από τους Ουκρανούς που απέτυχαν στο μέτωπο των 1.550 χιλιομέτρων

Η απουσία αξιοπρεπών αποτελεσμάτων από την πολύμηνη αντεπίθεση του Κιέβου στο νότιο μέτωπο ανάγκασε τον ουκρανικό στρατό να προσπαθήσει να διαπεράσει τον ποταμό Δνείπερο στην περιοχή Kherson.
Οι πρόσφατες προσπάθειες της Ουκρανίας για μαζικές επιθέσεις στα πλευρά στην περιοχή του Robityne αποκρούστηκαν.
Σε απάντηση, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπιθέσεις βόρεια των Verbovoye, Kopani και Novoprokopovka.
Οι μονομαχίες με βαρύ πυροβολικό, οι αμοιβαίες επιθέσεις με drone και οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται.

Προφανώς, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στην κατεύθυνση της Kherson μετά από κέρδη στο μέτωπο του Zaporozhye.
Εάν οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούσαν να προχωρήσουν μέχρι το Tokmak, η ενεργοποίηση του δεύτερου μετώπου και η επίθεση από τα δυτικά θα έπρεπε να είχε διαλύσει τη ρωσική ομάδα και να επιτρέψει στον ουκρανικό στρατό να φτάσει στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Για τον σκοπό αυτό, ο ουκρανικός στρατός ανατίναξε το φράγμα Kakhovka, το οποίο οδήγησε σε μια περιφερειακή καταστροφή, στο θάνατο δεκάδων αμάχων και στην μεγάλη μείωση του ποταμού Δνείπερου.
Ωστόσο, τα σχέδια της ουκρανικής διοίκησης δεν έμελλε ποτέ να πραγματοποιηθούν.
Ο ουκρανικός στρατός απέτυχε στην αντεπίθεσή του και ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να κρατά την άμυνα στην ανατολική όχθη του Δνείπερου, καταστρέφοντας ουκρανικές ομάδες που κινούνται στην περιοχή.
Μάταιες είναι οι επιθέσεις των Ουκρανών και στο ρωσικό έδαφος. Εξαπέλυσαν επίθεση με τουλάχιστον 100 οβίδες στο Belgorod, χωρίς να πετύχουν απολύτως κανέναν στόχο.

Στις 18 Οκτωβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί είχαν ξεκινήσει «άλλη μια από καιρό ανακοινωθείσα και αναμενόμενη αντεπίθεση στην κατεύθυνση της Kherson. Υπάρχουν απώλειες - δεν υπάρχει αποτέλεσμα».

Την ίδια μέρα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δραστηριότητες 4 ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης κατεστάλησαν κοντά στο Podstepnoye και το Poima στην περιοχή Kherson.

Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να κερδίσει έδαφος στην ανατολική ακτή.
Έχοντας προχωρήσει στα χωριά, δέχθηκαν μαζικά πυρά πυροβολικού.
Ως αποτέλεσμα της μάχης, οι επιζώντες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν πίσω στον ποταμό κοντά στη σιδηροδρομική γέφυρα, ζητώντας εκκένωση.
Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις στη δυτική όχθη καλύφθηκαν επίσης από ρωσικά πυρά, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων από το πυραυλικό σύστημα Iskander.

Ως αποτέλεσμα μιας άλλης αποτυχημένης επιχείρησης, ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 70 στρατιώτες.
Η ακτογραμμή ήταν γεμάτη με πτώματα νεκρών Ουκρανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, ορισμένα απομεινάρια της ουκρανικής ομάδας κατάφεραν να κρυφτούν στην ακτή….
Οι αρχές του Κιέβου σιωπούν για την κατάσταση στην περιοχή Kherson.
Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός αναγνωρίζει την εντατικοποίηση των ρωσικών χτυπημάτων στη δυτική όχθη του Δνείπερου
Τα ρωσικά χτυπήματα καταστρέφουν τους τόπους συσσώρευσης ουκρανικών ομάδων που στοχεύουν να διαπεράσουν τον Δνείπερο.
Παρά τις μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να αυξάνει τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Kherson.

Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει 500 αεροσκάφη και 250 ελικόπτερα των Ουκρανών

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 500 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη και περισσότερα από 250 ελικόπτερα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε την Παρασκευή (20/10/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Συνολικά, οι ακόλουθοι στόχοι έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης: 500 αεροσκάφη, 252 ελικόπτερα, 8.104 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 441 πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, 12.778 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.165 πολλαπλοί πύραυλοι εκτοξευτές, 6.837 πυροβόλα και όλμους πεδίου και 14.463 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η Ρωσία, επίσης, έκανε γνωστό πως τερματίζει  τη διασυνοριακή συνεργασία με τη Φινλανδία.
Kherson-Mykolaiv_Battle_Map_Draft_October_192023.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_192023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_October_192023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_192023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_October_192023_1.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_October_192023.png
Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_October_192023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης