Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλητικό διάγγελμα Biden: Hamas και Putin θέλουν να αφανίσουν Δημοκρατίες – Ζητά 74 δισ.... για έξυπνες επενδύσεις

Προκλητικό διάγγελμα Biden: Hamas και Putin θέλουν να αφανίσουν Δημοκρατίες – Ζητά 74 δισ.... για έξυπνες επενδύσεις
Οι ΗΠΑ θα εξασφαλίσουν εγγυήσεις για την ασφάλεια τους για γενιές είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Hamas και ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin συνιστούν διαφορετικές απειλές αλλά έχουν το κοινό χαρακτηριστικό πως θέλουν να αφανίσουν Δημοκρατίες υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden κατά το διάγγελμα του προς τους Αμερικάνους πολίτες, ανακοινώνοντας πως θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει μια βοήθεια ύψους 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ και την Ουκρανία.
«Η Hamas και ο Putin αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά έχουν κοινό τούτο: θέλουν και οι δύο να αφανίσουν εντελώς μια γειτονική δημοκρατία» υποστήριξε ο Biden, ανακοινώνοντας πως θα ζητήσει σήμερα Παρασκευή 20/10 από το Κογκρέσο να εγκρίνει «με κατεπείγουσα διαδικασία» χρηματοδότηση γα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στους «δύο σημαντικούς μας εταίρους», στο Ισραήλ και στην Ουκρανία.

Να εμποδίσουμε τον Putin

«Η ιστορία μας έχει διδάξει πως όταν οι τρομοκράτες δεν πληρώνουν το τίμημα και όταν οι δικτάτορες δεν πληρώνουν το τίμημα, προκαλούν κι άλλο χάος και θάνατο και καταστροφή.
Το κόστος και οι απειλές για την Αμερική και τον κόσμο αυξάνονται» ανέφερε ο Biden, επισημαίνοντας πως «αν δεν εμποδιστεί ο Ρώσος πρόεδρος Putin μπορεί να απειλήσει την Πολωνία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία»
«Αν επιτεθεί σε σύμμαχο στο NATO θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του.
Αν οι ΗΠΑ δεν αναλάβουν δράση, οι κίνδυνοι συρράξεων και χάους θα μπορούσαν να εξαπλωθούν» υπογράμμισε ο Biden, ο οποίος παράλληλα σημείωσε όσον αφορά το Παλαιστινιακό, πως πρέπει να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Πώς θα μοιραστούν τα 74 δις

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τα 74 δις δολάρια, τα 60 δις θα διατεθούν στην Ουκρανία (για την αντικατάσταση και την πλήρωση αποθεμάτων του αμερικανικού στρατού) και τα 14 δις στο Ισραήλ, ενώ δεκάδες άλλα δις θα ζητηθούν για ανθρωπιστική βοήθεια, για την Ταϊβάν, κοκ.
Όπως είπε ο Biden, οι ΗΠΑ θα εξασφαλίσουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των δύο αυτών κρατών «για γενιές».
Η έκκληση του Biden έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η Βουλή των Αντιπροσώπων εξακολουθεί να μην έχει εκλέξει τον πρόεδρό της, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορεί να υιοθετήσει το οποιοδήποτε νομοσχέδιο.

Φάρος η Αμερική

«Η Αμερική είναι φάρος για τον κόσμο.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μικροπρεπείς, μικροκομματικές, οργισμένες πολιτικές να μας εμποδίσουν να εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας ως μεγάλο έθνος.
Αρνούμαι να το επιτρέψω» είπε ο Biden αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν με τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Ο αμερικανικός ηγετικός ρόλος είναι αυτός που κρατάει τον κόσμο στη θέση του.
Οι συμμαχίες μας είναι αυτές που μας κρατούν ασφαλείς» υπογράμμισε ο Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης