Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,6% στον χρυσό λόγω του γεωπολιτικού ρίσκου, στα 1.980,50 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 0,6% στον χρυσό λόγω του γεωπολιτικού ρίσκου, στα 1.980,50 δολάρια ανά ουγγιά
Ενώ ο χρυσός έχει κερδίσει λόγω του πολέμου, «η εξάντληση της αγοράς είναι αρκετά επικείμενη», δήλωσε ο Daniel Ghali
Άνοδο σημείωσαν futures του χρυσού την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, καθώς λόγω του γεωπολιτικού ρίσκου οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια – γεγονός που αντισταθμίστηκε από την ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell, ο οποίος δεν απέκλεισε νέες επιτοκιακές αυξήσεις, άρα και ένα ισχυρότερο δολάριο (ανιστρόφως ανάλογος δείκτης του χρυσού).
Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 1.980,50 δολάρια ανά ουγγιά.
Το Ισραήλ σφυροκοπά την παλαιστινιακή ισλαμιστική Hamas στη Λωρίδα της Γάζας με περισσότερες αεροπορικές επιδρομές, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak ακολούθησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe biden με μία ημέρα απόσταση σε επισκέψεις στο Ισραήλ προς υποστήριξή του στον πόλεμο κατά της Hamas.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψε το Τελ Αβίβ, ωστόσο, να ελαφρύνει τα δεινά των πολιορκημένων Παλαιστίνιων κατοίκων της Γάζας.
Ενώ ο χρυσός έχει κερδίσει λόγω του πολέμου, «η εξάντληση της αγοράς είναι αρκετά επικείμενη», δήλωσε ο Daniel Ghali, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.
Ο Powell ήταν προσεκτικός στην τοποθέτησή του, αφήνοντας ανοικτή μια πιθανή ανάγκη για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, καθώς η οικονομία έχει ως τώρα αποδειχθεί ισχυρότερη από το αναμενόμενο, σημειώνοντας παράλληλα τους αναδυόμενους κινδύνους και την ανάγκη να κινείται κανείς με προσοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης