Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνει την ένταση το ΝΑΤΟ – Στέλνει ναρκαλιευτικά πλοία στη Βαλτική

Κλιμακώνει την ένταση το ΝΑΤΟ – Στέλνει ναρκαλιευτικά πλοία στη Βαλτική

«Το ΝΑΤΟ και οι Σύμμαχοι εντείνουν τις περιπολίες στη Βαλτική Θάλασσα μετά από πρόσφατα πλήγματα σε υποθαλάσσιες υποδομές στην περιοχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας 

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να εντείνει τις περιπολίες στη Βαλτική Θάλασσα χρησιμοποιώντας πολεμικά πλοία και αεροσκάφη, καθώς και drones, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Dylan White.
«Το ΝΑΤΟ και οι Σύμμαχοι εντείνουν τις περιπολίες στη Βαλτική Θάλασσα μετά από πρόσφατα πλήγματα σε υποθαλάσσιες υποδομές στην περιοχή.
Τα αυξημένα μέτρα περιλαμβάνουν πρόσθετες πτήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης, συμπεριλαμβανομένων με αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας, αεροπλάνα ΝΑΤΟ AWACS και drones», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην περιοχή αποστέλλονται επίσης ναρκαλιευτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ παραμένει σε στενή επαφή με τους συμμάχους τους την Εσθονία και τη Φινλανδία και τον εταίρο τους Σουηδία.
«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να προσαρμόζει τη θαλάσσια στάση του στη Βαλτική Θάλασσα και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσει τους Συμμάχους ασφαλείς», είπε.
Η τελευταία φορά που το ΝΑΤΟ έκανε παρόμοια ανακοίνωση σχετικά με την ενίσχυση των περιπολιών στη Βαλτική ήταν πριν από ένα χρόνο, μετά από έκρηξη στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης