Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα σύνορα Αιγύπτου – Γάζας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, επείγουσες συνομιλίες για Παλαιστίνη

Στα σύνορα Αιγύπτου – Γάζας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, επείγουσες συνομιλίες για Παλαιστίνη
Πριν από την επίσκεψη στα σύνορα, αναμένεται να ταξιδέψει στο Κάιρο και να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Abdel Fattah el-Sisi
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres θα επισκεφθεί το συνοριακό πέρασμα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath.
Ο Guterres «θα προσεγγίσει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα από την αιγυπτιακή πλευρά», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Πριν από την επίσκεψη στα σύνορα, αναμένεται να ταξιδέψει στο Κάιρο και να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Abdel Fattah el-Sisi για να συζητήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netenyahu δήλωσε νωρίτερα ότι το Ισραήλ δεν θα αντιταχθεί στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας από την Αίγυπτο.
Το Ισραήλ είπε ότι η απόφαση ελήφθη «υπό το φως της απαίτησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden».
Το Κάιρο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έκλεισε τη συνοριακή διάβαση και έχει ζητήσει εγγυήσεις από τις ΗΠΑ για να αποτρέψει τον ισραηλινό βομβαρδισμό της διάβασης, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ασταμάτητα για να διασφαλίσει τις παραδόσεις βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης