Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανείς καταστάσεις - Παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς από το State Department

Πρωτοφανείς καταστάσεις - Παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς από το State Department
Το State Department εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, όχι για μία χώρα αλλά για…ολόκληρο τον κόσμο
Πρωτοφανείς καταστάσεις βιώνει η ανθρωπότητα με τα πολεμικά μέτωπα ανά τον κόσμο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Την Πέμπτη (19/10/2023) το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών το γνωστό State Department προχώρησε σε μία ιδιαίτερα ασυνήθιστη οδηγία.
Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, όχι για μία χώρα αλλά για…ολόκληρο τον κόσμο.
Πρόκειται για μία παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συστήνει στους Αμερικανούς να αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό.
Προφανέστατα η έκδοση της ταξιδιωτικής οδηγίας σχετίζεται με την πολεμική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στην οποία εμπλέκονται οι ΗΠΑ.
Επίσης σχετίζεται με τα αντιαμερικανικά αισθήματα που επικρατούν στην παρούσα στιγμή σε πολλές χώρες του κόσμου και ιδίως σε Μέση Ανατολή – Κεντρική Ασία και Αφρική.
Το State Department αναφέρει πως ο συναγερμός εκδόθηκε εξαιτίας «την αυξημένης έντασης σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ».
Επιπλέον έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ στέλνουν άλλα δύο συστήματα αεράμυνας Iron Dome στο Ισραήλ. ΗΠΑ προς Τουρκία: Στέλνουμε αεροπλανοφόρο για την εκκένωση αμάχων

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Τουρκία ότι στέλνουν ένα αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση αμάχων από τη ζώνη των μαχών στη Γάζα,
μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber επικαλούμενο εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
«Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το αεροπλανοφόρο δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Απλώς θα βοηθήσει στην εκκένωση αμάχων», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος. Προηγουμένως, το αεροπλανοφόρο Mount Whitney του Έκτου Στόλου του Αμερικανικού Ναυτικού είχε αναφερθεί ότι έφυγε από την Gaeta (Ιταλία) στις 18 Οκτωβρίου.
Μετά από αυτό, κατευθύνθηκε προς το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου.
Σύμφωνα με δήλωση από την ιστοσελίδα του στόλου, θα αλληλεπιδράσει με συμμαχικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια θαλάσσιων επιχειρήσεων.
Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford έχει ήδη φτάσει στην περιοχή, μεταφέροντας περισσότερους από 4.500 ναύτες. Συνοδεύεται από πέντε πλοία με συνολικά περισσότερους από 1.600 στρατιωτικούς. Το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (5.000 στρατιωτικοί επί του σκάφους) και τρία πλοία συνοδείας (συνολικά περίπου 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες επί του σκάφους) αναπτύχθηκαν επίσης στη Μέση Ανατολή.

alert.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης