Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στην «τσιμπίδα» της FSB Ουκρανός σαμποτέρ που ετοίμαζε χτύπημα σε ρωσικά στρατεύματα

Ρωσία: Στην «τσιμπίδα» της FSB Ουκρανός σαμποτέρ που ετοίμαζε χτύπημα σε ρωσικά στρατεύματα
Ο άνδρας συνελήφθη προτού προλάβει να ενεργοποιήσει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό
Ρώσοι πράκτορες της FSB συνέλαβαν έναν Ουκρανό υπήκοο στην περιοχή της Zaporizhia, ο οποίος, κατόπιν οδηγιών της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ετοίμαζε πλήγμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στον χώρο ρωσικής στρατιωτικής συνοδείας.
Η σχετική είδηση έγινε γνωστή κατόπιν επίσημης ενημέρωσης σε δημοσιογράφους από την υπηρεσία Τύπου του περιφερειακού τμήματος του FSB της Ρωσίας.
Ειδικότερα, το γραφείο τύπου της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας ανακοίνωσε ότι «οι επιχειρησιακοί αξιωματικοί του FSB της Ρωσίας στην περιοχή της Zaporizhia συνέλαβαν έναν πολίτη της Ουκρανίας που ετοιμαζόταν να διαπράξει δολιοφθορά κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι υπάλληλοι της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας συντόνισαν τις δραστηριότητες του σαμποτέρ και του προμήθευσαν εξαρτήματα εκρηκτικού μηχανισμού»
Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο φερόμενος σαμποτέρ σχεδίαζε να τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε συναρμολογηθεί από νάρκες όλμου και εξαρτήματα που έλαβε από έναν υπάλληλο της GUR.
Ωστόσο, ο άνδρας συνελήφθη προτού προλάβει να ενεργοποιήσει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι από την κατοικία του συλληφθέντα κατασχέθηκαν 19 οβίδες όλμου, εκρηκτική ύλη βάρους 300 g και πυροκροτητές.
Σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου της FSB, στον άνδρα θα ασκηθεί διώξη για διάπραξη δολιοφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης