Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Lavrov κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα αναβαθμιστεί σε περιφερειακό πόλεμο

Ο Lavrov κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα αναβαθμιστεί σε περιφερειακό πόλεμο
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ εγκάλεσε τη Δύση για την τακτική της «να κατηγορεί για όλα το Ιράν»
Η Ρωσία, μέσω του υπουργού εξωτερικών της Sergey Lavrov, προειδοποιεί ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η τρέχουσα κρίση στη Γάζα, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Hamas «να κλιμακωθεί σε σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επέκρινε, επίσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή άσκησαν βέτο στο ψήφισμα της Βραζιλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε κατάπαυση του πυρός  - ένα βέτο που, όπως είπε, θα μπορούσε τώρα να οδηγήσει τη σύγκρουση σε επέκταση.
Αναφερόμενος στην εν γένει διπλωματική τακτική της Δύσης ο Lavrov τόνισε: «Είμαστε μάρτυρες προσπαθειών που γίνονται ώστε να κατηγορηθεί για όλα ξανά το Ιράν. Θεωρούμε αυτές τις [κατηγορίες] αρκετά προκλητικές. Η ιρανική ηγεσία παίρνει μια υπεύθυνη, ισορροπημένη θέση και ζητά να αποτραπεί η επέκταση αυτής της σύγκρουσης σε ολόκληρη την περιοχή – σε γειτονικές χώρες»
Ερωτηθείς για τρόπους για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Γάζα, ο Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε ότι ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα καλεί όλες τις πλευρές να τερματίσουν αμέσως τις εχθροπραξίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε.
«Ποιες είναι οι προοπτικές; Υποθέτω ότι η διαβούλευση με τις ενδιαφερόμενες χώρες θα συνεχιστεί. Η Αίγυπτος παίρνει την πρωτοβουλία. Όλοι θα θέλαμε να δούμε αποκλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας» κατέληξε τοπθετούμενος για τις τρέχουσες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.

www.bbankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης