Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση Putin στην παρουσία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, τα MiG-31 με Kinzhal στη Μαύρη Θάλασσα

Απάντηση Putin στην παρουσία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, τα MiG-31 με Kinzhal στη Μαύρη Θάλασσα
Δεν μπορούν να αναχαιτιστούν οι Kinzhal λέει το αμερικανικό περιοδικό Military Watch
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η εντολή Putin για την έναρξη περιπολιών των ρωσικών μαχητικών MiG-31 που θα φέρουν τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί απάντηση στην αυξανόμενη παρουσία των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο υποστηρίζει το αμερικανικό περιοδικό Military Watch.
Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της στήριξης του Ισραήλ στις στρατιωτικές συγκρούσεις με την Hamas, οι ΗΠΑ έχουν στείλει δύο αεροπλανοφόρα και είναι έτοιμες να αναπτύξουν περισσότερες δυνάμεις
Όπως αναφέρει το Military Watch, οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal δεν μπορούν να αναχαιτιστούν.
«Οι ρωσικοί πύραυλοι Kinzhal φημίζονται όχι μόνο για την πολύ υψηλή ταχύτητά τους, η οποία είναι κοντά στα 9 Mach, αλλά και για την υψηλή ευελιξία τους και για την οιονεί βαλλιστική τους τροχιά σε χαμηλά ύψη, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να τους εντοπίσεις, να τους αναχαιτίσεις και τους ανιχνεύσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης τους» υποστηρίζει το Military Watch, επισημαίνοντας πως τα MiG-31 με τους Kinzhal θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στην ανατολική Μεσόγειο.

Πλήγμα στους ATACMS

Πάντως, ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η ανάπτυξη των ρωσικών MiG-31 θα έχουν ως κύριο καθήκον να εξαπολύσουν άμεσα πλήγματα σε εγκαταστάσεις με πυραύλους ATACMS, τους πυραύλους που έδωσαν πρόσφατα οι ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία ευελπιστεί ότι με τους πυραύλους αυτούς θα μπορεί να πλήξει βαθιά τις ρωσικές θέσεις, έτσι ώστε να καταστρέψει το δίκτυο ανεφοδιασμού του ρωσικού στρατού.
Σύμφωνα με τον Igor Korotchenko από το περιοδικό National Defense, τα αεροσκάφη αυτά και οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal μπορούν να ενεργοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή και να πλήξουν άμεσα τα πυραυλικά συστήματα ATACMS.
Όπως είπε ο Korotchenko, οι πύραυλοι Kinzhal θα χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση και την κρούση εκτοξευτών, θέσεων βολής και θέσεων αποθήκευσης πυραύλων ATACMS.

Είναι και για τα αεροπλανοφόρα

Από την πλευρά του ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Alexey Leonkov υποστηρίζει και αυτός πως πρωταρχικό καθήκον των Kinzhal κατά την ανάπτυξη τους, ήταν η καταπολέμηση των αμερικανικών αεροπλανοφόρων.
«Η υψηλή διεισδυτική ικανότητα ακόμη και μιας συμβατικής κεφαλής του Kinzhal επιτρέπει σε πολλούς πυραύλους να βυθίσουν ένα τόσο μεγάλο πλοίο.
Στη Μαύρη Θάλασσα, αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε περίπτωση που εντοπιστούν πλοία μεταφοράς που μεταφέρουν θαλάσσια drones υπό ουκρανική σημαία» τόνισε ο Leonkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης