Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κόβει» το WhatsApp στους εργαζόμενους της η HSBC

tags :
«Κόβει» το WhatsApp στους εργαζόμενους της η HSBC
Στα μέσα Μαΐου, η HSBC πλήρωσε στην CFTC 30 εκατομμύρια δολάρια και στην SEC άλλα 15 εκατομμύρια δολάρια για την αποτυχία της να παρακολουθήσει τις επικοινωνίες των εργαζομένων σε μη εξουσιοδοτημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων
Σημαντικούς περιορισμούς έχει θέσει η HSBC στους υπαλλήλους για τα μηνύματα κειμένου στα smartphone, μια κίνηση που απορρέει από ρυθμιστικές έρευνες στη χρήση ανεπίσημων επικοινωνιών από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, όπως το WhatsApp, προσωπικά μηνύματα ή email.
Αυτό έρχεται πέντε μήνες αφότου η HSBC πλήρωσε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να διακανονίσει την έρευνα της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ΣΜΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για μη εξουσιοδοτημένη χρήση WhatsApp μεταξύ εργαζομένων.
2023-10-17_15-11-58.png
Σύμφωνα με το Bloomberg η HSBC απενεργοποιεί τη λειτουργία γραπτών μηνυμάτων στα τηλέφωνα εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποκλειστεί από τη χρήση του WhatsApp.
"Οι τράπεζες χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα εγκεκριμένων καναλιών για να επικοινωνούν σε συμμόρφωση με τις ρυθμιστικές υποχρεώσεις", δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.
Στα μέσα Μαΐου, η HSBC πλήρωσε στην CFTC 30 εκατομμύρια δολάρια και στην SEC άλλα 15 εκατομμύρια δολάρια για την αποτυχία της να παρακολουθήσει τις επικοινωνίες των εργαζομένων σε μη εξουσιοδοτημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.
Στοιχεία από το Bloomberg δείχνουν ότι η Bank of America, η Wells Fargo, η Barclays, η Citigroup, η Credit Suisse και 18 άλλες τράπεζες έχουν πληρώσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην SEC και την CFTC για παραβίαση των κανόνων τήρησης αρχείων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης