Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nokia: Μείωση θέσεων εργασίας κατά 14.000 ατόμων μετά την κατάρρευση των κερδών

Nokia: Μείωση θέσεων εργασίας κατά 14.000 ατόμων μετά την κατάρρευση των κερδών
Τα κέρδη του γ' τριμήνου υποχώρησαν κατά 69%
Σε 14.000 απολύσεις θα προχωρήσει η Nokia στο πλαίσιο ενός σχεδίου μείωσης του κόστους, μετά την κατακόρυφη πτώση των κερδών το γ' τρίμηνο του 2023.
O φινλανδικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι θα μειώσει τη βάση κόστους και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών του για να «αντιμετωπίσει το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς».
Στόχος είναι να μειώσει τη βάση κόστους της σε ακαθάριστη βάση από το 2023 κατά 800 εκατ. ευρώ έως 1,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2026. Αυτό θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα από 86.000 σε 72.000 έως 77.000.
Οι απολύσεις έρχονται αφού η Nokia ανακοίνωσε ότι οι καθαρές πωλήσεις του γ' τριμήνου μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι στα 4,98 δισ. ευρώ. Τα κέρδη κατά την ίδια περίοδο έπεσαν κατά 69% σε σχέση με πέρυσι στα 133 εκατ. ευρώ.
Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, η Nokia αντιμετωπίζει αντίξοες συνθήκες από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και από τις μειώσεις των δαπανών για υποδομές που πραγματοποιούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Οι πωλήσεις της μεγαλύτερης σε έσοδα μονάδας της Nokia, της επιχείρησης δικτύων κινητής τηλεφωνίας, μειώθηκαν κατά 24% σε ετήσια βάση στα 2,16 δισ. ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη του τμήματος να καταδύονται κατά 64% σε ετήσια βάση.
Η Nokia δήλωσε ότι αυτό οφείλεται κυρίως στις μειώσεις στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία περιέγραψε επίσης τον όγκο πωλήσεων στην Ινδία ως «συγκρατημένο», καθώς οι αναπτύξεις 5G «ομαλοποιούνται».
Το 5G είναι το κινητό διαδίκτυο επόμενης γενιάς που υπόσχεται μεγαλύτερες ταχύτητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης