Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bruno Clermont (Γάλλος στρατηγός): Αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώσει αύριο θα είναι καθαρή νίκη για την Ρωσία

Bruno Clermont (Γάλλος στρατηγός): Αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώσει αύριο θα είναι καθαρή νίκη για την Ρωσία
H ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε, δεν πέτυχε τον κύριο στόχο της να καταλάβει τα εδάφη της Κριμαίας και του Donbass
Το τέλος της ουκρανικής σύγκρουσης σε αυτό το στάδιο θα σήμαινε νίκη για τη Ρωσία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Γάλλος στρατηγός Bruno Clermont, στο περιοδικό Valeurs Actuelles.
«Αν ο πόλεμος τελείωνε αύριο, οι Ρώσοι απλώς θα νικούσαν», τόνισε ο Bruno Clermont
Όπως σημειώνει το περιοδικό Valeurs Actuelles, η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε λόγω του γεγονότος ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τον κύριο στόχο τους να καταλάβουν τα εδάφη της Κριμαίας και του Donbass.
«Οι Ουκρανοί μάλλον έκαναν λάθος στον σχεδιασμό, πιστεύοντας ότι η είσοδος στην πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας θα οδηγούσε στην καταστροφή ολόκληρου του συστήματος εδαφικής άμυνας», αναφέρει η δημοσίευση.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye για πέμπτο μήνα, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που έχουν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και είναι οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε στις 5 Οκτωβρίου σε συνάντηση της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai ότι από τις 4 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει σχεδόν 98.000 ανθρώπους, 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.
Τόνισε επίσης ότι η ουκρανική αντεπίθεση στην πραγματικότητα απέτυχε και τα ρωσικά στρατεύματα βελτιώνουν τις θέσεις τους σε όλο το μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης