Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Medvedev: Η σύγκρουση Ισραήλ – Hamas μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε παγκόσμιο πόλεμο

Βόμβα Medvedev: Η σύγκρουση Ισραήλ – Hamas μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε παγκόσμιο πόλεμο
Εάν δεν επιλυθεί το Παλαιστινιακό μπορεί να έχουμε έναν 100ετή πόλεμο ή ακόμα και έναν σύντομο πυρηνικό πόλεμο λέει ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική εκτίμηση προχώρησε ο Dmitry Medvedev, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος υποστήριξε ότι η σύγκρουση του Ισραήλ και της Hamas έχει όλες τις πιθανότητες να εξελιχθεί σε έναν περιφερειακό ή ακόμα και σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Σε άρθρο του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia ο Medvedev κάνει λόγο για έναν πόλεμο χωρίς κανόνες.
«Υπάρχει και πάλι πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Ένας βίαιος πόλεμος, χωρίς κανόνες.
Ένας πόλεμος βασισμένος στον τρόμο και στο δόγμα της δυσανάλογης χρήσης βίας κατά του άμαχου πληθυσμού» αναφέρει ο Medvedev, ο οποίος παραδέχεται πως η Μόσχα ανησυχεί ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
«Η νέα αυτή σύγκρουση έχει κάθε πιθανότητα να εξελιχθεί σε έναν πλήρη περιφερειακό πόλεμο» υποστηρίζει ο Medvedev, επισημαίνοντας μάλιστα πως υπό ορισμένες «κακές συνθήκες, ο κόσμος θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος και με έναν παγκόσμιο πόλεμο».

Βάρβαρη επίθεση

Σύμφωνα με τον Medvedev, οι συνέπειες αυτής της σύγκρουσης είναι ορατές καθημερινά, με τα πολυάριθμα θύματα και τις καταστροφές.
«Η πυραυλική επίθεση στο νοσοκομείο των Βαπτιστών στη Γάζα ήταν μια τρομερή τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.
Πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά, πολλοί έμειναν ανάπηροι.
Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό προστατεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο είπε ο Medvedev, ο οποίος έκανε λόγο για «βάρβαρη πράξη που απαιτεί σθεναρή καταδίκη».
Ωστόσο, όπως είπε, είναι προφανές ότι αυτή η επίθεση δεν θα είναι η τελευταία στα όσα τρομερά συμβαίνουν σε αυτήν την περιοχή.

Πόλεμος 100 ετών ή σύντομος πυρηνικός

Όπως υποστηρίζει ο Medvedev, εάν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν επιλυθεί με σωστό και δίκαιο τρόπο, ο πόλεμος αυτός θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε έναν πόλεμο 100 ετών ή ακόμα και σε έναν σύντομο πυρηνικό πόλεμο.
«Ο μόνος τρόπος για να λυθεί οριστικά το ζήτημα είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με την εφαρμογή όλων των θεμελιωδών πολιτικών αποφάσεων που ελήφθησαν από το 1947» τονίζει ο Medvedev, ο οποίος εκτιμά πως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συντηρήσει καμία ελπίδα
«Ελάχιστοι άνθρωποι ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή για το Παλαιστινιακό, επιδιώκοντας μόνο στρατιωτικούς στόχους.
Η εναλλακτική, ωστόσο, είναι σημαντικά χειρότερη: ένας πόλεμος που θα διαρκέσει άλλα εκατό χρόνια.
Ή ακόμα χειρότερα: μια σύντομη σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων από περιφερειακές δυνάμεις με προοπτική επέμβασης μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων» υπογραμμίζει ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης