Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron σε Zelensky: Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν θα υπονομεύσει την ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία

Macron σε Zelensky: Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν θα υπονομεύσει την ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία
Macron και Zelensky συζήτησαν για τις «ανάγκες» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ενόψει του χειμώνα
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron διαβεβαίωσε σήμερα τον ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky πως η επιστροφή της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης στο διεθνές προσκήνιο δεν θα επηρεάσει την ευρωπαϊκή υποστήριξη στο Κίεβο.
«Ο πολλαπλασιασμός των κρίσεων δεν θα αποδυναμώσει σε καμία περίπτωση τη γαλλική και ευρωπαϊκή υποστήριξη στην Ουκρανία, η οποία θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί», τόνισε ο Macron στον Zelensky, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.
Macron και Zelensky συζήτησαν επίσης για τις «ανάγκες» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ενόψει του χειμώνα, καθώς η Ουκρανία θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι οι ενεργειακές υποδομές της θα βρεθούν ξανά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.
Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι η χώρα του αποδίδει «μεγάλη σημασία στη στρατιωτική βοήθεια από τη Γαλλία», η οποία έχει ήδη παραδώσει αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar και έχει υποσχεθεί πυραύλους SCALP μεγάλου βεληνεκούς.
Οι δύο πρόεδροι ανέλυσαν επίσης το ειρηνευτικό σχέδιο του Κιέβου και συζήτησαν για θέματα που σχετίζονται με την επισιτιστική ασφάλεια, με έμφαση στις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
Σε ό,τι αφορά την ανάφλεξη της βίας στη Μέση Ανατολή, «τόνισαν την ανάγκη για προστασία του άμαχου πληθυσμού και για αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης».
Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas τόνισε σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron πως «περισσότερο από ποτέ, πρέπει να διατηρήσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία, μέχρι την (τελική) νίκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης