Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Ρωσίας σε Ισραήλ: 1.000 Ρώσοι πολίτες είναι όμηροι της πολιορκίας σας στη Γάζα

Μήνυμα Ρωσίας σε Ισραήλ: 1.000 Ρώσοι πολίτες είναι όμηροι της πολιορκίας σας στη Γάζα
Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας παραμένουν χωρίς νερό, τροφή, ιατρική περίθαλψη, καύσιμα και ηλεκτρισμό
Περίπου 1.000 Ρώσοι και τα μέλη των οικογενειών τους έχουν καταστεί όμηροι της ισραηλινής πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού.
«Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας παραμένουν χωρίς νερό, τροφή, ιατρική περίθαλψη, καύσιμα και ηλεκτρισμό.
Το μόνο σημείο ελέγχου στα σύνορα με την Αίγυπτο, η Ράφα, δέχτηκε ξανά επίθεση με ρουκέτα και δεν έχει ανοίξει ποτέ για να επιτραπεί η έξοδος αμάχων και την παράδοση ανθρωπιστικών αγαθών.
Περίπου 1.000 Ρώσοι πολίτες και μέλη των οικογενειών τους έχουν ουσιαστικά γίνει όμηροι της στρατιωτικής πολιορκίας της Γάζας», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ισραήλ Anatoly Viktorov δήλωσε νωρίτερα ότι περίπου 1.000 πολίτες της Ρωσίας και άλλων χωρών της ΚΑΚ, συμπεριλαμβανομένων των μελών των οικογενειών τους, είναι αποκλεισμένοι στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, περιμένοντας το άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης της Ράφα.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η κατάσταση στα νότια της Λωρίδας της Γάζας είναι «σχεδόν καταστροφική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης