Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινός εκπρόσωπος στον ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθετεί το «σενάριο της Hamas»

Ισραηλινός εκπρόσωπος στον ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθετεί το «σενάριο της Hamas»
«Θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη», τόνισε ο Gilad Erdan απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ο Gilad Erdan, πρεσβευτής του Ιραήλ στον ΟΗΕ, κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι «ακολούθησε το σενάριο της Hamas» αποτυγχάνοντας να καταδικάσει την οργάνωση.
«Δεν καταλαβαίνετε ότι και μόνο με τη διεξαγωγή αυτής της συνεδρίασης το συμβούλιο δείχνει στη Hamas ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες ξανά και ξανά και ξανά;»
Πιο συγκεκριμένα, ο Erdan τοποθετήθηκε λίγο μετά την άσκηση βέτο από τις ΗΠΑ σε σχέδιο ψηφίσματος της Βραζιλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και κατέκρινε το όργανο των Ηνωμένων Εθνων επειδή δεν ανέφερε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.
«Επαναλαμβάνω, μέχρι στιγμής αυτό το συμβούλιο δεν έχει καν καταδικάσει τη Hamas για τη θηριωδία που διαπράχθηκε», τόνισε με νόημα, αναφερόμενος στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου σε ισραηλίτικα εδάφη.
Ενώ συμπλήρωσε, «πόσο μάλλον να θεωρήσει τη Hamas πλήρως υπεύθυνη για την κατάσταση στη Γάζα, αλλά εδώ συζητάμε για ανθρωπιστικούς διαδρόμους».
«Θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη», είπε καταληκτικά σε υψηλούς τόνους, κατηγορώντας το συμβούλιο για μεροληψία κατά του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης