Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνη: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να παρέμβει για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζσς

Παλαιστίνη: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να παρέμβει για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζσς
«Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε σήμερα (Τετάρτη) έναν φάκελο στο ΔΠΔ» δήλωσε η πρέσβειρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γαλλία
Η Παλαιστινιακή Αρχή θέλει να διερευνηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο αλληλοκατηγορούνται το Ισραήλ και η Hamas, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της στη Γαλλία, Hala Abu Hasira.
«Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε σήμερα (Τετάρτη) έναν φάκελο στο ΔΠΔ, ζητώντας να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα. Χρειάζεται μια διεθνής έρευνα», είπε η Abu Hasira σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της αποστολής της Παλαιστίνης στη Γαλλία.
Μολονότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden στήριξε την ισραηλινή εκδοχή, σύμφωνα με την οποία για το πλήγμα αυτό ευθύνεται η «Ισλαμική Τζιχάντ», μια άλλη ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, η Abu Hasira δεν είχε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο υπεύθυνος:
«Το Ισραήλ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος (…) Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ στοχοθετεί πολιτικές υποδομές και συγκεκριμένα νοσοκομεία», τόνισε.
Από το πλήγμα, το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο al-Ahli Arab, στο κέντρο της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 471 άνθρωποι.
Επειδή «η Γαλλία έχει κάποια αξιοπιστία στην περιοχή αναμένουμε να αναλάβει δράση για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να επιτραπεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε η Παλαιστίνια διπλωμάτισσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης