Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στη Γάζα: Αναφορές για πολύνεκρη επίθεση σε τέμενος, μετά τη φρίκη με 500 νεκρούς σε νοσοκομείο

Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στη Γάζα: Αναφορές για πολύνεκρη επίθεση σε τέμενος, μετά τη φρίκη με 500 νεκρούς σε νοσοκομείο
Χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι το Ισραήλ βομβάρδισε το τέμενος Nuseirat και ότι σκοτώθηκαν εκτοπισμένοι που είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκεί
(Συνεχές update) Ξανά στο αίμα βάφεται η Γάζα πριν να έχει καν κλείσει ένα 24ωρο από την πολύνεκρη επίθεση σε νοσοκομείο με 500 νεκρούς, καθώς το Ισραήλ φέρεται να προέβη σε νέα αεροπορική επιδρομή όπου βομβάρδισε το τέμενος των Μαρτύρων Άκσα στον καταυλισμό Nuseirat, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκατοντάδες άλλα θύματα...
Στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία ενώ οι ζημιές είναι εκτεταμένες με αρκετό κόσμο να έχει εγκλωβιστεί στα συντρίμμια, όπως μεταφέρουν παλαιστινιακά και τουρκικά ΜΜΕ όπως το Anadolu 
Παράλληλα, χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύουν βίντεο λέγοντας ότι το Ισραήλ βομβάρδισε το τέμενος και ότι σκοτώθηκαν εκτοπισμένοι που είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκεί. bombardismos-temenoys_252863_411012_type13262.jpg
Το χτύπημα στο νοσοκομείο χθες (17/10), προκάλεσε διπλωματικές αναταράξεις, καθώς όλες οι προγραμματισμένες επαφές αναβλήθηκαν με εξαίρεση την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Ισραήλ, ο οποίος παρείχε την πλήρη και άνευ όρων στήριξή του στην κυβέρνηση Netanyahu, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ενώ κατηγόρησε την Hamas για την επίθεση με ρουκέτα στο νοσοκομείο.
Στο μεταξύ, Ιράν και Hezbollah με οργισμένες ανακοινώσεις του υπόσχονται να εκδικηθούν και να αφανίσουν το Ισραήλ, το οποίο ωστόσο υποστηρίζει πως δεν ευθύνεται για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, δίνοντας στοιχεία που όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν πως επρόκειτο για πλήγμα που επήλθε από ρουκέτα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικό Τζιχάντ.
Τις κατηγορίες αυτές απορρίπτει κατηγορηματικά η παλαιστινιακή οργάνωση.
Την ίδια στιγμή, την άμεση κατάπαυση του πυρός ζητούν τόσο ο ΟΗΕ όσο και 22 αραβικά κράτη, με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin να επισημαίνει την ανάγκη έναρξης διαπραγματεύσεων, εκτιμώντας πως κανείς από τους μεγάλους «παίκτες» δεν θέλει κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να αναπτύξουν 12.000 στρατιώτες και πεζοναύτες στην Ανατολική Μεσόγειο, σημάδι που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
30062_1.webp
Biden από Τελ Αβίβ: Οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν άπραγες, είμαστε με το Ισραήλ 


Ο Joe Biden σε νέες δηλώσεις του από το Τελ Αβίβ, δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ.
«Η Hamas διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS, εξαπολύοντας καθαρό, ανόθευτο κακό στον κόσμο», λέει.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Hamas ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα.
"Όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας τότε. Δεν θα μείνουμε άπραγοι χωρίς να κάνουμε τίποτα", λέει ο Biden
Ο πρόεδρος λέει ότι η κορυφαία του προτεραιότητα παραμένει η απελευθέρωση και η ασφαλής επιστροφή των ομήρων και το έχει συζητήσει με Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης σήμερα ότι έθεσε «δύσκολες ερωτήσεις» στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Netanyahu, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα στο Ισραήλ, όπου συζητήθηκαν επίσης οι ανάγκες σε ανθρωπιστικό επίπεδο, η βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα για τους αγνοούμενους Αμερικανούς πολίτες.
«Έθεσα δύσκολες ερωτήσεις, ως φίλος του Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να αποθαρρύνουμε τους παράγοντες που θέλουν να διευρύνουν αυτή τη σύγκρουση» ανέφερε ο Biden σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Λίγο νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για ποιον λόγο πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για το πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, ο Joe Biden επικαλέστηκε τα στοιχεία που του έχει δείξει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
30062_2.webp
Netanyahu σε Joe Biden: «Ευχαριστούμε που στηρίζετε τις δυνάμεις του πολιτισμού»

Η τοποθέτηση του Netanyahu:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε εδώ σήμερα και για την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη που δώσατε στο Ισραήλ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η υποστήριξη που αντανακλά τη συντριπτική βούληση του αμερικανικού λαού.
Βλέπω την υποστήριξή σας καθημερινά και το βάθος και το εύρος της συνεργασίας που είχαμε από την αρχή, ένα επίπεδο συνεργασίας που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της μεγάλης συμμαχίας μεταξύ των δύο εθνών μας.
Βλέπουμε αυτή την υποστήριξη και τη σταθερή σας δέσμευση να παρέχετε στο Ισραήλ τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Βλέπουμε αυτή την υποστήριξη στο ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνετε στους εχθρούς μας να μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας, και στις δύο αμερικανικές ομάδες μάχης αερομεταφορέων που στέλνετε στην περιοχή για να υποστηρίξουν αυτά τα λόγια, με δράση αλλά πάνω απ' όλα, κύριε Πρόεδρε, στον κόσμο βλέπει αυτή την υποστήριξη και την ηθική διαύγεια που επιδείξατε από τη στιγμή που το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση.
Σωστά χαράξατε μια σαφή γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας και περιέγραψες ποιες εντολές κάνουν ένα απόλυτο κακό.
Είναι ακριβώς αυτό.
Η Hamas δολοφονεί παιδιά μπροστά στα μάτια των γονιών τους και γονείς μπροστά στα παιδιά τους. Έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους. Βίασαν και δολοφόνησαν γυναίκες. Αποκεφάλισαν στρατιώτες και έψαχναν για τις κρυφές κρυψώνες όπου οι γονείς έκρυβαν τα παιδιά τους. Φανταστείτε, κύριε Πρόεδρε, τον φόβο και τον πανικό αυτών των μικρών παιδιών τις τελευταίες τους στιγμές καθώς τα τέρατα ανακάλυψαν, ανακάλυψαν, τις κρυψώνες τους».
66494-2.webp
Επικίνδυνη αποστολή - Οι ΗΠΑ στέλνουν 12.000 στρατιώτες στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να αναπτύξουν 12.000 στρατιώτες και πεζοναύτες στην Ανατολική Μεσόγειο με 10 πολεμικά πλοία με την επίκληση της κλιμακούμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με τη Nikkei Asia.
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford έφτασε στην περιοχή με περισσότερους από 4.500 στρατιωτικούς, συνοδευόμενο από πέντε πλοία που μετέφεραν περισσότερους από 1.600 στρατιωτικούς.
Το αεροπλανοφόρο Dwight D. Eisenhower έχει επίσης σταλεί στη Μέση Ανατολή, με 5.000 στρατιώτες, μαζί με τρία συνοδευτικά πλοία που μεταφέρουν περίπου 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες.
Washington Post και Fox News ανέφεραν ότι ο αμερικανικός στρατός στέλνει περισσότερους από 4.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους των ΗΠΑ, τα στρατεύματα περιλαμβάνουν μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και του Σώματος Πεζοναυτών, συμπεριλαμβανομένων μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.
Ήδη βρίσκονται στην περιοχή τα πλοία Bataan, Carter Hall και Mesa Verde.
Τα δύο πρώτα πλοία βρίσκονταν στον Κόλπο του Ομάν τη Δευτέρα (16/10), ενώ το τρίτο στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Δεν έχει αναφερθεί ακόμη πού θα αναπτυχθούν τελικά αυτές οι δυνάμεις.
Στις 18 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έφτασε στο Ισραήλ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan.
gaza-nosokomeio_252863_410972_type13262.jpg
Παρέμβαση Putin: Κανείς δεν θέλει κλιμάκωση του πολέμου

Σε παρέμβαση του ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin έκανε λόγο για τρομερή καταστροφή που δείχνει ότι η σύγκρουση πρέπει να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων.
«Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να επικεντρωθούμε στην δυνατότητα να ξεκινήσουν κάποιες επαφές και διαπραγματεύσεις» είπε ο Putin, εκτιμώντας πως κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί η σύγκρουση.
«Κατά την άποψή μου, οι βασικοί παίκτες - κάποιοι εξ ορισμού δεν θέλουν, κάποιοι φοβούνται κάτι - αλλά έχω την εντύπωση ότι πρακτικά δεν υπάρχουν παίκτες έτοιμοι να προχωρήσουν την σύγκρουση και να την οδηγήσουν σε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ισραήλ: Δεν είμαστε εμείς πίσω από το χτύπημα

Το Ισραήλ απορρίπτει τις κατηγορίες ότι ήταν αυτό που βομβάρδισε το νοσοκομείο Al-Ahli al-Arabi της Γάζας, υποστηρίζοντας πως το χτύπημα επήλθε από ρουκέτα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικού Τζιχάντ.
«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει: Βάρβαροι τρομοκράτες στη Γάζα είναι αυτοί που επιτέθηκαν στο νοσοκομείο στη Γάζα και όχι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.
Αυτοί που δολοφόνησαν βάναυσα τα παιδιά μας, δολοφονούν επίσης τα δικά τους παιδιά» ανέφερε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu. Εικόνες - αποδείξεις από drone

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από drone που όπως υποστηρίζει, δείχνουν ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο δεν προκλήθηκε από ισραηλινά πυρομαχικά.
Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, εάν ήταν το Ισραήλ πίσω από την επίθεση, θα είχε δημιουργηθεί ένας κρατήρας διαμέτρου 7 έως 19 μέτρων.
Όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός, στα πλάνα φαίνονται ίχνη μεγάλης πυρκαγιάς, ένας κάμενος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και στέγες σπιτιών γεμάτες με σκάγια, αλλά όχι κρατήρες που συνήθως προκύπτουν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Είναι σφαγή, καμία συνομιλία

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas είπε ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου ήταν «ειδεχθής σφαγή» που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και πρόσθεσε πως πλέον θεωρεί ότι οι συνομιλίες για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον τερματισμό του πολέμου είναι απαράδεκτες.
«Το Ισραήλ παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές.
Δεν θα αφήσουμε ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από εκεί» υποστήριξε ο Abbas, ο οποίος ακύρωσε τη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden στην Ιορδανία όπου είχε προγραμματιστεί μια τετραμερής Σύνοδος Κορυφής με απώτερο στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.

Απειλές Ιράν

Και ενώ σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο επικρατεί αναβρασμός και οργή για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, το Ιράν απειλεί πλέον ευθέως το Ισραήλ με αφανισμό.
«Οι φλόγες των αμερικανοϊσραηλινών βομβών, οι οποίες ερρίφθησαν απόψε πάνω σε Παλαιστίνιους αρρώστους και τραυματίες στο νοσοκομείο στη Γάζα, σύντομα θα καταβροχθίσουν τους σιωνιστές» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi.

Hezbollah: Οργή κατά του Ισραήλ

Αντίστοιχες απειλές εκτοξεύει και η Hezbollah, η οποία προειδοποιεί ότι η σημερινή επίσκεψη θα είναι «μια ημέρα πρωτοφανούς οργής» εναντίον του Ισραήλ αλλά και της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Η επίθεση αποκαλύπτει το πραγματικό εγκληματικό πρόσωπο αυτής της οντότητας και του χορηγού της (...) των Ηνωμένων Πολιτειών, που φέρουν την άμεση και πλήρη ευθύνη για τη σφαγή αυτή» υποστηρίζει η Hezbollah.

Απολογισμός: Περίπου 5.000 οι νεκροί

Την ίδια στιγμή αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών.
Οι Ισραηλινοί μιλούν για τουλάχιστον 1.400 νεκρούς και οι Παλαιστίνιοι για περισσότερους από 3.300 μόνο στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με στοιχεία του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, περίπου 4.800 ασθενείς στη Γάζα δεν μπορούν να λάβουν θεραπεία.
GettyImages-1715298938.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης