Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια κίνηση των McDonald’s προκάλεσε την οργή του μουσουλμανικού κόσμου - Αντιδράσεις από Σαουδική Αραβία μέχρι Τουρκία - Τι συνέβη

Μια κίνηση των McDonald’s προκάλεσε την οργή του μουσουλμανικού κόσμου - Αντιδράσεις από Σαουδική Αραβία μέχρι Τουρκία - Τι συνέβη
Τα franchise του αμερικανικού γίγαντα των μπεργκεράδικων στη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και την Τουρκία εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες διαχωρίζουν τη θέση τους από το ισραηλινό franchise και στις περισσότερες περιπτώσεις δεσμεύονται να παράσχουν βοήθεια στη Γάζα
Διχάζει η απόφαση των ισραηλινών εστιατορίων McDonald’s να προσφέρουν δωρεάν γεύματα στον ισραηλινό στρατό, οδηγώντας τους franchisees της αλυσίδας σε ορισμένες μουσουλμανικές χώρες να αποκηρύξουν την κίνηση αυτή.
Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει την πολωμένη περιφερειακή πολιτική στην οποία οι παγκόσμιες εταιρείες κινούνται κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Η McDonald’s Israel ανέφερε στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα ότι έχει δώσει χιλιάδες δωρεάν γεύματα στο προσωπικό των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF). Την Κυριακή, ο master franchisor της χώρας ανακοίνωσε και πάλι ότι δωρίζει γεύματα, «σε όλους όσους συμμετέχουν στην άμυνα του κράτους, των νοσοκομείων και των γύρω περιοχών».
Τα McDonald’s του Ισραήλ ανήκουν στην Alonyal Ltd, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η αντίδραση των έτερων μουσουλμανικών franchise

Τα franchise του αμερικανικού γίγαντα των μπεργκεράδικων στη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και την Τουρκία εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες διαχωρίζουν τη θέση τους από το ισραηλινό franchise και στις περισσότερες περιπτώσεις δεσμεύονται να παράσχουν βοήθεια στη Γάζα.
«Όσον αφορά την είδηση ότι τα McDonald’s στο Ισραήλ δωρίζουν γεύματα, επιβεβαιώνουμε ότι επρόκειτο για μια ατομική απόφαση εκ μέρους τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το franchise της McDonald’s στη Σαουδική Αραβία. «Ούτε η κεντρική διοίκηση των McDonald’s, ούτε εμείς, ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα είχε ρόλο ή σχέση με αυτή την απόφαση, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα».
Η McDonald’s Corp αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά μια πηγή προσκείμενη στην εταιρεία στις ΗΠΑ δήλωσε ότι το franchise του Ισραήλ ήταν μια ανεξάρτητη επιχείρηση που είχε άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος McDonald’s. Η συγκεκριμένη πηγή μάλιστα τόνισε ότι δεν είναι ασυνήθιστο για τους δικαιοδόχους να εμπλέκονται με τις τοπικές τους κοινότητες όταν έχουν ανάγκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης