Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE - Μέση Ανατολή: Βέτο των ΗΠΑ στο ψήφισμα της Βραζιλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας που ζητούσε «ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός»

OHE - Μέση Ανατολή: Βέτο των ΗΠΑ στο ψήφισμα της Βραζιλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας που ζητούσε «ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός»
Η σχετική ψηφοφορία για το προσχέδιο επίλυσης που συντάχθηκε από τη Βραζιλία καθυστέρησε δύο φορές τις τελευταίες δύο ημέρες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη που θα απαιτούσε ανθρωπιστικές παύσεις στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστίνιων μαχητών της Hamas προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Η σχετική ψηφοφορία για το προσχέδιο επίλυσης που συντάχθηκε από τη Βραζιλία καθυστέρησε δύο φορές τις τελευταίες δύο ημέρες, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να μεσολαβήσουν για τη διάνοιξη πρόσβασης στη Γάζα.
Δώδεκα μέλη ψήφισαν υπέρ του σχεδίου κειμένου την Τετάρτη, ενώ η Ρωσία και η Βρετανία απείχαν.
Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον παραδοσιακά δημιουργεί «ασπίδα ασφαλείας» γύρω από τον σύμμαχό της, Ισραήλ, από οποιαδήποτε ενέργεια του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Το σχέδιο ψηφίσματος προέτρεψε επίσης το Ισραήλ -χωρίς να το κατονομάζει- να ακυρώσει τη διαταγή του να μετακινηθούν πολίτες και το προσωπικό του ΟΗΕ στη Γάζα νότια του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ παράλληλα καταδικάζει «τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Hamas».
Στην καταληκτική του φράση, το ψήφισμα της Βραζιλίας καταδίκασε, επίσης, κάθε βία και εχθροπραξίες κατά αμάχων και κάθε τρομοκρατική ενέργεια και ζήτησε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης